VIDEO: Illegaal hout is van Chinese exporteur; meerdere diensten betrokken

74
VIDEO: Illegaal hout is van Chinese exporteur; meerdere diensten betrokken
Houtkap in Suriname

De partij illegaal hout, die onlangs werd onderschept in containers op de haven van Suriname, is van een Chinese exporteur. De containers waarin het hout is aangetroffen was reeds verzegeld. Dat geeft aan dat alle controles zouden zijn uitgevoerd en dat meerdere diensten betrokken zijn bij deze illegale activiteit die al jaren plaatsvindt.

Dat zegt een woordvoerder van de Vliegende Brigade tegen ABC online. Volgens hem is het niet de eerste keer dat illegaal hout op deze manier Suriname verlaat. Uit informatie die de Surinaamse autoriteiten beschikken blijkt dat er vaak minder wordt aangegeven aan export, dan er uiteindelijk op de bestemming aankomt.

Van de partij van 100 containers op de Nieuwe Haven, zijn reeds 40 onderzocht. Allee containers waren verzegeld door de douane die alleen bevoegd is om dit te doen. Een douane ambtenaar zou dus de containers hebben verzegeld. Of dit ook daadwerkelijk het geval is geweest moet nog blijken uit verder onderzoek.

Het onderzoek wordt deze week voortgezet. Verwacht wordt dat er ook aanhoudingen worden verricht.

Dat dit al jaren speelt en Chinezen erbij betrokken zijn bleek al in 2018. Toen maakte een Duitse tv zender onderstaande reportage over ‘de uitverkoop’ van Surinaams hout aan China, door de regering Bouterse en de daarmee gepaard gaande uitbuiting van de Surinaamse binnenlandbewoners.

Bekijk hier de reportage van het programma Weltspiegel bij de Duitse televisiezender Das Erste (D1) getiteld ‘China’s kaalslag in het regenwoud’.

74 REACTIES

 1. De Surinaamse douane knijpt zo vaak een oogje dicht dat iedereen, maakt niet uit wie, in die dienst zo langzamerhand ‘Asian eyes’ begint te krijgen.


  Maak melding

 2. Het is een feit en geen geheim dat tijdens zijn wanbewind didibrie bouta chinezen een vrijbrief heeft gegeven om op grote schaal hout te kappen en mee te nemen. Ik kom sinds 2011 om de 2 jaar naar Suriname en vertoef een groot gedeelte van de tijd in het binnenland (o.a. Maratakka, Tibiti) en heb de kaalslag gezien die daar heeft plaatsgevonden.
  Daarnaast hebben chinese trawlers ruim 9 maanden op grote schaal zonder geldige vergunning
  vrij mogen vissen in de Surinaamse territoriale wateren. De tonnen gevangen vis werd overgebracht naar een zeeschip, een drijvende visverwerkingsfabriek.
  In 2019 was de visstand in de Surinamerivier om te huilen. Ik heb uren in Commewijne gezeten met de beste aas, maar heb werkelijk niets gevangen. Helemaal leeggevist dus!
  Het is werkelijk met geen pen te beschrijven hoe ons mooi land vernietigd is door ddb.


  Maak melding

 3. Ook onderzoeken hoeveel containers deze man in het verleden heeft verzonden. Je mag aannemen dat dit steeds illegaal hout was, dat hij nooit de bijbehorende rechten heeft afgedragen en de inkomsten zullen ook nooit aangegeven zijn,
  Dus nu beslag leggen op al zijn bezittingen en straks, naast een gevangenis straf en flinke boete en navordering.


  Maak melding

 4. Suriname is een rovernest. Vele ndp-ers zijn hierin betrokken en hebben dit mogelijk gemaakt. Er moeten ontslagen vallen binnen deze hele overheidsbranche, om orde op zaken te stellen.

  Zie hoe een kleine groep met haar enige eigen belang bezig is/ zich verrijkt en het het vernietigt wordt en het volk in armoede blijft wonen.

  ddb, gezin, familie en friends denken dat het land van hun is en vernietigen het tot de bodem.

  Neks No fout, Mek Den Kon We Wakti Den.


  Maak melding

 5. Surinamers laten toe en helpen zelf mee om hun land leeg te roven en de natuurlijke rijkdommen te verkwanselen.En altijd maar wijzen naar Nederland die als kolonisator het land heeft leeggeroofd.En zij doen het duizendmaal erger!!! De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!!!


