NPS voorzitter Rusland: ‘Versneld vaccinatieprogramma noodzakelijk’

21
25.000ste vaccinatie in Suriname is voor 72-jarige

Suriname is sedert de 2e week van April dit jaar in een 3e Covid-19 golf met uitschieters van 40-50 besmettingen per dag. Deze week is het aantal besmettingen gestegen naar 70-104 nieuwe besmettingen per dag. Het aantal Covid-19 patienten in de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis en s’Lands Hospitaal stijgt, evenals de bezetting van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, die intussen volledig bezet is, en het AZP en de isolatie tenten. Het Diakonessen Ziekenhuis neemt weer Covid patienten op en het St Vincentius Ziekenhuis volgt binnenkort.

Dit beeld met overlijdensgevallen en personen met blijvende lichamelijke en psychologische klachten is zeer alarmerend. Als deze trend doorgaat mogen we weer een Total Lockdown verwachten met alle gevolgen vandien als frustraties bij het volk, verlies aan inkomen, werkgelegenheid, produktie, achterstand in onderwijs enzovoorts.

NPS voorzitter Rusland vraagt met spoed dat het Ministerie van Volksgezondheid haar vaccinatieplan aan de DNA commissie, die belast is hiermee presenteert en bespreekt. Er zijn diverse vragen, zoals waarom het vaccinatieplan 2 jaar moet duren en zo duur uitvalt.

Indien we Suriname vergelijken met Guyana om te zien of we het goed doen, valt op dat Suriname op een bevolking van 581.000 mensen slechts 35.777 vaccinaties (6,2%) heeft toegediend en Guyana met een bevolking van 779.000 mensen reeds 100.000 vaccinaties (12,8%) heeft toegediend.

Uit de mediaberichten blijkt dat Suriname een totaal van 130.200 vaccins heeft ontvangen of nog te ontvangen en Guyana een totaal van 403.800 vaccins. Guyana heeft al 200.000 Sputnik V vaccins aangeschaft en de bedoeling is, dat men additioneel 200.000 Sputnik V gaat aanschaffen.

De NPS is van mening, dat de hoogste prioriteit gegeven moet worden om het vaccinatieplan versneld uit te voeren, waarbij 400.000 personen voor eind december 2021 gevaccineerd moeten zijn. Het verlies aan mensenlevens, schade aan de gezondheid, de economie, werkgelegenheid, achterstand in het onderwijs e.a. zal hierdoor geminimalieerd worden. Deze schade is het veelvoudige van de kosten van het vaccinatieplan. Gekeken kan worden naar de voorbeelden zoals het Verenigd Koninkrijk en Israel, die met hun versnelde vaccinatie en hoge vaccinatiegraad hun maatschappelijk leven aan het normaliseren zijn.

De NPS voorzitter juicht de instelling van een vaccinatiefonds toe en complimenteert een deel van het bedrijfsleven met haar financiele bijdrage. Op het bedrijfsleven wordt echter al een zware wissel getrokken door de slechte economische situatie, de Covid effecten, verhoogde bijdrage met de solidariteitsheffing.

Voor de versnelde uitvoering van het vaccinatieplan stellen wij voor om het financieel tekort mogelijk te financieren uit het restant van de verdragsmiddelen die Suriname heeft bij Nederland. In dit vaccinatieplan dient ook een intensieve voorlichtingscampagne meegenomen te worden om in geheel Suriname, de bevolking in diverse talen te bereiken en te motiveren om gevaccineerd te worden. Verder dient in dit plan de vaccinaties in samenwerking met NGO’s als kerken, buurtorganisaties, de vereniging van medici, de RGD en de Medische Zending ter hand te worden genomen. Met de NGO’s kunnen we het vertrouwen van de burgers in het vaccineren herwinnen.

Met een versnelde vaccinatieprogramma kunnen we eind 2021 een goede Kerst en jaarwisseling tegemoet gaan.

G. Rusland
Voorzitter NPS

21 REACTIES

 1. Suriname met 600.000 inwoners houdt straks – over 5 á 10 jaar – slechts 100.000 inwoners over als ze iedereen gaan vaccineren. Deze vaccins zijn op de eerste plaats niet nodig en op de tweede plaats deugen ze niet en op de derde plaats zijn ze gewoonweg gevaarlijk.
  De NPS wil de bevolking reduceren zoals ze zelf is gereduceerd.


  Maak melding

 2. De slappejanus van de NPS is ineens wakker. Hij mikt op een gundtig gebaar van Nederland. Het vaccin van Astra Zenica heeft afgedaan in Nederland. Dit vaccin wordt gedumpt omdat het wantrouwen van de bevolking zeer groot is. Duizenden vaccins worden per dag weggegooid. Nederland heeft miljoenen van deze dosissen Astra Zenica besteld en men wil deze vaccin kwijt. Suriname kan vast wel een miljoen dosissen van Nederland gratis krijgen.


