Kaloti Suriname Mint House weerspreekt negatieve berichtgeving

15
Kaloti Suriname Mint House weerspreekt negatieve berichtgeving

De goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House weerspreekt de negatieve berichtgeving niet alleen over haar, maar ook over Surinames aandeel met betrekking tot de goudsector. Onlangs werd onder andere via de Nederlandse pers gesuggereerd dat Kaloti Suriname Mint House dubieus is, er geen werkzaamheden worden verricht, en dat zij onbereikbaar is voor journalisten en belangstellenden.

In 2011 is door de Staat Suriname een Public Private Partnership getekend voor het opzetten van een Mint House. De in 2015 operationeel geworden Surinaamse goudrafinnaderij is reeds in 2003, tijdens de toenmalige regering, door de Centrale Bank van Suriname en het Ministerie van Financiën geïnitieerd, na een bezoek aan de raffinaderij in Dubai. De Kaloti Precious Metals (Dubai) is vervolgens aangetrokken om met expertise te helpen bij het smelt -en analyse proces van goud om de verliezen te minimaliseren voor de Staat Suriname.

Het smelt – en analyse proces voor de vergunninghoudende goudexporteurs, wordt in de raffinaderij gedaan met een volledig Surinaams team, dat in Dubai is opgeleid. In tegenstelling tot de berichtgevingen geven zij aan dat Kaloti Suriname Mint House;
• geen goud koopt en verkoopt
• geen goud exporteert.

Kaloti Suriname Mint House benadrukt, dat vanwege de veiligheids maatregelen niet een ieder vrij is binnen te lopen en geeft met klem aan, de Nederlandse pers te woord te hebben gestaan nog vóór de uitzending, hetgeen nimmer verwerkt is in het erg negatief beeldvormend programma.

Voor de Surinaamse pers zal op korte termijn een media-trail georganiseerd worden, waarbij het gehele proces en de feiten zullen worden belicht.

15 REACTIES

 1. De NL reportage toont duidelijk dat er nooit auto’s geparkeerd staan, dat er militairen zijn voor de bewaking(??!!), dat de onderneming een positie heeft die normaal door de CB wordt uitgevoerd, meldt dat de meeste goudhandelaren het als witwasbedrijf beschouwen, etc.
  Er is dus alle reden om snel een boekenonderzoek te doen, alle administratie in beslag te nemen, het bedrijf grondig te doorzoeken en de militairen die er nu rondlopen terug te trekken.
  Er zin te veel signalen dat het in 2011 is opgericht als onderdeel van een crimineel netwerk.


  Maak melding

 2. Laat de Nederlandse media nooit meer in Suriname reportages komen doen. Ze verdraaien alles totdat het in hun straatje van criminaliseren, profileren past. Deze regering geeft ze een vrijbrief om hier hun rotzooi te kunnen uithalen. Waar is het respect naar de soevereine Staat Suriname? Failed state, maar toch wordt een Stef Blok hier op een onderdanig manier ontvangen.


  Maak melding

 3. Glenn je bent ook net zo een hypocriet en leugenaar als Bouterse. Velen weten dat de de goud sector wordt gerund door criminelen. Het is zeker ook een leugen dat Brunswijk de grootste goud consessies heeft. Ga goed na wie hierbij baat heeft.


  Maak melding

 4. Glenn R(anddebiel)……

  Paranoïde, hersenloze, laaggeschoolde paarse droeftoeter.

  In het onderzoeksprogramma hebben ook deskundigen uit Amerika en Zwitserland bevestigd dat Kaloti en Suriname een corrupt, crimineel onderonsje hebben. Dankzij de misdadige praktijken van de veroordeelde massamoordenaar DDB en eveneens van de veroordeelde drugscrimineel en huidige VP, Brunswijk.

  Suriname wás, is en blijft een FAILED STATE.


  Maak melding

 5. @GlennR,

  Als “jullie” de spiegel wordt voor gehouden met “jullie” criminele praktijen, dan is en wordt een ieder die de waarheid naar boven haalt afgeschilderd als racisten of onbekwaam
  Waarschijnlijk wordt de “boekhouding” z.s.m vernietigd of is deze al vernietigd net als de stembiljetten van 2015, in de mom van “het archief moest worden opgeruimd”


  Maak melding

 6. Top crimineel Desi Bouterse heeft met behulp van beschermnaam “de Surinaamse regering” een zeer professioneel crimineel netwerk internationaal opgezet. Een crimineel netwerk van deze klasse is ongekend in de wereld.