  Maak melding

 6. Zie hoe een kleine groep onder leiding van ddb, gezin, familie, friends met haar enige eigen belang bezig is/ zich verrijkt en het land vernietigd heeft n het volk in grote armoede blijft wonen.

  Het hele overheidsapparaat/ de douaniers, enz moeten op de schop. Weg met deze rotte appels die al jaren bezig zijn met dit in stand te houden.

  Het komt nooit meer goed met Suriname.


  Maak melding

 7. Wij geven maar 1 regering de schuld Maar sinds mensgeheugen worden onze bodemschatten weggedragen leeggeroofd De deur staat wagenwijd open een ieder komt neemt mee wat die nodig heeft laat een troep achter Tot de dag van heden doet geen enkele regering er niks tegen


  Maak melding

 8. Geef een selecte groep douaniers de bevoegdheid om de controle en het verzegelen uitvoering.
  Na aanwijzing geef je iedere bevoegde douaniers een loodzegeltang om de container te verzegelen.
  Hoerdoor wordt zichtbaar welke douanier de verzegeling en controle heeft uitgevoerd en de container heeft verzegeld.
  Maar het lijkt erop dat de top deze simpele controle en de beheersing en tegenwerking van corruptie opzettelijk niet wordt ingebed zodat er gewoon doorgegaan kan worden met corruptie en verrijking

  Controle op naleving is wel een vereiste.
  Suriname kan vanuit de diaspora zoveel kwaliteit vinden om corruptie te bestrijden en op te sporen en daarom vraag ik mij nog steeds af “wilt Suriname dit wel of wilt suriname dit helemaal niet?”


  Maak melding

 9. Alle ndp aanhangers dankjewel dat jullie leider de afgelopen 10 jaar het land heeft leeggeplunderd en laten leegplunderen.
  Waarschijnlijk hebben jullie allemaal daarvan geprofiteerd want alles in de winkels is nu onbetaalbaar duur geworden.
  Hopelijk wordt het door deze regering weer beter.


  Maak melding

 10. Mensen En Mensen Kinderen

  Vaak Hoor Ik Dat Suriname Een Gezegend Land Is..
  Zoveel Corruptie. Aarmoede. Corona. Onderontwikkeld. Ga Zomaar Door.
  Oja Ronnie Brunswijk Vice-president W.T.F

  Als Dit De Zegen Is Zou Ik Niet Willen Weten Hoe Die Vloek Eriit Zal Zien


  Maak melding

 11. Alles wordt intern weggedragen door de NDP kliek en de rest wordt extern weggedragen door de faciliteerdes en de aangelegde criminele infrastructuur van tijdperk Bouterse – Adhin Grootst wordt het 60 jarige verjaardag gevierd van Ingrid Bouterse. Dit in een omgeving van armoede, verpaupering, verval van waarden en normen. In een tijd van bittere armoede en de sociale ramp die Suriname overkomt, een product van het Paradijs die Bouterse geschapen heeft. Corona regelgeving geldt niet voor de geboeftige NDP elite. Alles gefinancierd met het gestolen geld van het volk. Wanneer gaat deze regering Chan al het gestolen geld binnen harken??????


  Maak melding

 12. Is triest One China Policy is niks anders moderne imperialisme. De Chinezen geven 350 huizen cadeau, dan nemen ze 350 miljard us dollars weg. Men had gepoogd de haven van Kenia over te nemen. Surinam watch your step!!
  Waarom wordt niet naar Belfort geluisterd om een stop te zetten bij het exporteren van rondhout. Is triest geen woorden voor, als je langs de Afobakaweg tot. Atjonie rijdt. Rond hout, die men niet nodig acht in weer en wind! Dan praten over Revolutie, terwijl je was 10 jaren aan het bewind en met open ogen zit te kijken hoe je rijkdommen worden leeggeroofd, omdat je baat bij hebt. De dief beschermt,. de dief!


  Maak melding

 13. Toen Santhokhi klaagde dat Suriname 2 miljoen USD per week aan hout inkomsten verloor was het duidelijk wat er gebeurde. Alle sinezen weten dat voor een paar spiegeltjes en kralen surinamers ook hun familie verkopen. Geef deze man maximale tijd in club santo voor deportatie en alles verbeurd verklaren. Zo kopen chinezen ook alles in suriname van rijbewijzen tot vergunningen om stront in restaurants te verkopen. Tijd om export van rondhout totaal te beeindigen. Die jobs zijn voor Surinamers.


