Zoon gewezen politie-inspecteur schiet man neer na ruzie over gestolen brom

20
ambulance-nieuw-edited-suriname

Een 29-jarige man is maandagavond beschoten aan de Kasabaholoweg door een zoon van een gewezen politie-inspecteur in Suriname. Het slachtoffer liep een schotverwonding aan zijn rechterbovenbeen ter hoogte van zijn lies op. Hij moest met de ambulance worden vervoerd voor medische behandeling. 

De bromfiets van de verdachte was enkele dagen terug gestolen waarbij hij het vermoeden had dat het latere slachtoffer, een 29-jarige man, iets te maken had met de diefstal of iemand zou hebben aangezet om die te plegen.

Zij kwamen elkaar maandagavond tegen aan de Kasabaholoweg. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op het slachtoffer heeft geschoten.

De verdachte is nog niet aangehouden. De Surinaamse politie werkt aan zijn opsporing en aanhouding.

UPDATE – Een 17-jarige jongeman R.L. is maandagavond door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook het wapen is terecht:

20 REACTIES

 1. Lawmangdatra
  27 april 2021 At 07:03
  Als je voor zo een yapyapie staat, moet je hem of haar zo noemen. Eens kijken hoe groot je bek is.

  Terminologie is niet door mij maar door jouw soort, nml door mw. Afonsoewa van de NDP, gebruikt. Is ze ooit op haar grote bek geslagen dan? Het is weer hetzelfde liedje met jouw soort. Altijd de rol van zielige slachtoffer aannemen.


  Maak melding

 2. Paul het is heel erg en ik keur dat zeer streng af dat je ze zo voor yapyapie uit maakt .dit kan egt egt niet het is een grote belediging voor die arme 🐒 dat verdienen ze echt niet hor.

  Ps al dracht een aap een gouden ring hij blijft een …..


  Maak melding

 3. @ Koos Banti
  Dat is dus het probleem met de Creolen. Zelf gunnen zij elkaar het licht niet in de ogen, zijn afgunstig en werkethos is zeer zeer laag bij hen.
  En het woord yapyappie is niet door een Hindoestaan maar door die vrouw Afonsoewa gebruikt net als het woord keskieshie. Toen hoorde je geen een Creool boos worden en dreigementen uiten zoals door Lawmangdatra wordt gezegd.


  Maak melding

 4. Ik ga vanuit dat de inspecteur, zijn vader, eerder geschoten heeft. Zijn zoon begint op jonge leeftijd alvast te oefenen om in de voetsporen van zijn vader te treden. Men zegt: Jong geleerd oud gedaan. Een fijne dag toegewenst en een schotvrije dinsdag.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 5. @@@ Paul, APENGOD HANUMAN (Hindoe)schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis . Laat dat duidelijk zijn….Waar gaat dit over ,jo achterlijk insect.


  Maak melding

 6. Dus zeg ik toch niks racistisch als je met zo iets aankomt maar ehhhh vanwaar die associatie met een Hindoe God die ik niet aanbid?


  Maak melding

 7. @LEBA
  Je schrijft dat de Apengod Hanuman de mens heeft geschapen naar zijn beeld en gelijkenis. Ik neem aan dat je ook een mens bent, dus ben je ook geschapen naar het beeld en de gelijkenis van de Apengod Hanuman. Jouw comment heeft daarom totaal geen inhoud.


  Maak melding

 8. Het is een verbazingwekkend iets om te lezen hoe Surinamers elkaar te woord staan in de wetenschap dat Suriname zelf te boek staat als een multiculturele samenleving. Steeds gaat het over een kerk, een synagoge én een moskee die vredig naast elkaar staan. Die multiculturele samenleving zou exemplarisch zijn voor de rest van wereld. Ieder weldenkend mens. Ieder zichzelf respecterende persoon zou nieteens deel van zo’n samenleving willen uitmaken. Getuige van de vele reacties hier op Waterkant.net én daarnaast faciliteren de lieden van Waterkant.net dit gedrag. Racisme en discriminatie heet dat. Uitsluiting en meer. Het is alsof men ingehuurd is om zich zo te uiten. Dus trollen, zeg maar. In iedergeval is Suriname helemaal niet zo fantastischmooi als voorbeeldige multiculturele samenleving waarin verschillende etnische groepen vredig gezamenlijk leven. Het is gewoon een farce. Één grote marketing stunt..


