Vandaag vervolg Krijgsraadzitting 8 december strafproces; wegen afgesloten

26
Vandaag vervolg Krijgsraadzitting 8 december strafproces; wegen afgesloten
Wegafsluiting in verband met Krijgsraadzitting

Vandaag, vrijdag 30 april 2021, vindt de voortzetting van het 8 december strafproces in Suriname plaats. De Krijgsraad veroordeelde Bouterse in 2019 bij verstek tot twintig jaar cel voor het medeplegen van de moord op vijftien politieke tegenstanders van zijn regime in 1982.

Hierna tekende de advocaat van Bouterse, mr. Irwin Kanhai verzet aan tegen veroordeling van de oud-president. Vorige maand verwierp de Krijgsraad de excepties van Kanhai. Vandaag kan dus een aanvang worden gemaakt met de inhoudelijke behandeling van het verstekvonnis.

In verband met deze zaak zal de Mrg. Wulfingstraat weer vanuit beide zijden worden afgesloten voor alle verkeer. Er zal geen verkeer worden toegelaten vanuit zowel de Henck Arronstraat als de Roseveltkade in de Mrg. Wulfingstraat. De afsluiting zal vanaf 06.00 uur v.m. plaatsvinden tot na de krijgsraadzitting.

Op de verkeersdeelnemers wordt een beroep gedaan de aanwijzingen ter plaatse stipt op te volgen.

26 REACTIES

 1. Vandaag dus de inhoudelijke behandeling van het verstekvonnis. Ben benieuwd hoeveel sessies hieraan gewijd zullen gaan worden en wanneer er eindelijk een definitieve uitspraak word gedaan. Dit toneelstuk duurt al 39 jaar en kan niet eeuwig door blijven gaan.


  Maak melding

 2. Het is net alsof je op de bühne loopt van Thalia. Een grote poppenkast.
  Hoe lang moeten de nabestaanden nog worden vernederd?
  Hoe lang nog accepteert het volk dit gedrag.
  Recentelijk nog 905 kg coke in beslag genomen ener wordt verder niets gedaan om de grote eigenaar op te sporen.
  Het is publieksgeheim hoe snel sommigen rijk zijn geworden. Bijvoorbeeld (wat er wordt verteld) over een op slippers fietsende “bedelaar” tot een minstens 50 miljoen bezittende “burger”
  Niet willen vertellen waar Hoefdraad verkeert.
  Ach het waait wel weer over want een natje en een droge laat ons verder leven en geloven.
  Een veroordeling? Ja als hij wordt begraven, maar zoals mijn moeder het zei “te yu dede dang yu ne sjie en firi neks moro”


  Maak melding

 3. De hoogste tijd is vandaag, 30-04-2021, om hem alvast op te pakken en naar SB te brengen en op sluiten. Daar kan hij afwachten wat het vonnis is en de tijd in voorarrest kunnen van de totale syraf worden af gehaald.

  Hij is verantwoordelijk en schuldig voor de 8 december 1982 moorden op 15 andersdenken, die hij had laten op pakken, laten op sluiten en op zijn bevel heeft laten vermoorden of persoonlijk vermoord heeft.


  Maak melding

 4. @ Purple,

  Ja dat weet ik zeker gezien jou reactie dat jij daar ook thuis hoort.
  Ik heb tenminste een thuis. Jij niet zeker want jou “soort” leeft op straat. En het liefst willen jullie de laatste woord hebben. HAGOE!!!!!
  FLIKKER LEKKER OP PISVLEK DAT JE BENT


  Maak melding

 5. De uitgemergelde bevolking wil dat deze meervoudige moordenaar voor altijd wordt op geborgen in Santo Boma en zijn vrouw elke dag voeding voor hem brengt.
  gemodereerd

 6. Vandaag is rbrown ook met zijn fanfare bende aanwezig om die moordenaar een uitgeleide te geven.
  Ze denken dat ze die didibri met voodoo en hocus-pocus de rechters kunnen manipuleren.


  Maak melding

 7. Ag dit is alleen tyd verlies .laat die man nu met rust want er gaat nooit een einde komen aan dit zaak.elke keer een nieuw datum.deze kloot heeft maar paar dagen om te leven laat hy rustg zyn laaste dagen gaan telen.1 ding wel die dag dat deze man dood is gaat suriname weer frise lucht krygen.als deze kloot veroordeeld moest wordn dan was t al lang gebeurd.maar ze zyn bang voor hem.niemand gaat hem wat doen alles is al geregeld.want ze weten heel goed als je deze hond opsluit dan komt er een oorlog in su.
  gemodereerd

 8. Dit wordt: Water naar Zee dragen.
  Het gaat verzet worden: men is Machteloos daar.
  Al wordt het nieuwe Vonnis uitgebracht; gaat Niet nageleefd worden.
  Het heeft heel lang geduurd en tot op heden Niets opgeleverd.
  De rechtelijke uitspraak wordt niet gerespecteerd.
  gemodereerd

 9. De eens zo’n machtige man, is verworden tot een kuikentje. Die als een kleine jochie zich moeten gaan verantwoorden bij iemand die hij een paar jaren terug had gekleineerd. En nota bene op zo’n hoge leeftijd.
  Sari tori yereh.
  By the way, lock that m f up!!!


