In VS vastzittende Singh(76) spreekt boodschap in voor minister

39

De Nederlander van Surinaamse afkomst Jaitsen Singh, die al 37 jaar vastzit in de Verenigde Staten, heeft in een kort geding tegen de Nederlandse staat demissionair minister Dekker (Rechtsbescherming) opgeroepen om hem de rest van zijn straf in Nederland te laten uitzitten.

In een speciale audioboodschap die zijn advocaat Rachel Imamkhan liet horen zegt de 76-jarige Singh ondermeer: “Alstublieft, haal mij na 37 jaar terug naar Nederland. Het is het enige dat ik wil. Veel tijd heb ik ook niet meer. Laat mij te komen overlijden tussen mijn familieleden“.

Singh raakte vorig jaar besmet met het coronavirus en kwam aan de beademing te liggen. Zijn gezondheid is heel slecht en hij wenst de rest van zijn leven in de buurt van zijn familieleden te zijn.

Hij zit al 37 jaar mogelijk onschuldig vast in de Verenigde Staten. Hij werd in april 1984 gearresteerd op basis van de verklaring van één kroongetuige. Twee jaar later volgde de veroordeling: een celstraf van 56 jaren. Maar dit vonnis kwam door dubieuze omstandigheden tot stand. Dat zag ook de rechter: een herziening volgde in de jaren ’90.

Maar zijn vonnis is nooit aangepast. In 2019 heeft de Nederlandse overheid besloten dat hij niet terug mag keren naar Nederland, omdat hij voorafgaand aan zijn arrestatie hier niet vijf jaar aaneengesloten heeft gewoond.

Vorig jaar nam de Tweede Kamer al met een ruime meerderheid een motie aan waarin de regering gevraagd werd zich maximaal in te spannen om Singh naar Nederland te laten komen.


39 REACTIES

 1. De demissionaire minister Dekker zal het schrijven van Jaitsen Singh voor kennisgeving aannemen en onder in de bureau wegstoppen.
  Spijtig voor Jaitsen Singh dat hij is beschuldigd van moord, die hij hoogstwaarschijnlijk niet heeft gepleegd. Amerika is niet gesteld op donkere mensen en veroordeeld ze voor jaren lange gevangenisstraffen.


  Maak melding

 2. Een man van Surinaamse afkomst, die een tijdje in Nederland heeft gewoond en daarna naar de VS is geemigreerd. Daar is hij veroordeeld voor moord op zijn echtgenote en dochter. Laat 1 ding duidelijk zijn we hebben het niet over iemand die een pakje kaugom heeft gestolen.
  Waarom zou je uberhaupt deze man moeten terughalen ? Je kan er vergif op innemen dat deze man gepamperd moet worden door de Nederlandse staat, onderdak, AOW, zorg etc etc. Nederland moet dit niet doen. Het is Amerikaans probleem.


  Maak melding

 3. Als hij een drugsdealer was, en in Thailand was opgesloten zou de nederlandse koning naar toe vliegen en hem uit het gevang terug nemen net als zijn moeder ook gedaan heeft toen die ene drugs dealer al daar was opgesloten..
  Maar helaas hij is een surinamer…


  Maak melding

 4. ZES EN ZEVENTIG!!
  Nederland zal HELEMAAL niets doen. Deze man is niet van belang voor de economie nog voor de volksgezondheid van het land, dus de bakra laat je stikken.
  Humanitaire gronden. Haha laat me niet lachen, leuk woord maar daar houd het mee op
  Ze hebben het drukker met notulen
  Hoe lang zijn ze al bezig met aow
  En toch zijn er nog volop mensen die weglopen met de bakra. Je hebt zelfmensen die gaan samenwonen met een bakra. Kijk eens ik heb een bakra, kijk eens ik heb een tesla.
  🧛🧛🧛🧛


  Maak melding

 5. “Onschuldig “ iedereen in de gevangenis is onschuldig.
  Als je die criminelen in satoboma vraagt dan zijn ze ook onschuldige.
  Ze zijn daar heiliger dan de paus.
  Zijn vrouw en dochter zijn ook niet overleden in de buurt van hun families.