  Maak melding

 3. Je bent nu wel gevaarlijk en achterlijk bezig @robg. Niet normaal wat je uitvreet jij!

  Lieg niet over het vaccin Astra. De informatie staat op de RIVM site. Astra gaat gewoon door voor 60 plus, en wel in turbo style. Het tempo wordt opgevoerd.
  De suri’s die de eerste prik hebben gehaald kunnen gerust de 2e halen.


  Maak melding

 4. De regering moet de mensen die Suriname geplunderd hebben en schatrijk zijn geworden via de belastingen hun extra weelde extra belasten. Met dit geld kan de regering vaccines kopen. De Jansen vaccine hoeft maar een keer ingespoten worden. Anders moet er geld geleend worden om de aankopen te doen.


  Maak melding

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  NPS voorzitter Rusland: ‘Versneld vaccinatieprogramma noodzakelijk’.

  Dus de voorzitter Gregory Rusland van de NPS is eindelijk wakker geworden.
  Hij RUST voorlopig niet meer.

  De NPS voorzitter juicht de instelling van een vaccinatiefonds toe en complimenteert een deel van het bedrijfsleven met haar financiele bijdrage. Op het bedrijfsleven wordt echter al een zware wissel getrokken door de slechte economische situatie, de Covid effecten, verhoogde bijdrage met de solidariteitsheffing.

  En wat is zijn eigen FINANCIELE bijdrage in deze?
  Daarvoor duikt hij steeds onder.

  Maar aangezien er steeds meer mensen in Suriname besmet worden met het coronavirus, dient de overheid alles in het werk te stellen, om de mensen te vaccineren.

  Op INDIA kan de Surinaamse overheid nu geen enkel beroep doen.
  Want als producerend land van het coronavaccin willen ze voorlopig niet meer gaan exporteren buiten INDIA.
  Als je de laatste dagen de berichten uit INDIA ziet en leest, dan is het daar verschrikkelijk.

  Reportage New Delhi Bron: (trouw.nl) 21-04-2021
  Deze golf zag India niet aankomen: aan alles is tekort

  Het ging een jaar lang relatief goed in India, maar nu verspreidt het coronavirus zich plots heel snel. ‘De overheid had hier beter voor moeten plannen.’

  Ik had verwacht in bovengenoemd artikel, dat die Gregory Rusland ook iets zou zeggen over de illegale Brazilianen die via de zuidgrens naar Suriname komen en het coronavirus overbrengen.
  Want als je de beelden op de TV ziet hoe ze tot laat in de avond de CORONA DODEN begraven in Brazilië, dan lijkt het of er een bom op de burgers is gevallen.

  Gelukkig dat ik zelf mijn eerste Pfizer vaccinatieprik heb gehad.
  Geen bijwerking. Dus de tweede volgt straks.


  Maak melding

 6. NPS voorzitter Rusland: ‘Versneld vaccinatieprogramma noodzakelijk’.

  @tungak 25 april 2021 At 21:24
  Ik ben het volkomen eens je reactie.

  En het Janssen-vaccin kan onder het (Johnson & Johnson) vanuit de VSA worden meegenomen door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid of door minister Albert Ramdin van BuZa.
  Want beiden zijn momenteel in de VSA.

  Dus Gregory Rusland moet geen enkel beroep gaan doen op de resterende verdragsmiddelen uit Nederland.
  Voor de versnelde uitvoering van het vaccinatieplan stellen wij voor om het financieel tekort mogelijk te financieren uit het restant van de verdragsmiddelen die Suriname heeft bij Nederland.


  Maak melding

 7. @tungak, als ze dat moeten doen, dan ook hun eigen mensen,denk aan die dikkop van abop en due pad naast hem en velen vd abop,denk dan aan de naschoolse opvang,daaruit heeft die dikkop met zijn familie flink gegegeten.
  Dan due pa’e van pl en zijn kornuiten deze hebben flink in fe gronden van suriname gegrabbeld. Bep heeft ook flink huis gehouden in die njang patu. Ndp is alom bekend ,deze graaiden schamteloos in elke kassa dat ze tegen kwamen.
  Vhp aziz trekt ook dubbele inkomsten ,ow en dna. Due geitendief heeft hey nuet alleen maar geiten gelaten maar heeft ook vele gronden weten te bemachten,jogi ook oppakken.
  Chan vraag hem maar naar die segabai affaire, houd zijn smoel stijf dicht, hij en bouta en ddb weten het fijne van,zijn 2 cokebroeders van elkaar. Mathoera vraag haar waar die 60 kilo coke is gebleven dat bij een inval was meegenomen naar haar woonadres. Rusland hoe heeft hij zijn kinderen in de us kunnen laten studeren, was ook maar een arme drommel. Zo kunnen we doorgaan.


