‘Uitspraken in filmpje over teruggeven hout containers niet waar’

41
'Uitspraken in filmpje over teruggeven hout containers zijn fake'
Deze man verspreidt onjuiste informatie.

Via social media wordt onderstaand filmpje, waarin een burger suggereert dat de onlangs in beslag genomen containers met hout terug worden gebracht naar de eigenaar, flink gedeeld De uitspraken van deze man zijn echter niet waar zegt de Surinaamse regering in een reactie.

De man is op geen enkele manier bij dit onderzoek betrokken. Hij voorziet de video dan ook van ongenuanceerd commentaar dat bezijden de waarheid is. Wij benadrukken dat in dit geval geen enkel goed teruggegeven is aan geen enkele instantie of persoon” luidt de reactie, die hieronder doorgaat:

Alle 100 containers met vermoedelijk illegaal hout zijn in beslag genomen door de politie in Suriname, waarbij alle nodige stappen worden genomen om deze case uit te rafelen. Daarbij is onder andere van belang de exacte kwaliteit en kwantiteit van de inhoud van de containers vast te stellen. Hierbij is gedegen onderzoek nodig.

Dit houdt in volledig uitladen, meten, scannen en alle andere relevante onderzoekingen. Afdoende ruimte is hierbij cruciaal. Daar de haven daar niet geschikt voor is, heeft de politie besloten de lading te verplaatsen naar een ruimte daartoe beter geschikt. In dit kader is heden gestart met het transporteren van 30 containers.

Deze lading is onder politiecontrole naar een landing verplaatst voor nader onderzoek meldt de overheid die zegt: “Wij roepen de gemeenschap weer op zich, voor zaken de regering rakende, steeds te laten leiden door officiële berichtgeving vanuit de overheid. De regering zal zich blijven inzetten om wet en recht te laten zegevieren. Alle vormen van illegaliteit zullen zonder aanziens des persoons worden opgepakt en doorgeleid naar de relevante autoriteiten zodat de schuldigen worden gestraft.”

41 REACTIES

 1. Als ik meneer Kuik was, zou ik mij bezighouden met zaken waar ik deskundig in ben. Het produceren van biogas
  gemodereerd

 2. Weer zo’n paarse paniek zaaier.
  Soso jaloezie fu ding didibri ndp.
  Ze zoeken van als om deze hard werkende regering in een kwaad dag licht te stellen.
  Zo als rbroun oma zei yangman no lobi yangman.


  Maak melding

 3. Deze kwestie geeft veel onrust in de maatschappij. Om nepberichten via socialmedia of welke kanaal dan ook voor te zijn, doet de regering er goed aan om zelf met een officiële verklaring te komen. Justitie moet natuurlijk haar werk doen, maar het zou Moksalesie sieren als hij het voortouw hierin neemt. Suriname is een corrupt land en velen met mij hebben het vertrouwen in vrouwe Justitia verloren b.v. Aloe baba, hij loopt nog vrij rond en dat terwijl 3 van zijn loopjongens veroordeeld zijn, boefdraad staat na ruim een half jaar nog steeds niet op de opsporingslijst en ddb die maar niet gestraft wordt voor de gepleegde 8 dec. moorden.
  In deze houtzwendel-zaak is ook de naam van Lonnie genoemd. In een interview op ABC radio gaf hij aan dat hij geinformeerd had bij de douane. Dan rijst bij mij de vraag als je geen belang hebt, waarom ga dan informeren en als je wat wilt weten, laat je informeren door moksaleisie. Deze zaak stinkt, je ruikt het op 8000 km afstand!


  Maak melding

 4. De man is een Waarzegger:
  Met een Glazen Bol omdraaien, heeft hij het gezien en dit naar de Pers toegebracht.
  Er zal ook een onderzoek plaats vinden door een Waarzegster, heb geduld.
  gemodereerd

 5. DEZE MAN IS EEN COMPLETE MISLUKKELING…ALLES WAT HIJ ONDERNEEMT MISLUKT..EEN POLITIEKE GELUKZOEKER BIJ A-20 en oplichter:
  als politieman mislukt..
  als importeur computers en benodigdheden mislukt..
  als mastklimmer digicel mislukt..
  als oplichter mislukt dat zelf beslag is gelegd op zijn voertuig..
  als biomestkweker mislukt…hele inheemse samenlevingen zijn bedonderd door hem..
  als kippekweker mislukt
  IDB/NOB opgelicht met nep projecten dat gekochte bus weer is ingevorderd….door de bank
  Hij weigert dat witte voertuig die op de achtergrond te zien is, gekocht met NOB-gelden weer af te staan aan de bank..
  Complete mislukkeling en notoire oplichter met zijn fake nieuws


