Wanica Ziekenhuis: ‘Berichtgeving VIDS over overleden zwangere vrouw onjuist’

6
SEH Wanica Ziekenhuis

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) betreurt de berichtgeving van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) over een zwangere vrouw uit Para die is overleden. Volgens de VIDS is de vrouw overleden nadat zij hulp is geweigerd door het RZW, maar het ziekenhuis zegt dat de vrouw niet is weggestuurd.

“Op dinsdag 6 april hebben zich rond 23:10u enkele personen bij de spoedpost van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) aangemeld, waaronder een hoogzwangere mevrouw. Volgens het verhaal van de (wijlen) mevrouw waren zij eerder op de dag naar RGD Lelydorp waar zij het advies hebben gehad om naar een ziekenhuis in Paramaribo te gaan, omdat ze niet voor prenatale controle zou zijn geweest en bij mogelijke complicaties zij niet bij de RGD geholpen zou kunnen worden.  De vrouw en begeleiders, hebben het advies niet opgevolgd en zijn uitgeweken naar het RZW.

Het medisch personeel heeft de patiënt volgens de gebruikelijke protocollen opgevangen. De mevrouw beviel 4 minuten na aankomst en de dienstdoende arts heeft alles in het werk gesteld om hulp te bieden. Echter heeft het voor de mevrouw niet mogen baten. Zij kwam te overlijden. De baby is per ambulance vervoerd naar het ’s Lands Hospitaal voor verdere behandeling.

Het medisch team van het RZW (huisartsen spoedpost) heeft zijn plicht gedaan en volgens protocol gehandeld. De vrouw is niet weggestuurd. De directie en het personeel van het RZW betreuren het bericht van de VIDS dat er hulp is geweigerd, omdat de mevrouw juist is opgevangen en gezien de urgentie is er door het personeel alles ingezet om aan de mevrouw en de baby adequate hulp te bieden.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica condoleert de nabestaanden en wenst de familie veel sterkte toe”.

6 REACTIES

 1. Wat voor een ziekenhuis is de RZW.
  Een Motel voor geestelijk gestoorden.
  Ze zijn daar gewoon Nalatig, vraag is, eerst betalen en dan zullen ze zien
  of U hulp krijgt.
  gemodereerd

 2. Zo zie je maar.

  Niet zomaar maar van alles roepen !
  De media verkoopt van alles zin maar voornamelijk ook onzin.

  Blijf de waarheid zoeken, blijf de waarheid verkondigen.

  There is no God higher than truth. Krakti !


  Maak melding

 3. Wanica Ziekenhuis: Berichtgeving VIDS over overleden zwangere vrouw onjuist.

  Dus ik had toch gelijk, dat de kop van het vorig artikel op (wkn) tendentieus was.

  Alsnog sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 4. Den Bouta-lovers e kibri now.
  Zij hadden een grote mond en grepen gelijk de kans om de regering Santo. / B. te bekladden.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.