Bijzondere benoemingen binnen KPS regeringsbesluit

21
bevorderingen-korps-politie-suriname

[Ingezonden] – Bijzondere benoemingen binnen het Korps Politie Suriname (KPS) zijn geen abnormaal verschijnsel. Dat vond plaats bij alle voorgaande regeringen. Als we terugblikken vanaf de regeringsperiode 2010 – 2015 van Bouterse 1, dan zien we het volgende: in 2012 werden aan 5 onderinspecteurs door de toenmalige minister van Juspol Belfort bijzondere bevorderingen toegekend en bevorderd tot inspecteur van politie 3e klasse. Niemand repte daar een woord over, inclusief de Surinaamse Politiebond (SPB). Het ging om Overman, Deekman, Vrede, Kolf en Weekers. Vrede en Weekers zijn inmiddels hovj zonder daarbij de opleiding te hebben gevolgd.

Tijdens regering Bouterse 2 van 2015 – 2020 heeft de ex minister van Justitie en Politie Stuart Getrouw ook aantal politieambtenaren bijzondere bevorderingen toegekend in naast hogere rang. Het ging om Mackintosh en James. Zij werden bevorderd van onder inspecteur naar inspecteur van politie derde klasse. Daarnaast kregen anderen die bij hem werkzaam waren bijzondere bevordering, waaronder Pavion, Ciril, Best, etc. De SPB zweeg als een graf.

In die periode waren toch twee opmerkelijke bevorderingen, welke met de mantel der liefde werd bedekt omdat zij in het bestuur zitten van de Surinaamse Politie Bond. Die waren Kasi, Sarwankoemar en Atompai, Milano en Peer. Kasi werd met een hbo opleiding bevorderd tot inspecteur van politie derde klasse en Atompai die zegende zichzelf met het kruis.

Hij werd binnen een maand tijd tot twee keren toe bevorderd met zijn master achtergrond. Hij werd eerst bevorderd van agent van politie eerste klasse tot onder inspecteur van politie, zonder kader- en IPO opleiding. Dit is een sprong van twee rangen. En binnen twee weken maakte hij weer een grote sprong. Hij werd bevorderd tot inspecteur van politie tweede klasse, hetgeen niet een normaal verschijnsel is binnen KPS.

Iedereen was toen muisstil omdat het ging om bestuursleden van de SPB. Waarom Atompai en Kasi zich rijkelijk met het kruis hebben gezegend ligt namelijk aan het feit dat bij de inspecteurs opleiding van 2014 – 2016 er ook politieambtenaren met een afgeronde academische graad waren toegelaten. Voor hun was een bijzondere bevordering niet for granted. Zij moesten keihard blokken om de inspecteurs opleiding af te ronden.

Dus laat de twee bondsmannen de spiegel voor zich zelf houden. In die zelfde periode verbaasden de politieambtenaren zich met de bijzondere bevordering van de agent van politie tweede klasse Peer. Zij sprong van de rang van agent van politie tweede klasse naar majoor van politie. Als dat niet genoeg was maakte zij binnen korte tijdsbestek een sprong van majoor naar de rang van inspecteur van politie tweede klasse.

Nu zit regering Santokhi/Brunswijk aan de macht en het is een verworven recht van de huidige regering om ook haar mensen een bijzondere benoeming toe te kennen. Dit is eenmaal het systeem. Let wel het systeem is eenmaal zo en men moet ermee leren dealen.

Bij regering Santokhi/Brunswijk hebben wij de volgende bijzondere benoemingen gehad:
Esajas, Dennis hoofd beveiliging vicepresident is in augustus 2020 bevorderd van agent van politie eerste klasse tot majoor van politie. Niet lang daarna is hij weer bevorderd tot inspecteur van politie derde klasse. Vervolgens zijn Damba en Dhoen beiden agenten van politie eerste klasse onlangs bevorderd tot brigadier van politie door de minister van Justitie en politie.

Nu de inspecteur van politie derde klasse S.Dhanai werkzaam op het kabinet van de president bijzonder is bevorderd tot inspecteur van politie tweede klasse en de brigadier van politie B. Raghunath tot onder inspecteur van politie wordt door dezelfde mannen die zitting hebben in het bestuur van de Surinaamse Politie Bond en zich met het kruis hebben gezegend bij de vorige regering, moord en brand geschreeuwd. Laten ze de spiegel eerst voor zich zelf houden.

De tijd en het systeem heeft ons geleerd dat bijzondere benoemingen een aangelegenheid is van een zittende regering. Al met al zal een verstandig mens bij het lezen van dit artikel gauw de conclusie trekken dat bijzondere benoemingen slechts voor een bepaalde groep bestemd is. Wanneer andere groepen bijzonder benoemd worden is dat in hun ogen niet op zijn plaats, vandaar de ophef.

Leden van het Korps Politie Suriname.

21 REACTIES

 1. Grappig, getekend : Leden van het Korps. Denkt WK.net nou echt dat we schijt in ons hoofd hebben?? Het tweede grappige, eigenlijk tekenende voor deze machthebbers is het moraal in dit artikel: “Toen zij stalen, repte niemand er een woord over, dus ik mag ook!” Kijk zo ken ik ze weer, nu zonder enige schroom, want dem denki dat dem de kaba en dat geldt ook voor dit medium! Weet je wat ook steeds duidelijker wordt???? De oplopende ruzie tussen ABOP en de VHP!!….lees maar tussen de regels door!! Het is om te kotsen, deze regering!!!