  Maak melding

 6. Regel is regel, maar die zijn er ook om uitzonderingen te maken. Of deze man onschuldig is laat ik in het midden.
  Maar wat ik niet begrijp zijn de walgelijke opmerkingen over AOW, zorg en dat hij gepamperd gaat worden door de Ned staat, bla bla. Alsof dat het belangrijkste is in dit geval. Joh waar maak jij je druk over. Gelukkig bepalen mensen zoals jij niet het beleid in Nederland


  Maak melding

 7. Dan heb je een andere domoor die vindt dat Surinamers niet samen mogen wonen met een Witte Nederlander omdat ze het aow probleem niet oplossen.
  Veel dommeriken op deze site. Triest!


  Maak melding

 8. De man is een gestoorde kindermoordenaar. En hij zit helemaal niet mogelijk onschuldig vast want er was weer naar zijn zaak gekeken en het bewijs en zijn acties na de moord staan keihard overeind. En er is niet slechts 1 getuige dus stop met liegen, dit is gewoon een moorzuchtige psychopaat. Gewoon zijn volle straf uit laten zitten, hopelijk tot aan zijn dood.


  Maak melding

 9. Zijn advocaat kan er beter aan doen om in de Usa zijn gewijzigde vonnis door de rechter aldaar te laten wijzigen. De uitspraak van de rechter is volgens de plaatser van dit bericht toch geschied.
  Een kort geding tegen de Nederlandse staat zal hem geen goed doen.
  Als hij onschuldig is???? Is het wrang.
  In Amerika zitten duizenden onschuldig in de bak.
  Nederland kan hem terug halen voor zijn resterende straf en dan is hij na een poosje een vrij man????.

  Dit is Nederland, dit is Amerika. Succes met je kort geding.


  Maak melding

 10. De kroongetuige schijnt omgekocht te zijn door de aanklager. Meneer zit onschuldig vast. Zo zie je maar, als je geen geld heb/getint bent, dan kan je zomaar beticht worden in Amerika. Tenslotte Nederland weinig voor hem doen, hij heeft maar 4 jaar in Ned gewoond.
  Beroep op Chan doen!!


  Maak melding

 11. Ik vind het ook een vreemde zaak. Er wordt beweerd dat hij onschuldig vastzit, er komt een herziening van de rechter en toch zit hij nog vast. Van Nederland hoef je geen clementie te verwachten.
  Hoe wrang het ook is voor deze man maar Nederland kan niet verplicht worden om hem naar Nederland terug te halen. Anders schept het een precedent naar de IS vrouwen toe. Is geen vergelijking maar ik probeer ongeveer aan te geven wat het probleem is.
  gemodereerd

 12. Lekker daar wegrotten, idiote moordenaar!
  56 Jaar lekker brommen daar in de VS tot je zelf de pijp uitgaat.
  Ik heb voor deze man echt geen medelijden.
  Niemand gaf hem het recht om vrouw en kind hun leven te ontnemen!!


  Maak melding

 13. Je kan de zaak van Jaitsen Singh opzoeken op Wikipedia. Daaruit blijkt dat er maar één getuige (die in de gevangenis zat op dat moment) verklaard heeft dat Singh de moordenaar is. De aanklager/ vervolgings ambtenaar, die met die verklaring ervoor zorgde dat Singh veroordeeld werd, werd zelf wegens corruptie en fraude ontslagen en zo zijn er nog een past feiten genoemd waaruit iedereen met een normaal verstand zal kunnen concluderen dat er bij de veroordeling van deze man veel fout is gegaan en racisme een grote rol speelde, maar dat zijn we gewend van Amerika. En ook Nederland weet er wat van om racisme een rol te laten spelen als het erop aankomt mensen met de Nederlandse nationalieit, die vast zitten in buitenlandse gevangenissen, hulp te bieden.
  gemodereerd

 14. Het is duidelijk gemaakt dat deze man geen nederlander is.Hij heeft de status niet nederlander genoemd te worden.In Suriname gelden geen regels en wetten, elders wel.