  Maak melding

 10. Bouta geniet van meer ‘white privilege’ dan de witte politieagenten in de VS die ongewapende burgers vermoorden, die moordenaars, waarvan vaststaat en bewezen is dat ze iemand nodeloos vermoord hebben, worden binnen 1 jaar gevonnist. Bij Bouta duurt het inmiddels al zo lang, dat hij en zijn tramp lady elk al 8 bigi jari, met alles erop en eraan, hebben kunnen vieren zo vrij als twee hoog in de lucht zwevende tingi fowru.


  Maak melding

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vandaag vervolg Krijgsraadzitting 8 december strafproces; wegen afgesloten.

  Wanneer komt er een einde aan dit STRAFPROCES?
  Het duurt te lang.
  Recentelijk zijn er speciale eenheden in Suriname getraind door Amerikaanse militairen.
  Ik zou zeggen: Indien Baas Bouta vandaag op de Krijgsraadzitting verschijnt, dient er direct tot aanhouding en overbrenging naar de gevangenis worden gelast.

  Het kost het land te veel tijd om aan deze veroordeelde te besteden.
  De aangenomen AMNESTIEWET was gewoon FAKE.

  Laten wij het maar een beetje op ons continent houden.
  Dan bedoel ik natuurlijk Zuid-Amerika.
  Een klein voorbeeld uit Argentinië.
  AMNESTIEWET werd daar gewoon teruggedraaid wegens de militaire misdaden aldaar.

  Argentijnse ex-dictator de cel in. (21 april 2010)
  Bron: (het parool.nl)
  Reynaldo Bignone, de laatste president van de militaire dictatuur in Argentinië, verlaat de rechtbank in Buenos Aires.

  BUENOS AIRES – Reynaldo Bignone, de laatste president van de militaire dictatuur in Argentinië, is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.
  Vijf andere gepensioneerde officieren, onder wie ex-generaal Fernando Verplaetsen, kregen gisteren celstraffen van 17 tot 25 jaar.

  De rechter bepaalde dat Bignone (82), die niet aanwezig was, naar een gewone gevangenis moet worden overgebracht. Hij heeft de laatste jaren doorgebracht in huisarrest.
  In de rechtszaal in de plaats San Martín ging een gejuich op toen de vonnissen werden uitgesproken.

  Oud-generaal Reynaldo Bignone (82) en de anderen werden veroordeeld voor 56 gevallen van marteling, illegale gevangenneming en andere misdaden in destijds één van de grootste martelcentra, de legerbasis Campo de Mayo .

  Volgens mensenrechtengroepen keerden er van de vierduizend gedetineerden in het kamp slechts vijftig levend terug.

  Op de basis, even ten noorden van Buenos Aires, was ook een clandestiene kraamkliniek waar baby’s van ontvoerden door het leger werden weggenomen en ter adoptie ondergebracht bij militaire gezinnen.

  Bignone was president van 1982 tot 1983.
  De misdaden waarvoor hij nu is veroordeeld, beslaan de periode tussen 1976 en 1978, toen hij commandant was van Campo de Mayo.
  Hij werd door het militaire bewind aangesteld als president toen de dictatuur tanende was. Het was Bignones taak het leger te beschermen op een moment dat Argentinië terugkeerde naar democratie.
  Het verlies van de Falklandsoorlog tegen Groot-Brittannië had de junta ernstig verzwakt,

  Als president verschafte Bignone amnestie aan schenders van de mensenrechten en gaf hij opdracht tot de vernietiging van documenten die verwezen naar martelpraktijken en de verdwijning van opponenten, voordat hij erin toestemde de macht over te dragen aan de democratisch gekozen Raúl Alfonsín.

  De amnestiemaatregelen van Bignonge zijn inmiddels teruggedraaid.

  Bignone ontkende verantwoordelijk te zijn voor de misdaden.
  Hij beweerde dat nooit is aangetoond dat ‘meer dan achtduizend’ personen verdwenen tijdens de dictatuur.
  ”In vredestijd betekent de verdwijning van een persoon iets anders dan in tijden van oorlog,” zei hij onlangs.