  Maak melding

 14. Het is natuurlijk wel bijzonder dat zelfs de Duitse TV het ziet en ervaart en het nu negen maanden na de machtsoverdracht nog steeds niet uit geroeid is.

  Ik begrijp dat corruptie het land ook draaiende houdt maar verzegelde containers met illegaal hout is iets wat met wortel en tak vrij eenvoudig uit geroeid kan worden.

  Betaal de ambtenaren eerlijk en hard aan verandering werken goede bonussen en ontsla iedereen die zich niet kan verantwoorden,


  Maak melding

 15. Pak opa D en zijn paarse strontkliek nou eens aan. Weer een lage dagoestreek om zichzelf te verrijken en het verarmd Surinaams volk nog meer de beerput in te duwen. Zijn er afspraken met opa D en consorten om ,in ruil van geen destructieve politiek tegen de huidige coalitie, om geen paarse corruptie zaken te onderzoeken? Leonberg akkoord de zoveelste?
  Regering, weet wat u het Surinaams volk beloofd heeft. Zet Boefdraad op de Interpollijst en pluk ze kaal: PE A MONI DE?


  Maak melding

 16. Prachtige Regenwouden,
  vruchtbare landschappen en zo is Mooie SURINAME naar zijn MALLEMOER.
  gemodereerd

 17. Spreek ook gelijk China aan en laten zij meewerken aan het onderzoek.
  China heeft dus jaren meegewerkt aan corruptie en handelscriminaliteit !

  De vragen worden nu nog luider:
  Wat deed Bullshit Bouta in China ?
  Wat hebben Bullshit Bouta en zijn criminele organisatie met China afgesproken ?
  Hebben Bouta & Co geheime bankrekeningen in China ?

  China heeft geisoleerde wetten en regels, crimineel kapitaal kan daar heel veilig zijn !

  Nationaal gezien moet het te doen zijn om strengere regels op te stellen en frequenter en preventief te controleren bij alle schakels.

  Duitsland is trouwens niet het enige land dat onderzoek heeft gedaan naar grootschalig en illegaal handel in Suriname. Veel meer journalisten en verslaggevers hebben diverse onderzoeken gedaan, sommigen vooral omdat het ging om rechten van de mens en arbeidsomstandigheden maar ook m.b.t. milieuvernietiging in Zuid Amerika. In heel veel onderzoeken komt telkens weer naar voren dat de Surinaamse regering o.l.v. Bullshit Bouta betrokken was.
  De regering Santo. / B. moet alle onderzoekingen en berichtgevingen die door andere partijen al gedaan zijn serieus nemen en toevoegen aan hun kruistocht naar corruptie !

  De schatten van Suriname zijn van Suriname.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. Schurk DNA, de chinezen gaan jullie weer blij maken met dozen mondkapjes.
  Deze groep chinezen levend verbranden,kijk wat ze doen met ons Suriname.Alle chinezen verjagen uit Suriname, we hebben deze schurken niet nodig.
  gemodereerd

 19. In januari zei Santokhi dat er bij de export van rondhout veel mis gaat. De jaarverslagen van de SBB tonen aan dat er op jaarbasis US$ 130 miljoen aan inkomsten verdwijnt. Ik weet nog dat enkele leden van de ABOP dit toen hebben tegen gesproken. Het is geen gemakkelijk opgave om op zoveel fronten strijd te leveren tegen corruptieve praktijken.


  Maak melding

 20. ” Wo sit ing ” kan een succesje altijd gebruiken. Maar laten we elkaar niet voor de gek houden. Deze casus is geënsceneerd. Het is door mensen van de Orange Movement en mogelijk ook Brunswijk in elkaar gezet. Zij wisten dat de afgelopen maanden tientallen containers met ‘ besmet hout ‘ illegaal werden verscheept naar China.


  Maak melding

 21. Tja…Voor wat, hoort wat.

  Je kunt toch niet verwachten dat de politie zomaar wat politiewagens gedoneerd krijgt vanuit China van de merk SsangYong.