  Maak melding

 15. Deze gast heeft amper in Nederland gewoond. Dus wat heeft Nederland met deze crimineel te maken. Nu zegt hij onschuldig in de cel te zitten. Kunnen alle criminelen zeggen. Amerika maakt geen grapjes wat het strafrecht betreft. Dino Bouterse zit dan ook onschuldig in de cel.
  In ons land zitten dan ook onschuldigen in de cel, behalve Bouterse de moordenaar en Boefdraad die nog steeds zoek is. Dat hij corona heeft, wel miljarden mensen met hem. Dit mag geen excuus zijn. Bezint eer gij begint aan je misdaden. De hel is niet in de hemel maar hier op aarde. De realiteit in het leven kan hard zijn.
  Zet de roze bril af en leef niet in een bubbel.
  gemodereerd

 16. In Suriname wordt het VONNIS van de Rechter niet gerespecteerd.
  Men brengt het niet in handhaving.
  Niet voor iedereen geldt de wetten eveneens (gelijk).
  Er zijn momenten van Machteloosheid of men is niet sterk genoeg.
  gemodereerd

 17. Beste directeur zonder bedrijf, ben je nou dom of lijk je dom. Het is gebleken dat degene die tegen hem getuigd heeft omgekocht is. Het gebeurd vaak genoeg. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand onschuldig vastzit. Een jaar of 5 geleden is een negroïde man vrijgelaten nadat hij 30 j onschuldig vastgezeten heeft. Dat terwijl ze de dader binnen een paar dagen na de misdaad in het vizier hadden toentertijd. Genoeg aandacht aan jou besteed. Klaar punt uit.


  Maak melding

 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  In VS vastzittende Singh(76) spreekt boodschap in voor de Nederlandse minister.
  De Nederlander van Surinaamse afkomst Jaitsen Singh, die al 37 jaar vastzit in de Verenigde Staten, heeft in een kort geding tegen de Nederlandse staat demissionair minister Dekker (Rechtsbescherming) opgeroepen om hem de rest van zijn straf in Nederland te laten uitzitten.

  Waarom heeft hij geen boodschap ingesproken voor de Surinaamse minister van BuZa Albert Ramdin en aan de minister van Volksgezondheid?
  Want beiden zijn momenteel in de VSA.

  Deze veroordeelde Jaitsen Singh, zit al 37 jaar opgesloten in de gevangenis wegen moord op 2 personen.

  Ik ben een artikel via (Google) tegengekomen en gelezen.
  Een zoon van deze Jaitsen Singh, heeft op 26 januari 2016 brief gestuurd aan de Gouverneur Jerry Brown.

  Brief aan gouverneur Jerry Brown
  geplaatst op 21 juni 2016

  26 januari 2016

  Aloha en goedemorgen gouverneur Brown,

  Om te beginnen wil ik je bedanken dat je vandaag de tijd hebt genomen om mijn persoonlijke brief te lezen.

  Mijn naam is Surender Jainandun Singh en ben de trotse zoon van mijn overleden moeder Grace Jainandun Singh, mijn vader Jaitsen Jainandun Singh en trotse broer van mijn overleden zus Daphne Jainandun Singh.
  Ik schrijf u namens mijn moeder, vader en zus als gezin.

  Het is lang geleden dat wij allemaal betrokken zijn geweest bij de zaak van mijn familie om hier eindelijk voor jullie te zijn.
  Heel lang inderdaad. Het is bijna onmogelijk om u in een korte brief te schrijven over de tragedie die 33 jaar geleden begon en die tot op de dag van vandaag voortduurt, dus ik zal het kort houden.

