Regering: ‘Bushouders betrekken in formuleren nieuw transportbeleid’

6
bus-suriname-nieuw-model

De Surinaamse president Santokhi heeft woensdag bezoek gehad van de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO). PLO-voorzitter John Mahadew heeft daarbij een aantal vraagstukken gepresenteerd aan de regeringsleider dat zeer nijpend zijn voor de sector. Ook is de organisatie in de mogelijkheid geweest om voorstellen te doen voor het verbeteren van het openbaar vervoer.

Enkele onderwerpen die breedvoerig zijn bediscussieerd zijn onder andere: de eerdere verhoging van brandstof en achterstallige uitbetaling van Covid-19-steun. Voorzitter Mahadew heeft benadrukt dat voor het eerst een president in dialoog is geweest met de PLO. “Wij zijn regering zeer erkentelijk, dat zij de problematiek rondom de bushouders en het openbaar vervoer vanuit het hoogste gezag willen aanpakken,” merkt de PLO-topman op.

Parlementariër Sham Binda geeft aan dat er is gesproken over de vervoersproblematiek in Suriname met betrekking tot bussen. “De president heeft gezegd dat we uiteindelijk vaker aan tafel gaan zitten en er wordt een commissie in het leven geroepen die steeds in overleg zal moeten gaan met de particuliere bushouders organisaties,” aldus de DNA-lid. 

President Santokhi is voorstaander van een brede samenwerking tussen het publieke-en particuliere sector binnen het openbaar transportsysteem. “Laten wij werken met systemen die goed op elkaar zijn afgestemd. Wij moeten de discussie starten om ons openbaar vervoer zodanig te herstructureren dat de dienstverlening wordt verbeterd,” aldus het staatshoofd.

Het staatshoofd heeft in gesprek met de PLO wederom medegedeeld dat de regering niks verdient aan de government take. De regering komt momenteel in met SRD 3 per liter brandstof. Om de samenleving te beschermen subsidieert de regering per maand SRD 120 miljoen op gasoline en diesel.

De regeringsleider heeft voorgesteld dat de PLO op kort termijn zal zitten met de ministers van TCT, Financiën en Planning en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Het ministerie van AW&J moet de bushouders bijstaan in proces van aanvraag van covid-steun. Het subsidie vraagstuk is op agenda van de regering en moet behandeld worden in het Raad van Ministers (RVM).

Met de Bankiersvereniging en TCT zal gekeken wat de mogelijkheden zijn voor het introduceren van een geautomatiseerd betaalsysteem. President Santokhi heeft benadrukt dat de PLO meer betrokkenheid zal krijgen in het formuleren van het nieuw transportbeleid.

6 REACTIES

 1. Dit is leiderschap !
  Een goede leider heeft discipline en durft prioriteiten te stellen.
  Een goede leider durft verantwoording te nemen en af te leggen.
  Een goede leider zorgt voor betrokkenheid en samenwerking.

  Waar waren de leiders van de NDP ?
  Iedereen deed maar wat, totaal onsamenhangend. Zij kunnen kunnen geen prioriteiten stellen en hebben al helemaal geen discipline. Weglopen en de vinger wijzen naar Nederland is hun manier van verantwoording afschuiven.

  Suriname is nu in goede handen.
  Een goede leider zei: First Things First !

  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 2. Dit is wel heel ERG Kwetsend:
  Maar de hele WERELD weet, dat de Vorige Regering meer Bezig
  was Met zijn Drugspraktijken.
  gemodereerd

 3. Time will tell of dit werkelijk tot de bodem onderzocht zal worden en of de koppen van betrokkenen zullen rollen.
  Het is nog steeds: Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden.
  gemodereerd

 4. Door met elkaar te communiceren kan je veeeel meer bereiken. En niet door het tralalala beleid als dat paarse virus van de afgelopen decennia.
  Ipv ontwikkeling te brengen voor land en volk, her’ dey ey luru luku sortu minister ow puru dis leysie, sodati mi kan pot’ wan tra mang f’mi tap’ post. Want ala man f’mi mus njang wan p’king so owktu toch?! Want deng ma f’mi mus lib’ a libie tu.
  Vandaar dat we vandaag aan de dag met heel veel shit zitten om op te ruimen.
  Keep it up the goodwork Chan.
  Geen enkele regering is 100% puur.
  Maar wat deze regering tot nu toe heeft kunnen bewijzen qua organisatie en ordening betreft is redelijk goed op weg. Alleen communicatie en voorlichting betreft, daar moet men wat aan doen.


  Maak melding

 5. Laten ze die cowboy chauffeurs ook aanpakken die rijden net dolle dwazen en het verkeer maar ophouden door overal maar te stoppen om passagiers af te zetten of in te laten stappen. Nooit heb ik 1 bus gezien die precies bij een bushalte stopt. Alhoewel je ook moet lachen wanneer je een bushalte bord ziet staan tussen hoog wied…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.