  Volgens officiële cijfers zijn in de zeven jaar van de dictatuur dertienduizend mensen vermoord. Mensenrechtengroepen houden het op dertigduizend mensen.(AP, AFP)

  Dus het zou vandaag prachtig zijn voor het Surinaamse volk, dat Desiderius Bouterse geketend naar Santo Boma zou worden overgebracht.
  AFSLUITING van het PROCES.

  Vervolgens jacht maken op BOEFDRAAD en alle medeplichtigen.


  Maak melding

 12. De Verdachte komt lachend het Gerechtshof binnen en verlaat het ook lachend weg en de gewone burgers schelden elkaar uit tot de gemeente woorden die ze maar kunnen bedenken en vernederen elkaars familie terwijl de schuldige thuis samen feest viert met Fam en vrienden en er niet van wakker ligt dat hij achter slot en grendel ooit zal plaatsnemen is de gewone burger elkaar het leven zuur te maken, ik zou zeggen steek al je Energie in e werk en je gezin of je omgeving dat geeft een veel betere voldoening dan voor eigen rechter spelen, laat de Krijgsraad het maar uitzoeken.


  Maak melding

 13. Ik hoop dat we vandaag niet horen: de zaak is uitgesteld om een gekke reden. En ik denk dat in deze zaak de uiteindelijke vernedering van de nabestaanden nog moet komen. En dit zal zijn als deze duivelse veroordeelde niet wordt gestraft. Parlementariers kennen heel goed de gevoelens van de nabestaanden en een overgroot deel van de Surinaamse samenleving m.b.t deze zaak. Dus met dezelfde vaart waarmee de Amnestie Wet is gewijzigd, moest het door deze meerderheid teniet gedaan worden. Arme nabestaanden! Ik denk niet dat deze zaak zal aflopen als die in El Salvador en Argentinie. En het grootste deel van de Surinaamse samenleving wil deze moordenaar zien eindigen als Noriega van Panama of zelfs Sadam Hoesain! Want hij heeft meer op zijn kerfstok. Een volgende keer hierover.


  Maak melding

 14. Hij wordt steeds eenzamer.
  Feestje van Ingrid liet men al geen gasten zien en nu alleen zijn ingehuurde indianen.
  Meer politie dan Boutisten.
  Hij zal bang worden.


  Maak melding

 15. Dus poepe bille moest weer komen opdraven. Hij kan geen lulsmoes meer vinden om niet te verschijnen. Iedere keer MOET!!!!! hij komen, slapeloze nachten meneer de fossiel, hij schijt buffels.
  Love it
  Was dit niet de man met een grote smoel? Nu houdt hij zijn bek, hij weet dat er toch alleen ka uit komt. Hij is zooooooooooooooooooo bang om iets te zeggen. HEERLIJK HEERLIJK
  Of was hij gewoon zijn gebit vergeten


  Maak melding

 16. Hier op aarde zal hij en zijn bende hun straf ontlopen, maar als er inderdaad een opperwezen is, dang a o K@ loto! De dag dat hij geen president meer was hadden ze hem gelijk moeten arresteren, maar nee door vriendjes politiek loopt nog steeds buiten. De dag dat hij (opgepakt wordt,) komt er een burger oorlog in Su, zijn even domme aanhang gaan roven en moorden. Kort samen gevat, het wordt een kolére zooi daar in het dat zo vredig was, voordat DDB aan het bewind was.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. En nu weer deze poppenkast terwijl het volk letterlijk verzuipt en is verarmd de afgelopen 10 maanden.
  Het volk heeft hier geen oor aan, men probeert te overleven.


  Maak melding

 18. @Dreai,

  Ik wilde het je niet vertellen maar ik zeg het toch,

  Jij bent een n*ekfout van je ouders geweest anders had je wat zinnigs vertelt.
  Het volk is sinds 2010 aan het verzuipen


  Maak melding

 19. Hij, Kanhai, haalt aan dat Bouterse mogelijk zich geen zaken meer kan herinneren die indertijd reeds zijn gezegd. Hij sluit eventueel een hoger beroep na de uitspraak van de Krijgsraad niet uit.

  Indien dit zo is dan Moet de krijgsraad gelijk besluiten om Bouterse op te pakken m.a.w. het vonnis bij voorraad uitvoerbaar zodat Bouterse in de gevangenis zijn hoger beroep moet afwachten. Hierna over 3 jaar hoger beroep in behandeling nemen en de komende 8 jaar steeds uitstellen en Bouterse maar geduldig laten wachten in santo boma


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.