  Daar moet iets tegenover staan en dat wist men allang al. De Duitsers waren daar 1 van.

  Gezien je in de moeilijkheden zit kan ik je helpen, geef mij jou hout en dan krijg je van mij een paar auto’s als dank daarvoor.

  1+1=2


  Maak melding

 22. Soso KA je “ Setie”, Chan. En Bouterse maar de schuld hiervan geven. Nou als dat inderdaad zo is mag Chan en zijn team gelijk inpakken. Jij bent toch aan de macht. Hoe kan het dan dat Bouterse deze macht nog bezit


  Maak melding

 23. Dit is het bewijs van 10 jaar Bouterse en consorten. In november 2019 zijn Bouterse en consorten naar China vertrokken. Bouterse kreeg een koffer met miljarden USD mee. Pe a monie de. Het volk geeft nu af op Chan die hier niets mee te maken heeft. Chan tracht het ongeschoolde volk uit de armoede te trekken. En nog is het niet goed. Zelfs de Duitsers hebben door hoe dom het grootste deel van ons volk is. Deze bosmannetjes doen gretig mee om ons land te verkopen voor een appel en een ei. De douane ambtenaren die dit soort handelingen plegen zijn strafbaar. Failed State en corrupte bende. Dit is te triest vóór woorden. Geld is des duivels en zo komen wij niet voorruit.
  gemodereerd

 24. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Illegaal hout is van Chinese exporteur; meerdere diensten betrokken.

  Ik ben helaas moe geworden om hierop nogmaals te reageren.
  Gelukkig dat ik in deze blij ben met alle voorgaande reacties.

  @I Su: Is triest One China Policy is niks anders moderne imperialisme.
  Het klopt helemaal.
  En dan laat de voorzitter van het DNA zich gewoon belazeren door de Chinese ambassadeur.

  @directeur zonder bedrijf 27 april 2021 At 15:10
  Ik ben het volkomen met je eens.

  @Para Express 27 april 2021 At 15:48
  Je hebt gelijk. Maar het Politbureau van de Communistische Partij van China, zal nimmer medewerking hieraan verlenen voor een onderzoek naar deze.

  Ik wacht het vervolg onderzoek in deze verder af.


  Maak melding

 25. Robgetverderie, 1 keer in je leven eerlijk zijn: wie was in 2018 aan de macht? En ja, er moet gekeken worden naar de oorzaken. Het komt niet uit de lucht vallen. Jouw paarse shitpartij is vanaf 1980 de grootste ellende van Su gebleken met als grootste paarse rat opa D. Slik dat maar ,jo djamoe ede.


  Maak melding

 26. Geen wonder dat die Chinezen de Surinaamse politie wil trainen.
  Dat hebben ze de vorige keer goed gedaan.
  Ook willen ze de douane trainen.
  In hun voorbeeld natuurlijk.
  Bouta is de grootste land verrader aller tijden.ROBG volg hem op de voet.
  Ps dit wat de douane doet is diefstal/verduisteringen van belasting geld .


  Maak melding

 27. En terwijl wij Surinamers de Chinezen helpen Suriname kaal te kappen en in een woestijn veranderen, slaan we onszelf op de borst dat wij het groenste land op aarde zijn


  Maak melding

 28. Al langer voor gewaarschuwd. Die chinezen komen grondstoffen en hout halen in Su in ruil voor een nu al afbrokkelende higway weggetje waar bouta zo bijzonder trots op is.
  gemodereerd

 29. Vampirella juanita zal de afro suri weer de schuld geven terwijl de chinezen en dat andere volk de bossen leeghalen , half suriname bezitten en het water vergiftigen.
  Dat zien deze vampiers niet , ze zuigen liever het bloed en energie uit de afro su.
  Daar voeden zij zich mee, niet van deze wereld ws reptilig.
  Dreigementen met sprituele hokes pokes sjamaan stok is niet menselijk.
  Bitch aLs de aarde ten onder gaat ben jij de 1ste die gaat.

  .


  Maak melding

 30. Vanaf het begin van de slavernij werden de slaven geronselt en ontvoerd door hun eigen mensen. Vandaag de dag is er niets veranderd want dat zit in het DNA van de mensen. Nu helpen ze de chinezen de amazone te vernietigen maar wanneer hun land onderloopt omdat het water vrij spel heeft lopen ze te zeuren dat regering niets doet om ze te helpen. jullie graven je eiegen graf en wanneer jezelf erin valt da tra mang mus kon pur yu uit a shit.