  Maak melding

 8. Mensen ga laat u inenten als je het niet doet zyn de gevolgen erger, ik heb geen zin om niemandt te ontmoedigen,want de meeste mensen die zich hebben inge-ent leven nog dus?
  en het maakt ook niet uit met welke vacin je wordt inge-ent,zyn allemaal goedt gekeurd.


  Maak melding

 9. Wanneer komt er een nieuwe voorzitter bij NPS, want deze voorzitter denk niet aan het volk.
  Doet keihard mee, levert nauwelijks kritiek. zit als een slappe lul in het parlement.
  gemodereerd

 10. Ronald 25 april 2021 At 18:56
  Suriname met 600.000 inwoners houdt straks – over 5 á 10 jaar – slechts 100.000 inwoners over als ze iedereen gaan vaccineren. Deze vaccins zijn op de eerste plaats niet nodig en op de tweede plaats deugen ze niet en op de derde plaats zijn ze gewoonweg gevaarlijk.
  De NPS wil de bevolking reduceren zoals ze zelf is gereduceerd.
  =====================

  Mensen zoals u die constant valse informatie verspreiden en angst zaaien houden deze pandemie in stand. Gelukkig heeft Chan al laten doorschemeren dat er een vaccinatie paspoort zal komen. Zonder zo’n ding kan je lekker in je huis blijven zitten.


  Maak melding

 11. Heeft Chan zelf het vaccin al? Hoe achterlijk zijn we wel. Rutte zegt nog niet, Wilders, de Jonge en allerlei prominente politieke figuren nemen het vaccin nog niet maar ik moet meteen in de rij gaan staan ?
  Hoe achterlijk ben ik dan? Wie wil mag mij voor zijn. Ik ga wel als laatste. Dezelfde regering die ons dwingt om te vaccineren, doet het zelf nog niet. Zelfs de PCR test weigert Rutte. Dankje feestelijk!
  gemodereerd

 12. robje g , laat je je wel vaccineren? , zal wel niet je bent bang voor een spuitje , maar als je baasje bouta jou een spuitje zal geven loop je voorop he lamzak.


  Maak melding

 13. @Fer E.

  India kampt met 2 problemen momenteel:

  1. Niet genoeg zuurstoftanks en cylinders. Het land produceert wel genoeg zuurstof, maar de logistiek is een probleem door de extra vaag vanuit de ziekenhuizen
  2. Niet genoeg raw material (de USA heeft de export stopgezet) om vaccins en medicijnen te produceren

  Daarnaast een bevolking die te snel in paniek raakt en hysterisch wordt.


  Maak melding

 14. @Robles,

  Jouw probleem lijkt te zijn dat je goedgelovig bent.

  De overheden breken hun eigen wetten: medicijnen (vaccins) moeten uitvoerig getest zijn voor ze op de markt mogen komen. De vaccins zijn nauwelijks getest. Niemand kent de gevolgen van bijwerkingen op de lange duur.

  Wel vreemd dat de overheid kruidenpillen uitvoerig getest wil hebben. Deden ze dat maar ook met de vaccins.


  Maak melding

 15. Overigens zijn er genoeg bestaande medicijnen waarmee diverse artsen heel succesvol de longproblemen (zgn t.g.v. de Covid-virus) van vele mensen verholpen hebben. Maar de overheden verbieden vele van deze behandelingen. Waarom? Waarom willen ze per sé een behandeling d.m.v. een vaccin?
  Gaat het ze erom dat mensen beter worden of gaat ze het erom dat mensen per sé een vaccin ingespoten moeten krijgen?


  Maak melding

 16. Ronald 26 april 2021 At 15:24
  Wel vreemd dat de overheid kruidenpillen uitvoerig getest wil hebben. Deden ze dat maar ook met de vaccins.
  ===============

  De vaccins zijn allemaal getest en nee er zijn nog geen werkende medicijnen. Maar u gelooft liever in allerlei complottheorieën dan in mondiale wetenschap. Ik ga er wel vanuit dat als u zelf beademing nodig heeft u dan niet de plaats gaat innemen van mensen die wel gewoon vertrouwen in de medische wetenschap. Zoek in dat geval dan ook maar hulp bij uw wappie vrienden op Facebook.


  Maak melding

 17. @Robles,

  Heb jij soms die vaccins getest?
  Doorgaans worden zulke vaccins zeker 5 jaar getest. In dit geval misschien enkele maanden.
  Waardoor ben je zo verblind geraakt?
  De longproblemen (de overgrote meerderheid van de serieuze ‘Covid-klachten’ zijn longproblemen) zijn heel goed (tot aan 100% genezing) te behandelen met bestaande medicijnen. Het probleem is dat de overheid dit niet wil. Waarom wil de overheid dit niet? De overheid in NL heeft meermaals artsen die eerder met succes patienten succesvol behandeld hadden met bestaande medicijnen bedreigd. Vanwege lobby van de vaccin fabrikanten? Vanwege andere motieven?
  Jij mag het verklaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.