  Maak melding

 6. De fascisten van Bouterse en de NDP zitten hierachter. Als enige hebben zij er belang bij om deze fantastische en hardwerkende regering in een kwaad daglicht te zetten.Fascist Bouterse kan niet tippen aan de intelligentie van ZE President der Surinamers Santokhi. Elk vergelijk met betrekking tot de intelligentie gaat mank.


  Maak melding

 7. De alerte burger is een doorn in het oog van deze regering. De media in Suriname en Waterkant verrichten hand-en spandiensten voor de machthebbers. Natuurlijk gaan ze het ontkennen. Dit soort transporten en de begeleiding door een politiewagen is ongekend voor Suriname.Natuurlijk zullen mensen vragen stellen over een dergelijk mega transport met tientallen grote vrachtwagens door de straten van Suriname. Dit zaakje stinkt en de autoriteiten zijn er als de kippen bij om het te ontkennen.


  Maak melding

 8. En het hout gaat zeker via een omweg toch het land uit.
  900 kg coke,houtblokkken smokkel,laat OM zijn werk daadwerkelyk goed doen.
  Corruptie houd maar nooit op in ons land….


  Maak melding

 9. De ndp is echt niet nodig om mistake van deze regering aan te kaarten ze doen het zelf was het de ndp die berichte over de haitianen of France voor het eerst zie ik zoveel negatief over een president en ik zeg alleen :hij zegt zelf dat de situatie veel erger is dat wat hij had gedacht mijn vraag nu als je het niet aankan geef je mandaat dan terug ipv steeds af te geven dat het de schuldt is van vorige regering a man is just a man vb als je een vrouw neemt en die heeft 9 kinderen uit verschillende relaties wat ga je doen als je van der houdt ga je wat van haar maken of ga je ook jouw deel spelen
  gemodereerd

 10. @RobG
  ja het is een schandaal dat dit nog 9 maanden door ging.

  Wat deze “alerte” burger uit kraamt is van uw niveau.

  Bedenkt u eens.
  1>> Elke vrachtwagen is in de rij geplaatst en zal aan het eind op de toegewezen plaats aan moeten komen.
  2>> Komt deze niet aan op zijn plaats dan is de chauffeur (kleine man) verdachte.
  3>> Waar moet men met een 40 voetcontainer naar toe, Wie kan de container lossen en laten verdwijnen en wie heeft het materieel om de lompe rondhout stammen er uit te halen.

  Dit kan bewaakt worden met een politie auto voor en een politie auto achter het konvooi.

  U bent duidelijk van het type “zoals de waard is vertrouwt deze zijn gasten”

  Dat dit soort corruptie nog niet uitgeroeid is bewijst twee dingen:
  1>> Het was de afgelopen 10 jaar de gewoonste zaak van de wereld.
  2>> Het ambtenaren apparaat werkt niet voor het land en het is extreem moeilijk voor de regering dat op orde te krijgen.


  Maak melding

 11. Let wel ik heb geen politieke kleur ik ben surinamer en geef mijn visie over niet van horen zeggen bekijk al de misstanden van deze regering zet alles ff op rij dan zal je zelf een conclusie vinden inderdaad heeft covid ook zijn deel maar deze regering heeft haastop elk gebied steken laten vallen en niet te vergeten dat onze president voor de tweede keer in zee gaat met een drugs crimineel jammer dat de buiten wereld dit alles moet aankaarten voor ons
  gemodereerd

 12. ” …
  RobG29 april 2021 At 15:55

  De alerte burger

  … ”
  🤣🤣🤣🤣🤣

  @ RobG .. hij praat net als jou met waarschijnlijk dit en waarschijnlijk dat vervolgens trekt hij zijn conclussie dat ondanks dat hij de inhoud niet heeft gezien het is zoals hij fantaseert dat het waarschijnlijk is.
  🤣🤣🤣


  Maak melding

 13. Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat er nog ingegaan wor dt op de reacties van De doorgeslagen NDP waterkant dorpsidioot RobG(estoord) Die alle realiteitszin verloren is,
  gemodereerd

 14. @jojo, ik heb mijn contacten in Suriname. Er worden heel veel vragen gesteld over de illegale houtexport.Het hout komt o.a. uit het gebied waar politici van de regering vrije toegang hebben. Anderen worden uit deze gebieden geweerd. Dit zaakje ruikt naar verotte vis. Voor Suriname zijn deze lange rijen vrachtwagens ongekend.