  Maak melding

 2. Zo Waarlijk Helpe God mij Almachtig.
  Zijn Bevorderd tot hogere Klasse – betekent Hoger Salaris.
  Maar het ligt ook aan het VOLK. wat vindt het volk van het politie optreden ( het WERK).
  Want toch hebben sommigen niet het tevreden gevoel.
  Ik geloof pas als de Criminaliteit cijfers Dalen en de veiligheid terug is.
  Dus hard wordt gewerkt voor de Maatschappij.
  gemodereerd

 3. Ay baya!!! Wat een systeem!!!
  Het is niets anders dan, een zien doen laat doen systeem, hier. Zonder aan de kwaliteit te hebben stil gestaan.
  Het houdt maar niet op met deze klote boel.
  Geen wonder dat beeidigde agenten tegenwoordig zich aan minderjarigen vergrijpen.
  Eenmaal een vlek/smet gemaakt, is het vaak zeer moeilijk om dat op te poetsen.
  Sari tori yereh, comma!!


  Maak melding

 4. @Lucien,

  “Denkt WK.net nou echt dat we schijt in ons hoofd hebben??”

  Praat lekker over jezelf. Schijt heb jij iets alleen in je hoofd dat eet hé waarschijnlijk ook daarom wil jij de waarheid nooit inzien Lamlul


  Maak melding

 5. @Lucien,

  “Denkt WK.net nou echt dat we schijt in ons hoofd hebben??”

  Praat lekker over jezelf. Schijt heb jij niet alleen in je hoofd, dat eet jé waarschijnlijk ook. Daarom wil jij de waarheid nooit inzien Lamlul


  Maak melding

 6. De scribent is vergeten nog 2 namen te noemen die door getrouw op de valreep tot hoge officieren heeft bevorderd nl. Seedorf en Terborg tot commissaris van politie.
  Voor wat betreft seedorf kan worden aangegeven dat hij al uit de politedienst was getreden in 2005. Tijdens de ministerschap van chan bij juspol was seedorf op het ministerie te werk gesteld als odad. Nadat hij ontheven was tijdens het bewind van Dora, spande hij een rechtszaak San om terug in het korps te komen. Zijn vordering werd afgewezen. En toch is hij bevorderd en de functie van plaatsvervangend korpschef toebedeeld.
  De bestuursleden hebben toen hun mond ook niet opengemaakt, maar dat 2 hindoestanen een bijzondere bevordering hebben gehad Dan schreeuwen ze moord en brand. Racister kan niet meer.
  gemodereerd

 7. Omdat de vorige regering het heeft gedaan moet deze het ook doen nuh. Wat is het verschil met deze regering en de vorige dan?
  Daarom gaat dit land precies zo blijven . Allemaal 1 pot nat
  gemodereerd

 8. Landgenoten wie mee doet aan deze criminele poppenkast is mede schuldig aan de teloorgang
  van ons land, ik verzoek u allen zich aan onze grondtwet tehouden en aan ons wetboek van strafrecht,mensen dit kan niet de bedoeling wezen.
  Laten wy als trotse oprechte Surinamers ons land bouwen waar ook onze kinderen met trots in kunnen wonen,ik vraag een ieder zich naar eer en geweten hun werk te verrichten,ik dank u.


  Maak melding

 9. “Nu zit regering Santokhi/Brunswijk aan de macht en het is een verworven recht van de huidige regering om ook haar mensen een bijzondere benoeming toe te kennen. Dit is eenmaal het systeem. Let wel het systeem is eenmaal zo en men moet ermee leren dealen“

  Bovenstaande staat letterlijk in het braaksel hierboven. Dit zegt ons al genoeg over de denk trend van deze regering, we hoeven niets goed van ze te verwachten, dat is nu al gebleken. Ergo, ze maken het bonter, zie de schaamteloze benoemingen van vrouw, broer, kinderen en families. Zelfs tijdens NDP regeringen hield men nog een beetje rekening en ging men niet zo schaamteloos te werk.

  Trouwens ik lees weer reacties van watje de kontelikker, hij houd er zoveel van dat hij het steeds over heeft.wat een walgelijk smerig mens is die watje ook.


  Maak melding

 10. Wat een rotzooi al die bevorderingen. Waar moet dit heen in ons land. Dit fenomeen komt enkel in Suriname voor. Nog even en worden allemaal bevorderd tot Jezus Christus op aarde in ons bananenrepubliek.
  gemodereerd

 11. Goed dat we dit nu weten, want anders zou er een eenzijdige beeld ontstaan.
  Dus Boutertje heeft flink wat groene mensen grijs gemaakt en iedereen zweeg. Maar nu kunnen ze vrijelijk spreken, want er worden geen kogelbrieven meer bezorgd.


  Maak melding

 12. En nu mag de vhp waardeloze hindustaantjes promoveren en zo blijft Suriname een waardeloos landje.

  En ik maar denken dat de vhp het anders en beter zou doen, ze hebben me dus ook misleid, misleiders zijn het.


  Maak melding

 13. Ach, de WAtjes en JKtjes houden met elkaar een wedstrijd, wie het vaakst en het langst zijn tong in Chan zijn anus kan houden. Onderwijl wordt hun gezicht elke keer weer ondergescheten en ze vinden het nog lekker ook. Hopelijk heeft God ervoor gezorgd dat ze geen nageslacht zullen hebben, want dat product zal erger zijn. Inhoudelijke reacties hoef je van deze losers niet te verwachten. Zij hebben nog het intellect daartoe nog de sociale vaardigeheden, zeg maar inborst! Graaf je tong maar dieper in zijn reet hoor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.