‘Geen indicatie voor oorzakelijk verband tussen vaccinatie en overlijden’

8
Vaccinatie in Suriname

Onlangs overleden enkele personen in Suriname, nadat ze waren gevaccineerd tegen COVID-19. “Na nauwkeurig onderzoek en overleg over de doodsoorzaken van deze personen, kan de commissie aangeven dat er geen indicatie is voor een oorzakelijk verband tussen de vaccinatie en het overlijden.” Dat zegt het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid.

Een subcommissie van de Technical AdvisoryCommittee on National Immunization Policy COVID-19 (NITAG) welke belast is met de beoordeling van rapporten van de AEFI (Adverse Events FollowingImmunizations) commissie aangaande overlijdens en ernstige aandoeningen die zich voordoen bij mensen na vaccinatie met COVID-19 vaccins, heeft de rapporten bestudeerd welke zijn aangeleverd door de AEFI commissie.

Deze subcommissie bestaat uit deskundigen die niet gerelateerd zijn aan of in dienst zijn van de overheid, zo nodig aangevuld met andere externe deskundigen. Nadat de AEFI commissie haar onderzoeksrapport bij de subcommissie van de NITAG heeft ingeleverd, wordt dit rapport nauwgezet bestudeerd met als doel de waarschijnlijkheid van een relatie tussen vaccinatie en overlijden/ernstige aandoening vast te stellen. 

De conclusie van deze evaluatie is op 26 april 2021 aan de directeur van het Ministerie van Volksgezondheid doorgeleid. De genoemde subcommissie heeft de evaluatie van drie (3) eerder ingediende onderzoeksrapporten over mensen overleden na vaccinatie met het ChAdOx1 nCoV- 19 Corona Virus Vaccin ((Recombinant), COVISHIELD™/ SSI, Batch 4120Z029), afgerond. 

Het ministerie van Volksgezondheid wenst hierbij te benadrukken dat op basis van het evaluatierapport van de AEFI-commissie er geen reden bestaat om te twijfelen aan de betrouwbaarheid en veiligheid van het in Suriname gebruikte Covid-19 vaccine en gaat op de gebruikelijke wijze het vaccinatieplan continueren. De samenleving wordt gevraagd om zoveel mogelijk de berichten van het ministerie van Volksgezondheid te volgen inzake het vaccinatieprogramma en roept een ieder op zich zoveel mogelijk te registreren voor het vaccineren op de website www.laatjevaccineren.sr .

Vaccinatie tegen Covid-19 is naast de gebruikelijke preventiemaatregelen een belangrijk instrument in de strijd tegen Covid-19.

8 REACTIES

 1. Kunnen er niet alvast 500.000 vaccinatieboekjes gedrukt worden naamloos wel doordrukt met waarmerk. Dus niet vervalsbaar. Wordt ingevuld en afgestempeld na vaccinatie.

  zonder dit bewijs mag je niet:
  NIET
  nd markt
  nd supermarkt
  over bruggen rijden
  nd kapper
  n restaurants
  n casinos
  n de stad
  n het binnenland
  etc etc.

  heb je het niet= geen probleem. Kijk wat je kan doen.

  zo alleen stop je covid.
  gemodereerd

 2. Kan men wel of niet uitleggen wat de doodsoorzaak is van de betrokken personen. Er is toch wel een oorzaak van het overleden.
  Er blijft twijfel bij mensen bestaan. Neem deze weg, door transparant te zijn.
  Ik neem aan dat gezien de rapporten, deze onomstotelijk is vastgesteld of is het ?????


  Maak melding

 3. Ari 29 april 2021 At 19:38
  Ik neem aan dat gezien de rapporten, deze onomstotelijk is vastgesteld of is het ?????
  ========================

  Ze volgen de richtlijnen van de WHO. Moeten ze ook anders krijgen ze geen vaccins via Covax. Dus je mag aannemen dat ze conform die richtlijnen handelen. Het is geen one man show van 1 minister. Het is een team van artsen en wetenschappers zowel nationaal als internationaal wat zich hiermee bezig houd.
  Inmiddels gaan steeds meer landen en steden waar de vaccinatiegraad hoog is open. Zoals vandaag New York bijvoorbeeld. Die hebben nu 50% van de bevolking gevaccineerd en gaan weer terug naar normaal.
  Het is zaak dat deze regering verder inzet op zoveel mogelijk vaccineren nog dit jaar. Hopelijk zijn we dan tegen de feestdagen verlost van deze vreselijke pandemie.