  Ik ben in 1969 in Nederland geboren, maar kwam op 2-jarige leeftijd naar de VS, dus ik ben letterlijk opgegroeid in Californië, behalve dat ik tijdens mijn jeugd 2,5 jaar in Nederland heb gewoond.
  Ik ben momenteel 46 jaar oud, ben de vader van Anais en Narcisse, mijn 2 prachtige dochters en kleindochters van mijn vader Jaitsen, die momenteel rechten studeert en zich op de middelbare school voorbereidt op de universiteit.

  Ik ben betrokken bij meerdere bedrijfsgebieden, waaronder vastgoedbeheer en bij het massaal leren van mensen over het creëren van rijkdom en tijdvrijheid door over te stappen van traditioneel zakendoen naar hefboomwerking op het gebied van geldstromen in de Big Business-sector via de Health and Wellness Arena.

  Ik ben auteur van een binnenkort te verschijnen boek met de titel “Via Via” en assisteer ook bij het begeleiden van onrustige kinderen in Orange County en Kauai, Hawaii.

  Als forumlid zal ik het ook korthouden en verder verwijzen naar de site om het volledig artikel verder te lezen.

  Letter to Governor Jerry Brown – (peterlaanen.com) 2016/06/21

  Ook de volgende site kan men eventueel raadplegen.
  San Diego (sddt.com)
  NEWS SAN DIEGO: Tuesday, April 28, 1998
  DA’s Concealment Cited In Overturning Murder Convictions

  Ik denk niet dat zijn verzoek zal worden ingewilligd door de Nederlandse demissionair minister Dekker van (Rechtsbescherming).


  Maak melding

 19. Koos Banti, wil je beweren dat er in Amerika nooit onschuldige mensen tot levenslang of ter dood zijn veroordeeld. Vooral mensen met net zoveel pigment in hun huid als mr. Singh zijn daar regelmatig het slachtiffer van en ook nu wijst alles erop dat deze man ook een van de slachtoffers van het racistisch rechtsysteem van Amerka is


  Maak melding

 20. Het is nooit bewezen, dat deze meneer de moordenaar is, maar het systeem in Amerika is zo gecompliceerd ,dus puur pech voor meneer jait singh, hopelijk komt hij snel vrij??


  Maak melding

 21. Marcel je heb gelijk, dan gaat de Nederlandse zaak gelaagde, persoonlijke naar de gevangenis en autoriteiten aldaar om de witmang vrij te pleiten, hier wordt gemeete met 2 maten??


  Maak melding

 22. Als Jaitsen Singh zijn vrouw en dochter zou hebben vermoord, zou dan zijn oudste zoon in de bres springen voor zijn vader.
  In Amerika zijn veel donkere mensen vals beschuldigd van moord en zitten lange gevangenisstraffen uit. Het gaat bijna altijd om mensen met een donkere huid, terwijl mensen met een witte huid die ook moorden plegen worden vrijgesproken.
  Daarom begrijp ik de blijdschap van de Afro Amerikanen heel goed bij de eis van 12 jaar gevangenisstraf voor de witte agent die de dood van Georg Floyd op zijn geweten heeft.

  Jaitsen Singh heeft altijd geweigerd schuld te bekennen om voor strafvermindering in aanmerking te komen. Daarom denk ik dat hij onschuldig al 37 jaar vastzit.
  Ik durf erom te wedden dat een wit mens de moorden heeft begaan.


  Maak melding

 23. @directeur zonder bedrijf,

  Er is veel te lezen over Jaitsen Singh. Ga dat ook doen. Hopelijk krijg je dan een ander kijk op de zaak van hem i.p.v. zomaar te kletsen.
  Fer.E heeft al een brief van zijn zoon gepost hier.
  Rechters weten dondersgoed wanneer ze een dwaling hebben gemaakt in een rechtszaak maar zullen het nooit toegeven. Vooral Amerikaanse rechters zijn daar heel goed in. Vooral Afro-Amerikanen zijn van rechterlijke dwalingen in Amerika het slachtoffer. En nu een man van Surinaamse afkomst.