  Maak melding

 31. Ik ben tegen dat One Chinabeleid. Suriname moet de koers los laten, want het is gewoon gebasseerd of een richtingsverkeer en uitbuiting van Suriname, de Surinaamse mark dat beheerd wordt en overgenomen wordt door de Chinezen. Zie de supermarkten, illegale wisselkantoren van heb, illigaal rondhout verschepen naar China, de eigen winkeliers/supermarkten die worden uitgeschakeld, import uit China, enz.

  Suriname laat dat Onde Chinabeleid los.

  De media, vele ” journalisten” in Suriname zijn gewoon monddood gemaakt door de regering. Daarom verwacht ik van de weinige kritische media, journalisten, oa van radio ABC-Suriname, avondblad de West dat hun journalisten aan onderzoekjournalistiek gaan doen en de waarheid aan de Surinaamse volk laten zien, lezen en horen.

  Er moeten koppen rollen in het hele overheidpersoneel bij de douane, bosbeheer, enz. Al die boeven moeten zichtbaar gemaakt worden met namen, domeingronden, ddb en gezin, friends, boerenveen enz zitten allemaal in hout, goud, diamanten, enz. Zie goud dat via Zanderij naar Dubai gaat.


  Maak melding

 32. Elke importeur kn ht beamen dat bij elke dienst die hij moet passeren op de haven om zijn stukken in orde te krijgen hij tjoekoe moet betalen anders kn hij fluiten nr zijn goederen om in te klaren n bij elke dag dat zijn container daar moet overnachten hij slaapgeld moet betalen.uit eindelijk wordt de consument weer de duoe ervan.
  Die hele douanekorps is n stront organisatie geworden.
  Als je n pakket moet gn afhalen doe die koulo beesten daar alsof ze god zijn.


  Maak melding

 33. Mensen moeten niet meten met twee maten. De export van illegaal hout uit Suriname is niet in handen van Surinamers maar van buitenlanders. Het zijn met name Chinezen en Indiërs die zich schuldig maken aan deze praktijken. De Indiërs kwamen naar Suriname om net als de Chinezen een oliepalm industrie op te zetten. Deze mensen voeren duizenden kubieke meters illegaal hout naar China en India. Er zijn Surinamers die hen ondersteunen bij deze praktijken. Met name mensen met banden binnen de Abop maken zich ook schuldig aan deze praktijken


  Maak melding

 34. Mensen moeten niet meten met twee maten. De export van illegaal hout uit Suriname is niet in handen van Surinamers maar van buitenlanders. Het zijn met name Chinezen en Indiërs die zich schuldig maken aan deze praktijken. De Indiërs kwamen naar Suriname om net als de Chinezen een oliepalm industrie op te zetten. Deze mensen voeren duizenden kubieke meters illegaal hout naar China en India. Er zijn Surinamers die hen ondersteunen bij deze praktijken. Met name mensen met banden binnen de Abop maken zich ook schuldig aan deze praktijken. De VHP draait het hoofd weg voor de kwalijke praktijken van figuren uit mama India.


  Maak melding

 35. Een methode om heel snel van deze illegale export af te komen: breek een paar graven open op de chinese begraafplaats en leg per container een lijk erin. Wanneer de chinezen in china die containers openen, zullen ze hun ogen niet geloven…
  gemodereerd

 36. Je hebt paarse loesbere he robgetverderie? Je god opa D en zijn paarse criminele boevenbende hebben hiervoor gezorgd dat de buitenlanders (Chinezen) . De paarse kliek heeft 10 jaar de kans gehad omnationalistisch op te treden. Hebben ze ook gedaan om zichzelf te verrijken. PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Graag eerlijk antwoord .


  Maak melding

 37. Geef ze allemaal en vooral de exporteur een boete van miljoenen us dollars en de Surinaamse instanties en personen duizenden us dollars boete en verbeurd verklaring van verdiende materieel en bezittingen als voorbeeld voor anderen
  gemodereerd

 38. RobG
  Het is ook nooit goed bij u. CZHT investments werd door Venetiaan de deur gewezen toen zij met mooie plannen naar Suriname kwamen en zij niet instaat waren een adequate bankgarantie te verstreken. Bouterse heeft ze omarmt voor weer een show project.
  iedereen weet dat Oliepalm gefinancierd wordt met kaalkappen na branden. Dat Olie palm onzin was, was meer dan duidelijk omdat er voor de geplande plantage duizenden arbeiders uit Indonesië geïmporteerd moesten worden omdat Surinamers geen 6 dagen in de week 9 uur per dag werken voor $ 140 per maand. Alleen de vliegticket was al te duur om Oliepalm concurrerend te kunnen bewerken.