  Maak melding

 4. Je krijgt s’morgens je vaccinatie en in de middag ga je dood.
  Waar komt het van?? Jonge gezonde vrouw. Laten deze gasten mn reet vreten.
  En mensen die niet aan covid gestorven zijn wel onder coviddoden zetten.
  gemodereerd

 5. “Geen indicatie voor oorzakelijk verband tussen vaccinatie en overlijden’

  Er is niets onderzocht. Jokke brokken!!
  De kans dat er bloedklonters optreden na een vaccinatie met AstraZenika is dat op elke 100.000 geprikte mensen er eentje trombose achtige bijwerkingen kan krijgen.
  Bij het Jansen anti Covid-19 vaccin die in het Engels Johnson & Johnson wordt genoemd. Is de kans om trombose achtige bijwerkingen te krijgen 1 op elke 1000.000 (miljoen) prikken.
  AstraZenika probeerd de slechte publiciteit (mogelijke trombose achtige bijwerkingen) ongedaan te maken.
  Door de naamsverandering en steeds te roepen dat de kans heel klein is dat je iets oploopt na vaccineren met AstraZenika.
  Ramadin roept ook dat de kans heel klein is na een vaccinatie met AstraZenika.
  Waar Ramadin en AstraZenika het niet over willen hebben is dat je ouders en grootouders die boven de zestig zijn zich in de groep kunnen bevinden die bevattelijk zijn voor trombose vorming.
  Ik begrijp het dus helemaal als mensen van boven de zestig liever het Pfizer-BioNTech vaccin willen hebben.
  De mensen die roepen dat de kans op problemen met AstraZenika heel klein is, is gemakkelijk als het jou of je familie niet treft.
  gemodereerd

 6. ChAdOx1 nCoV- 19 Corona Virus Vaccin werd door de universiteit van Oxford in de UK gemaakt.
  Deze universiteit is ook de maker van het AstraZenika vaccin. Heb de gevonden gegevens met elkaar vergeleken. Het gaat over hetzelfde vaccin.
  “ChAdOx1 nCoV- 19 Corona Virus Vaccin”
  was de naam die het produkt kreeg toen het nog werd getest en bijgeschaafd.

  Na goedkeuring door verschillende controle instituten in de wereld kreeg het
  de productnaam Oxford-AstraZenica.
  Kortweg AstraZenica.

  Nadat er in diverse landen mensen bloedstolsels in de aderen kregen na toediening van het AstraZeneca vaccin, veranderde de fabrikant in Zweden de naam van dit vaccin.
  Het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut Oxford-AstraZeneca heet voortaan Vaxzevria.
  Het gaat enkel om een naamsverandering, het vaccin zelf blijft hetzelfde.

  Zie daar, medicijnfabrikanten blijken ook gewone boeven en misleiders te zijn.
  En hopen dat het burgers niet zal opvallen dat zij belazerd worden.
  Stel dat als je vandaag met een mes gestoken bent en men vanaf volgend week messen onder de naam “keukentool” (klinkt onschuldig) verkoopt, dan zal je toch geen minder gevaarlijke wonden oplopen als je weer met een mes gestoken wordt.
  Medicijnfabrikant AstraZenika probeerd ons wijs te maken dat een naamsverandering haar product ook ongevaarlijk maakt?
  Er moet van zulke bedrijven (gesteund door de politiek) ondanks alle bezwaren van de bevolking gewoon winst worden gemaakt.
  Als mensen door misleiding een zeker product MOETEN gebruiken zodat de fabriekant maximaal winst behaald, dan gebruikt zo’n bedrijf ook ontoelaatbare methoden om dit rond te krijgen.
  Maar de naamsverandering van een in de publieke opinie onpopulair geworden product (in de hoop het toch nog door de mensen hun strot te duwen) is geen mild vergrijp. Er zijn ook nog ergere praktijken toegepast.
  Ken je de uitdrukking “To make an extra dollar sometimes you have to sell your mama”.
  In gewoon Nederlands ” Wil je grote winsten maken dan zul je tot het uiterste moeten durven gaan.” Dus je geweten uitschakelen. Daar zijn multinationals heel goed in. Kijk goed rond en huiver. Om de zoveel tijd komen zulke zaken in het nieuws.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.