  @Fer E, ik denk ook niet dat Dekker zich zal inspannen om Jaitsen naar Nederland over te laten brengen. Het schrijven van Jaitsen Singh ligt allang in de onderste bureaulade
  van Dekker.
  Witte mensen zullen elkaar nooit afvallen.


  Maak melding

 24. Wat de waarheid is weet ik niet. Maar zelfs als de man schuldig zou zijn, dan vraagt hij niet eens om vrijlating. Het enige wat hij vraagt is een andere gevangenis in een andere land – het land waar hij onderdaan van is geweest – omdat zijn familie in zijn laatste levensjaren het financieel niet kan opbrengen steeds op en neer te vliegen naar de VS en zeker nu niet met de corona perikelen.
  Een land dat altijd een grote bek opzet over mensenrechten en honderden criminele asielzoekers – waaronder ook oorlogsmisdadigers – kritiekloos toelaat, heeft geen plek in de gevangenis voor deze man?
  Zou hij familie zijn van die Bolle, dan zouden alle deuren voor hem opengaan. De drie kalkoentjes Ahalia, Azalia en Akalia zouden waarschijnlijk wekelijks taarten bakken en meenemen naar deze man. Miss LaTina zou de salsa met hem dansen.
  Banden onderhouden met Klaas Bruinsma was ok. Want Klaas had een lekkere pick up. Deze man heeft niks en is te oud voor Markus Ratte.


  Maak melding

 25. je kan beter in s m e een gevangenis straf van 20 jaren krijgen, vrij en blij rond lopen nergens zorgen over maken je borgoe op tijd drinken , niemand die zich zorgen over je maakt integendeel, wordt je de hemel in geprezen..
  en vervolgens een grote bek op na houden ook..

  in s m e heb je binnen en buiten vrouwen iedereen weet dat, niemand zegt niks, algemeen bekend zelf de kinderen weten dat,,, soms heb je ook nog de dochter heeft de zelfde buiten man als de moeder en alles is oké..

  zo zijn wij suries vrede levenden mensen..


  Maak melding

 26. ff een aanhaling van Fer E: –Ik ben in 1969 in Nederland geboren, maar kwam op 2-jarige leeftijd naar de VS, dus ik ben letterlijk opgegroeid in Californië, behalve dat ik tijdens mijn jeugd 2,5 jaar in Nederland heb gewoond.
  Ik ben momenteel 46 jaar oud, —

  Ik ben geen geleerde maar soms wil ik de realiteit van regelgeving tussen landen niet onder de mat schuiven. De gevangene is voor zover ik het begrijp, in 1945 in Suriname geboren hij rond de 22 jr toen hij in Nederland woonde. Hij is dus zeg maar midden jaren 60 met een Nederlands reisdocument en nationaliteit naar Nederland gekomen(dat neem ik tenminste aan want niet alle nakomelingen van Brits Indische afkomst hadden de Nederlandse nationaliteit).
  Hij sticht een gezin of had het al en na een paar jaren verkast hij naar de USA. HIJ HEEFT DAN NOG GEEN 5 JRN IN NEDERLAND GEWOOND(dat is een punt dat steeds terugkomt maar waarom??) ik weet uit verschillende verhalen dat die 5 jrn een minimale eis zijn om je rechten als Nederlander en in Nederland de claimen. Daarbij tellen de jaren buiten het land Nederland in Europa niet mee (ook de jaren in Suriname, de Antillen en Indonesië niet). Om in de USA te mogen blijven zijn er ook regels en moet dit gezin op een bepaald moment een aanvraag gedaan moeten hebben gedaan om de Amerikaanse Nationaliteit te verkrijgen en de Nederlandse in te leveren.
  Dus op een bepaald moment worden de echtgenote en dochter van deze ex Nederlander(geen Surinamer want Suriname bestond toen als land nog niet was toen alleen zijn geboorteplaats en geen zelfstandig land binnen het koninkrijk) vermoord en hij wordt aangewezen als de moordenaar en veroordeeld en zelfs na een herziening zit deze man nog vast voor die dubbele moord. Hij doet nu een dringend beroep op de Nederlandse staat om als onderdaan van Nederland gezien te worden en zijn vervolgstraf in Nederland uit te zitten(volgens Nederlandse regelgeving) en Nederland zegt dan bekijk het met je NatioDigger want deze man heeft hier nog geen 5 jrn gewoond en heeft geen band met ons land en geen recht op wat hij probeert af te dwingen.
  Hij heeft dan wel een familieband met verwanten in Nederland maar zijn naaste verwanten in de 1e lijn zijn Amerikanen net als hij dus wij kunnen Uw verzoek niet inwilligen. Nederland houdt van alles bewaren dus vraag ik me af waar het afsluitend document is en of erin iets staat over het afstand nemen van de Nederlandse Nationaliteit in ruil voor de Amerikaanse.
  Het gaat mi in deze hele zaak om feiten en niet over emotie!
  Laten we dit niet in het raciale trekken mensen!
  Ten slotte vraag ik me af welke nationaliteit de omgebrachte echtgenote had op het moment van de moord en hoelang wat ik kan me voorstellen dat als ze een Amerikaanse straatsburger was ttv dat het Amerikaanse rechtssysteem dat ook heeft meegenomen in de moord, omstandigheden, bewijsvoering en getuigen verklaring. In Amerika is er een Jury die mede over de schuldvraag oordeelt.