  Maak melding

 15. De alerte burger en vele anderen kijken deze corrupte regering op de vingers. Dat zij corrupt zijn weten wij allemaal. Friends en family faciliteren is het eerste visitekaartje dat ze hebben afgegeven.Punt uit.
  Jojo doet alsof de regering het hout gaat vernietigen terwijl wij allen weten dat dit hout via een omweg bij de Friends & family afgeleverd gaat worden. Na so a dé…….
  gemodereerd

 16. De alerte burger en vele anderen kijken deze corrupte regering op de vingers. Dat zij corrupt zijn weten wij allemaal. Friends en family faciliteren is het eerste visitekaartje dat ze hebben afgegeven.Punt uit.
  Jojo doet alsof de regering het hout gaat vernietigen terwijl wij allen weten dat dit hout via een omweg bij de Friends & family afgeleverd gaat worden. Na so a dé……. Ontken dit niet….


  Maak melding

 17. Scheuwen jullie maar. Er zitten ook boeven in deze regering. Trouwens… wat zit er in al die containers Paul de kabouter??? Je heb de grootste muil hier bij de Waterkant.


  Maak melding

 18. We moeten deze man dankbaar zijn voor de video. Wie weet waar de containers terecht zal komen zonder politie begeleiding,.. Chinezen geven 20000 mondkapjes en nemen 100 containers houtblokken, als cadeau. Geven een ziekenhuis en 350 huizen, dan nemen ze miljarden dollars uit het Surinaamse regenwoud. One China Policy is moderne imperialisme. Wat ik niet kan begrijpen iedereen die kritiek heeft in Suriname is van de NDP grow up!!!


  Maak melding

 19. Wat schreeuwden ze toen met hun paarse bek, “Neks noh fout”!
  Wat schreeuwen ze nu uit jaloezie om te treiteren, “Woh seting”!

  Hij gaat het doen ja, A maow seting! En jij gaat er ook profijt aan hebben, neks noh fout.

  Als je geen bijdrage kunt leveren om Su weer op te bouwen, lever je al een behoorlijk bijdrage door je smoel dicht te houden. Geduld is een schone zaak, woh seting!


  Maak melding

 20. RobG, ik heb mijn contacten in Suriname. Naar ik uit betrouwbare bron heb vernomen is er inderdaad vanuit ndp kringen geopperd om alle 100 containers op één vrachtauto te laden om zo lange rijen vrachtwagens te vermijden. Om praktische reden heeft hier achteraf van afgezien en besloten om per container 1 vrachtauto in te zetten. Dit zou kunnen verklaren waarom er lange rijen met vrachtwagens stonden. Persoonlijk zou ik me daar niet zo druk om maken aangezien het vervoer van de containers op deze manier waarschijnlijk veiliger kan gebeuren.
  Einde sarcastische modus.


  Maak melding

 21. Haha gepakt. Goed werk gedaan. En hij hft ballen want hij toont zn gezicht.
  Alles gast fout bij deze regering. Hun coke zaak zelf naar buiten. Jong tjie fa hft toch tafelberg gestolen?????
  gemodereerd

 22. Ik wil wel geloven dat die meneer nepnieuws verkondigt, maar ik zou toch willen weten wat er werkelijk zit in die grote colonne vrachtwagens beladen met containers. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit eerder zo’n lange file vrachtwagens in Suriname gezien.


  Maak melding

 23. …En waarom loopt deze meneer die “vals nieuws”heeft verkondigd nog vrij rond?? Blijven jullie Chan zijn anus maar tongen hoor!!


  Maak melding

 24. De grootste fout van de President is om die veelal ndp ambtenaren aan te houden.

  Dagelijks weer een bewijs van fakenews.
  President Santhoki het werkt niet, ook hier niet. Ambtenaren bbs en doane zitten hierachter. China heeft natuurlijk een contract gekregen vd vorige regering en maakt daar misbruik van, met behulp v suri-ambtenaren, door ander soort hout weg te dragen.

  Reorganiseren: alle ministeries.
  SLM is al gestart.