  Maak melding

 9. Velen zullen begrijpen of de Conclusie trekken: ZOON doet het Beter dan zijn VADER.
  Maar heeft de zoon wel een wapenvergunning.
  Uiteindelijk zal je toch aan de WETTEN moeten houden.
  Maar geen ZORGEN , mocht het zijn, dat hij achter de Tralies kom te zitten,
  vrees niet; je wordt extra Goed verzorgd, want Vader is POLITIE- INSPECTEUR.
  Anders Denkend: zover komt het NIET.
  gemodereerd

 10. Wie is de Gewezen inspecteur op kassaba- olo en rara wie de schietgrage zoon de eigen rechter is en waarom nog niet opgepakt eh sorry 😐 connectie eh hij zit eh goed verstopt eh
  Ze hebben heel veel geld zus heeft Rijkje witte man gevangen overgestapt rep issue je weet togh


  Maak melding

 11. Thomas, helemaal mee eens. Hier op het net lichten velen de sluier op en zie daar, hoe onze samenleving hier werkelijk is. Generaliserend, discriminerend, racistisch tot en met.
  Men maakt gebruik van een fundamentele recht en meent alles te mogen zeggen. Men mag alles zeggen, moet dat!
  Dit is iets wat gebakken zit in ons en heb niets anders ervaren in mn jeugd en nu ook niet.
  De gegoede niet nabespreken.
  Dus wij moeten onze klep houden met onze schandelijke vertoning en steeds maar ons verschuilen achter uitlatingen van anderen.
  We moeten niet lullen over de witte man. Wij hebben ook een hand ervan of meer.
  NO BRUYA


  Maak melding

 12. Wild wild west. Enige wat ontbreekt zijn de paarden en die oude saloons.
  Suriname heeft al een “Sherrif” en een ontelbaar aantal “Daltons” in alle soorten, kleuren, talen en maten.

  De grote hamvraag is waar o waar is Lucky Luke, the pore lonesome cowboy die opkomt voor de zwakkeren.

  Die is waarschijnlijk in de cel of kapotgeschoten…


  Maak melding

 13. Niemand is een japjappie, agoe sneki enz. Mensen kunnen zich wel zo gedragen.
  Trouwens Paul, laatst was er programma op tv genaamd “het mooiste meisje van de klas”. Het ging over een hindustaanse dame( nu 43!). Toen mooi, nu nog steeds. In haar tiener jaren werd ze na school opgewacht door soort- en leeftijdsgenoten van een andere school. Zonder reden, blijkbaar gedreven door jaloezie. Heel naar om mee te maken zeker als je een rustig meisje bent. Ze gunden haar blijkbaar het licht niet in de ogen. Jou redenering klopt dus niet.


  Maak melding

 14. Thomas .. Eenheid was er nooit tussen Surinamers onderling. Paul is hier voorbeeld van en nog velen.. Denk je dat mensen als Paul gaat veranderen Neeeen..tot zijn xxx graf blijft hij een racist. Het is met paplepel ingegoten sinds zijn geboorte en dat geeft hij door aan zijn nazaten.


  Maak melding

 15. Hoe komt deze 17 jarige aan ee wapen? Hopelijk niet van zijn vader gejat, want die moest zijn wapen voor hij
  met pensioen ging inleveren. Het is verschrikkelijk al die wapens in ons klein landje. Het lijkt wel een wapen oorlog in.ons land.
  Verschrikkelijk.
  gemodereerd

 16. De titel is ongepast De vader en zijn oude beroep hebben niets met het incident te maken. Beter was een titel als: PUBER VAN 17 JAAR SCHIET MET ILLEGAAL WAPEN OP VERMOEDELIJKE DIEF.


  Maak melding

 17. Ma as se hebbe gestoole seine bromviets, dang hei sein kwaat. Dan die diev maake nog tak-takkie met hem. Dang hei wille sgiete seine pang-pang.


  Maak melding

 18. Thomas weet je hoe dat komt.
  11jaar geleden hebben de goden Suriname verlaten. En toen kwam de duivel aan de macht in Suriname.
  Gelukkig is een jaar geleden de duivels aan het verdwijnen stap voor stap ze zijn nog niet helemaal weg hor . Want hun tentakels zijn nog aanwezig op cruciale posities.
  Dit wat wij nu mee maken zijn de laatste stuiptrekking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.