  Er is gewaarschuwd. U stond te juichen langs de weg en roept nu boe tegen dat wat Bouterse veroorzaakt heeft en waar al een tijdje van bekend was dat de afdrachten plaats vonden op het kabinet van de president.


  Maak melding

 39. er is natuurlijk WEL een oplossing van deze ellende..
  heel eenvoudig,,,, er zijn 10 tallen olie tank wagens in s m e.. als je 10 stuks met volle tank gijzelt met chauffeur delegeert naar de haven het hele complex in de fik steekt, tien tallen containers laat branden desnoods de chineze boten die daar staan met de zelfde olie laat branden, dan gaat er wel wat gebeuren..

  het zal niet geburen, maar stel dat….


  Maak melding

 40. Blabla bla maar ik hoor niet dat omoe snesie $1 mil moet neertellen.
  Verhaaltjes zeggen me geen moer. Boete betalen.
  De chinezen bouwen al jaren kolossale gebouwen, er komen hoop naar su, illegalen. Geen niets doet men.
  gemodereerd

 41. alle chinezen die op die terrein lopen aanwezig zijn, arresteren in de zelfde container opsluiten..
  alle hout blokken al daar in de fik steken


  Maak melding

 42. Paars in paniek !

  Gelukkig heeft slim-Suriname eensgezind gestemd. Al die illegale praktijken worden nu aangepakt.

  Mensen die klagen zijn mensen die geen beter Suriname willen.
  En aan die Bouta-lovers is te zien dat zij nooit hebben gekozen voor een goed beleid, zij hebben altijd en alleen gekozen ter verheerlijking van Desi de duivel Bouterse.

  Wij kijken uit naar berechting van de vernietigers.

  Slim-Suriname, bedankt !
  Klokkenluiders bedankt !
  Tja go. Set kong !

  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 43. Credit gaat naar Chan met zijn vliegende brigade. Hij vertrouwd huidige ambtenaren die verantwoordelijk zijn niet.
  Geeft hem tijd om Suriname te bouwen wat is vernietigd door NDP criminelen in 10 jaren.
  Chan is een mens en geen toverstokje.
  gemodereerd

 44. Deze activiteiten zijn al meer dan 20 jaar gaande. Mensen moeten niet doen alsof ze er niks vanaf wisten.
  De Chinese Triades hebben hun tentakels op heel veel gebieden in Suriname. Heel veel business hebben zij in handen.


  Maak melding

 45. Volgens de laatste berichten wordt dit geval waarschijnlijk ook een doofpotaffaire. De Chinese maffia/Triades hebben enorm veel macht verkregen in de afgelopen decennia in dit land. Het is wel duidelijk wie de echte bazen zijn.
  De kleine groep “Surinamers” die deze partijen accomoderen, alleen zij profiteren van de leegroof van het land.
  Geen wonder dat veel van zulke buitenlanders zich wanen als een onaantastbare de bevolking uitlachen, kleineren en minachten.

  Met dank aan de dja dja “Sranang mang en uma”…


  Maak melding

 46. Is altijd zo geweest!! Zal altijd zo blijven!! Welke regering er ook komt!! Dat is Suriname!!! Corruptie ten top!! Begint in de hoogste gelederen!! Een van de grootste corrupte is de vp himself!!!


  Maak melding

 47. WAT , , hebben we al eens vaker gezegd dat die opperrat bouta ons land verkocht heeft aan de chinezen , waarom was die daar in china en mocht hij de grootste dictator op de wereld die ci een hand geven , dat was dus al handje klap en de deal is bezegeld , china neemt in een paar jaar geruisloos Suriname in bezit , dankzij die kloten regering ndp met aan het hoofd die massamoordenaar bouta.
  Regering Santokhie U bent gewaarschuwd U kunt misschien nog het tij keren , door direct alle banden met china , en die ambasadeur van china te verbreken , de chinezen gaven groenlicht om mensen daar te laten studeren , als U dat doet zit U over paar jaar in een strafkamp hier in Suriname , en regering Santokhie U bent nu ook verantwoordelijk voor het illegaal kappen van hout en goudwinning dus grijpt in en zet het leger in gewapend en opruimen die illegaal chinezen.