  Maak melding

 25. Lucien Karwofodi 29 april 2021 At 21:43

  …En waarom loopt deze meneer die “vals nieuws”heeft verkondigd nog vrij rond?? Blijven jullie Chan zijn anus maar tongen hoor!!
  =============================
  Hij loopt nog rond fu kong tongo joe go en te kijken of zijn been in je poes past.


  Maak melding

 26. Ik moest eerst alle comments doornemen. En eindelijk zag ik dat van Esmerald. Dit is logisch. Als een nieuwe regering besluit om met iedereen te werken die bereid was te werken en te laten op cruciale posten tot onbegrip van een groot deel van haar aanhang, dan zijn dit soort criminele daden het resultaat.


  Maak melding

 27. Ik heb nog steeds vertrouwen in deze regering. Vooral in Santokhi en Gregory Rusland (deze zit niet de regering) Santokhi als leider spreid nooit een gangsterachtige houding. Een normloze gangster in een regering kan makelijk een gangster buiten die weggestemd is weer binnen halen bij ontevredenheid.


  Maak melding

 28. Ik ben deze videomaker wel dankbaar. Want de overheidsvoorlichting in deze moest niet gebaseerd zijn op fakenews bestrijden. Laat het volk weten wat je gaat doen in zo’n zwaarwichtige zaak. En niet achteraf. Als deze video niet was geplaatst, zouden ze niet met een uitleg komen. Is respectloos jegens het volk. By the way, kan de waarde van deze partij hout het bedrag van het IMF evenaren of overschrijden? Doe iets goeds met dit hout voor het volks.


  Maak melding

 29. Alweer ene Samuel Kuik die zichzelf “SLIMMIE” noemt. Ben nu inmiddels wel gewend aan zijn zogenaamde slimme praatjes
  gemodereerd

 30. nou die paarse schepsels als robg , luci-en-k…. , glenn vinden het stront jammer , een van die honderd containers met hout geschonken door de opperrat bouta is ook in beslag genomen , en nu moeten ze hout sprokkelen in het bos?? in de bijlmer voor hun barbecue.


  Maak melding

 31. Het is heel goed dat de alerte burger aan de bel heeft getrokken waardoor de corrupte politici niet hun zin kunnen krijgen. Er waren plannen om dit hout via een verfrommelde procedures alsnog naar Azië te exporteren. Men wilde dit concreet geval afdoen met een lichte afhandeling maar door kordaat optreden van de alerte burger is de Surinaamse gemeenschap wakker geschud. Men wilde bepaalde topfiguren in bescherming nemen. Een ding is duidelijk. Het grootste deel van dit hout komt uit een gebied dat onder beheer staat de V.P. en zijn VHP vriendjes. Het hout wordt verzameld en vervolgens bewerkt met moderne zware machines. De verwerking van dit hout wordt door familieleden en vrienden van Brunswijk uitgevoerd. Vervolgens wordt dit hout doorverkocht aan handelaren uit China en India. Het is een lachertje wat er daar in Suriname gebeurd. Brunswijk krijgt 20.000 mondkapjes van de Chinese ambassadeur en hij is verkocht. Deze 20.000 mondkapjes kosten niet meer dan 800 euro in Nederland. Een doos met 50 mondkapjes kost in Nederland €2,- . Reken maar uit. (20000:50) x €2,- = €800,- FOEI TOCH om te zien hoe goedkoop men zich laat misleiden.


  Maak melding

 32. @Boskopoeman: Vergelijk niet een ieder met jezelf. Kom met een inhoudelijke reactie en weerleg mijn bewering. Dan ben je een man….o ja, dat ben je niet, nooit geweest ook. Ga door met het tongen van Chan zijn reet, want dat is jou levensdoel!


  Maak melding

 33. Hahaha de alerte burger heeft vandaag bewezen dat deze regering alles bij elkaar liegt en dat men fake nieuws verspreid, al die containers met houtblokken staan weer bij de Chinees.

  Hij heeft een telefoontje van CDC ontvangen met de vraag waarom hij zijn filmpje heeft gedeeld. Ze proberen hem monddood te maken.


  Maak melding

 34. @ Lucien kargofodi
  Pffffffffffff….vind je je comment inhoudelijk, ik zal je vertellen wat inhoudelijk is.
  100 containers boomstammen in je poes terwijl ik Chan zijn reet aan het tongen ben, zo goed dan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.