  De tentakels van dit internationaal crimineel netwerk, “Bullshit Bouta and the Bouta boys”, worden steeds duidelijker.
  De “dienstreizen” van topcrimineel Hoefdraad tonen ook een deel van de route van dit netwerk.

  Het geeft hoop en is aanmoedigend om te zien hoe internationale crime fighters in regeringen en internationale media op onderzoek uitgaan en de vernietigers van het sociale leven op de hielen blijven zitten. De Surinaamse media is in deze tak van sport helaas nog onder onderontwikkeld en loopt telkens achter de feiten aan.
  Het is een verantwoording en plicht van regeringen en (inter -) nationale justitie om land en volk te bevrijden en te beschermen tegen deze raddraaiers.

  Internationale samenwerking is daarom van zeer groot belang !

  Al is niet alles uitgezonden, een ding kan wel gezegd worden dat er wel een kern van waarheid in de reportage zit.
  1 + 1 = 2 dus alle berichtgevingen over drugshandel, smokkel, illegaal hout en goud handel, wapenhanel, etc. bij elkaar opgeteld geven de onderlinge verbanden aan en verwijzen uiteindelijk naar de bron (-nen).
  Opvallend is wel dat er telkens een relatie duidelijk wordt met de familie Desi Bouterse.

  Wij willen een gerehabiliteerd Suriname.
  Tra fas no de !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. Er is zoveel goud in Suriname.
  De bevolking merkt er niks van.
  Alle goudconsesies terug trekken.
  Alle goud behoort aan de staat.
  Rijken worden steeds rijker.
  Corrupte bende.
  gemodereerd

 8. Nederlandse Onderzoeksjournalisten zijn EXPERTS.
  Surinamers kunnen ook van hun wat meer leren.
  Het land ontbreekt aan deskundigheid op ieder gebied.
  Geen vooruitgang zonder hulp van buitenaf.
  gemodereerd

 9. @Glenn R lees wat er allemaal over jou staat. Vele voor jou zijn weggegaan lucien angela etc. Je zit nu in de slangenkuil. Kaloti zoveel goud ik geloof het niet, iemand zit met opzet de boel te op te zetten in su er klopt niets van zoveel goud heeft suriname niet, betreft hollanders witte mensen hun houden van leed vermaak ze zijn er zelfs dol op. Als hollanders hun zin niet krijgen dan heb je een super grote probleem. Surinamers begrijpen het gewoon niet en je wordt uitgemaakt voor een racist. Ik woon in nl maar voelt meer als een last plaag leven dan rustig leven. Slikken of ingeslikt worden. Net als doden of gedood worden allemaal hollandse spreekwoorden. Betekent de boel flink opzetten zogenaamde gestoorde onderzoeksjournalisten van nederland er is nog eentje Follow the Money. Super gevaarlijk en verdraaien heel veel in hun eigen denken voordeel.


  Maak melding

 10. Hoe groot is de jaarlijkse netto opbrengst van goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House? Is er een jaarverslag hiervan?

  Hoe groot is de totale opbrengst van goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House sinds ze operationeel zijn?

  Laat de boeken zien aan de journalisten, de media hoeveel troy ounce goud er jaarlijks wordt geëxporteerd en wat de waarde ervan is voor de staat Suriname.


  Maak melding

 11. Begrijp ik het goed dat nickname “de Surinaamse regering” (lees Bouta en Co) een geheime goud depot heeft buiten Suriname ?

  Zouden er illegale activiteiten zijn tussen Dubai, China en Cuba door nickname “de Surinaamse regering” ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 12. Para Express 1 mei 2021 At 17:15
  Begrijp ik het goed dat nickname “de Surinaamse regering” (lees Bouta en Co) een geheime goud depot heeft buiten Suriname ?
  ============================

  Heb je de uitzending wel gezien? Want ook Santhoki wordt gevraagd hoe het zit en die geeft aan dat alles verloopt volgens wet en recht. Dus steeds wijzen naar Bouta heeft niet zoveel zin. Er is een enorme verstrengeling tussen politiek en de goudsector. Iedereen heeft boter op z’n hoofd. NDP, VHP, Abop. Allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.