  Maak melding

 48. rogje g hebt jij lekker zitten te bumsen met je holmaatje frank na dat jullie die documentaire van de Duitse televisie hebben gezien zal wel he lekker in de kale natuur omdat die chinezen de bomen hadden gekapt he stelletje arschkriecher , maar ja dankzij jullie afgod bouta hebben jullie dit toch lekker beleefd he daar in het kale bos.
  o ja koppel robje g en frankje jullie zullen nu wel de chineze taal al kennen , hoelang is een chinees.


  Maak melding

 49. De Inheemsen en de binenlandse bewoners moeten het binenland afsluiten voor deze export activiteiten, enals er uit het gebiedt iets wordt ge exporteerd moet aan de Dorpen inde buurt een vergoeding betaald worden voor er iets het gebiedt verlaat. ik stel voor dat de betalingen gestort worden by een bank op naam van een stichting die dan de inkomsten aan de dorpen uitbesteedt.


  Maak melding

 50. ja rbrowny met y , je wordt wakker uit je paarse waan en ziet in dat wat de paarse regering met die k.. chinezen heeft bekonkeld en de Inheemsen en heel Suriname zijn de dupe , hebt je goed naar dat filmpje gekeken van die Duitse documentaire dan zie je hoe bouta ons land Suriname verkocht heeft aan die spl….gen , en straks kunnen de mensen overal in de wereld niet naar Suriname reizen maar naar een provincie van de grootste dictatorland china , rbrown jij bent welkom in china.


  Maak melding

 51. Als deze trend wordt doorgezet krijgen we later te maken met overstromingen en nog ergere warme maanden. Wanneer dit allemaal gaat plaats vinden gaan praten over vloeken en wiesie. De ongeletterde so call plaatsvervangend minister president zal dan zeggen, we kijken hoe wij het gaan oplossen. Ondertussen is zijn zakken al gevuld en zit comfortabel in een mooi huis terwijl het volk de rekening van het ontbossing gepresenteerd zal krijgen.


  Maak melding

 52. De Criminele organisatie, Bullshit Bouta and the Bouta boys, hebben veel zaken gedaan met communistische landen. Ook met Rusland zijn er “zaken” gedaan !
  De kans is heel groot dat zij het crimineel geld in die oorden hebben opgeslagen.

  Z. E. Santokhi heeft een hele grote uitdaging om het gestoleb kapitaal terug te halen !
  De routes zijn te traceren maar of de authoriteiten mee zullen werken is punt twee !

  Justitia Pietas Fides.

  Never give up. Krakti !
  gemodereerd

 53. Er is sprake van een Milieuramp en daar is China medeverantwoordelijk voor.
  Alle concessies moeten worden herzien, en een dwangsom voor iedere gekapte boom, of men moet er een nieuwe voor in de plaats zetten.
  Inventariseer de schade en trek het af van de schuld aan China, ze zullen het niet leuk vinden, maar je zal gebruik moeten maken van de internationale wetgeving. De niet gevorderde inkomsten kunnen ook worden verhaald op China, laten de specialisten in internationaal recht beginnen te werken, zoals mevrouw chanka.


  Maak melding

 54. Honderd containers, meerdere diensten betrokken.
  Hebben we al een verklaring gehoord vanuit de regering, hebben we al gehoord dat dit grondig onderzocht zal worden en alle betrokkenen gestraft zullen worden? Hebben we al van de regering gehoord wat men zal doen om dit voorkomen?

  Hebben we ook van de regering gehoord dat men de vluchten van de Haïtianen grondig zal onderzoeken en dat alle schuldigen gestraft zullen worden of dat ze OM opdracht hebben gegeven dit grondig te onderzoeken?

  Antwoord is nee en nogmaals nee, deze regering blinkt uit in doofpotten, hun pot is nu al behoorlijk vol. Er zal geen grondig onderzoek komen want bepaalde zaken zullen het daglicht niet verdragen.