  Oeng no bit mi bika mi no doe neks mi na denki mi e denki wang.


  Maak melding

 27. na zoveel jaren daar in Amerika in het gevang gaat hij huilen en vraagt Nederland dat hij de rest van zijn straf mag uitzitten in Nederland , huilebalk.
  maar hier in Suriname kunnen ze de massamoordenaar bouta nog niet in de cel krijgen zodat hij na tien jaar de regering van 2030 niet kan vragen laat mijn straf verder in Nederland uitzitten , bouta love the Netherlands en vooral zijn toen hij daar in militairdienst zat en seksboekjes verkocht aan jeugdigen.


  Maak melding

 28. Henkes ga aub beter leren lezen en begrijpen. Ik heb met geen woord gehad over onschuldig vast zitten of niet.ik heb over deze man ook niets gezegd.
  En als je iets niet begrijpt vraag het dan even dan kan ik het je uitleggen.


  Maak melding

 29. 1) Nederland kan de VS verzoeken om Singh via een zogenoemde Wots-procedure hierheen te halen.

  2) Daarbij neemt Nederland de (resterende) straf over van een ander land.

  3) Singh zou hier LEVENSLANG hebben gekregen. Hij komt dus ook niet meteen vrij als hij hierheen wordt gehaald

  Probleem !

  In Nederland zou Singh een gratieverzoek moeten doen om vrij te komen. Een uitzondering zie ik niet gebeuren, omdat dit zou kunnen leiden tot ‘ongewenste precedentwerking naar een groot aantal andere zaken’. De man zit niet voor een paar zweet voeten in de cel. Het is een Amerikaans probleem.


  Maak melding

 30. Deze man moet weten,dat ……white supremacy …..op dit moment probeert de wereld te veroveren,wat hen niet zal lukken BLM is coming up,dus white supremacy zitten ook in Nederland,dus vergeet jou oproep maar maak er maar wat van.sterkte.
  gemodereerd

 31. Nu pas weet ik waar Singh gebleven is al die jaren,ik dacht dat ie naar Suriname was teruggegaan,of naar Zweden wat toen veel surinamers deden omdat de zweedse vrouwen dol waren op mannen van kleur.Hij is destijds naar de states getrokken ,met zo te zien rampzalige gevolgen !
  gemodereerd

 32. Laat die lekker weg rotten in de usa gevangenis,nu lullen die koelies gaat om kleur jullie zijn toch donker wit.opa jaitsin kont zal wel net grote oceaan zijn kortom laat die verdomme donker wit in usa!!!!!!!!MOORDENAAR!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.