  Maak melding

 55. De geïndoctrineerde zwakbegaafde waterkanters zien nogsteeds overal NDP en Bouterse. Ik persoonlijk neem ze niet kwalijk, omdat ze met die paar goedwerkende hersencellen onmogelijk zelf kunnen denken.


  Maak melding

 56. @jojo, u zet de aanval tegen mij in terwijl u aan het verkeerde adres bent. Uw president kan een succesje goed gebruiken. Maar neem van me aan dat deze hele kwestie gearrangeerd is. Hoe zit het met de illegale importen van allerlei producten.De Chinees wilde men even pakken en de overigen die zich ook schuldig maken aan dit soort praktijken laat men gaan. Het moet de regering natuurlijk de broodnodige punten opleveren. Een stap vooruit terwijl het in feite in het geheel drie stappen achterwaarts is. De vliegende brigade moet resultaten boeken in winkels met hoge prijzen en op de goudvelden. Dat maakt indruk.


  Maak melding

 57. De paarse tentakels hebben vanaf 1980 overal grondig hun krabita anoes in de njang patoe gezet en zichzelf abominabel verrijkt met hun grote smoel van nationalisme en dat soort kretologie. Terwijl het niets anders zijn dan ordinaire boeven met als hoofdman opa D, voormailge onderofficier met een mulo diploma. Paarse djamoe edes, spreek dat nou een tegen. Tenminste hebben een paar van ons wel hersencellen itt hersenloze paarse djamoe edes, die niet kunnen denken. Ga nou een vragen bij ocer en op leonsberg PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE. En als je een EERLIJK antwoord heb gehad, wat betwijfeld wordt, kom dan terug en ga verstandig praten, nadat je je hoofd uit opa D zijn achterwerk heb getrokken en eindelijk licht heb gezien . Het verarmd Surinaams volk verdient beter dan die paarse shit vanaf 1980.


  Maak melding

 58. RobG 28 april 2021 At 13:53

  @jojo, u zet de aanval tegen mij in terwijl u aan het verkeerde adres bent. Uw president kan een succesje goed gebruiken. Maar neem van me aan dat deze hele kwestie gearrangeerd is.
  ===========================================
  Je leeft nog in de wereld van je eigen snuif presidentje, landverraders allemaal!


  Maak melding

 59. Rbrown jij ben zelf toch inheems.
  Die stichting staat zeker op jouw naam.dan kan je dat geld zeker
  gebruikt voor de fanfare band van Bouterse .
  Als hij weer voor het gerechtshof moet verschijnen.
  Bouta en de paarse gedrocht hebben die inheemse in hun broek zak. Ze zijn genept door die paarse boeven bende en nog zijn die inheemsen niet echt bewust er van.
  Ik moet denken aan een tori.
  Een inheemse man betrapt zijn vrouw met een vreemde man.
  Hij vroeg zijn vrouw om een verklaring.
  En dit was haar verdedigen.
  A no mi gie na tiki a tiki.
  ( ik heb niet gegeven hij heeft genomen)
  Dit was het en daar moest hij het mee doen.
  Het zelfde geval met die paarse boeven die inheemse hebben niet gegeven die paarse boeven hebben gewoon genomen.


  Maak melding

 60. goed gezegd Latour Posse , dit geldt natuurlijk ook voor de nep dr. robg , en net wat Boskopoemang zegt , die dreai en robje g zijn echte landverraders en ze zitten in de bijlmer , maar ze weten jullie wel te vinden daar hoor , kijk voortaan altijd naar links en rechts , naar voren en achter en naar boven en beneden , jullie kunnen ook beter net als jullie lover die boefdraad van het toneel verdwijnen , , maar eens zullen ze jullie vinden stelletje paarse poepzakken.


  Maak melding

 61. Oke dus? Chinezen hebben er werk van gemaakt. Iets wat de inheemse apen nog moeten leren. Als dit blanken waren likten jullie hun reten direct bij aankomst.
  gemodereerd

 62. Mijn hart bloed als ik de video wederom bekijk en moet horen dat voor enkele honderden dollars een boom die meer dan 60 jaar nodig heeft om volgroeid te zijn wordt omgezaagd voor de Chinese ondernemer(s) die de gezaagde planken exporteert en van het geld niet nada niks achterblijft om het woud te herstellen.
  Schand Schande Schande.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.