Al ruim SRD 4,5 miljoen aan COVID-steun uitbetaald

6
Surinaamse dollars SRD

De Surinaamse regering heeft via het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) vanaf de start van de online-registratie in februari tot heden al SRD 4.533.000 aan COVID-19-steun uitbetaald. Voor februari en maart zijn 1431 personen uitbetaald. Voor maart alleen zijn dat 1591 en daarnaast nog een aantal van 160 personen. 

AWJ-minister Rishma Kuldipsing zegt dat er verder wordt gegaan met de registraties zolang als de COVID-19-pandemie zich blijft voordoen. Zij roept mensen op die kunnen aantonen dat ze zijn ontslagen, een verminderd inkomen hebben en op zoek zijn naar een baan, zich te registreren. Het kan dan ook gaan om kleine zelfstandigen of KMO’ers, die geen inkomen hebben gehad in de afgelopen periode. 

Tot nu toe hebben 3610 mensen zich online geregistreerd, waarvan 3022 zijn geselecteerd. Van het resterend deel, dat niet in aanmerking is gekomen, zouden de documenten niet in orde zijn geweest of ging het om ambtenaren die zich ook geregistreerd hadden. Zij kwamen niet in aanmerking voor de COVID-steun. Het ministerie is in februari gestart met een nieuwe registratie. De bewindsvrouw verduidelijk dat de registratie van de vorige regering niet is afgerond, omdat het bestand vervuild was, ook vanwege registratie van ambtenaren en ondernemers. 

De online-registratie liep vanaf februari en zal in mei ook een week geschieden. Minister Kuldipsing legt uit dat er een hele procedure gepaard gaat met de uitbetaling, vandaar dat er voor zeven dagen registratie wordt gekozen. De regering geeft op verschillende manieren COVID-steun. Bij het ministerie gaat het om mensen die getroffen zijn door een verminderd inkomen, personen die kunnen aantonen dat ze ontslagen zijn en een baan zoeken en kleine zelfstandigen. De bewindsvrouw benadrukt evenwel dat van ondernemers die zich registreren verwacht wordt dat het ook mensen zijn die belasting betalen. 

Zij onderkent de werkloosheid en zegt dat de regering te allen tijde ondersteunt. Echter zal de regering niet ongelimiteerd COVID-steun blijven geven. “Het is niet een blijvend iets. Zodra de situatie minder wordt, gaan wij over tot een andere mogelijkheid en stoppen met steun”, aldus de minister.

6 REACTIES

 1. Weer een prestatie van “De DreamTeam” !

  Team Kuldipsing heeft nu ook haar zaken geregeld en is ready for the next step.
  Good job !

  Al dat geklaag en gemekker heeft alleen de paars denkende mensen herkenbaar gemaakt.

  In nog geen 10 maanden wordt er al miljoenen verdient door orde op zaken te stellen en verspilling aan te pakken.
  First things first zei een wijze leider.

  Tja go. Set kong !

  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 2. GEZONDHEID gaat Voor.
  In het belang van het VOLK -( onder de half miljoen Inwoners).
  Suriname is de Tel Kwijt. Het Land telt zeker meer dan één Miljoen Inwoners.
  CBB is gewoon achter met zijn registratie.
  gemodereerd

 3. 95% van suriname heeft steun nodig.
  En jullie praten over 1500 mensen.
  1 vr 12 kan alleen de pinarende sur vinden???
  gemodereerd

 4. Ga het halen bij opa D, aloemang, bigi lip sardjoe, abrafoefoermang, rabin P en alle andere paarse ratten , die daadwerkelijk gestolen hebben van het veramd Surinaams volk. Met als bigi dagoe Boefdraad. Ze weten dondersgoed waar die awari schuilt. Het vermoeden bestaat ook, dat leden van de huidige coalitie weten, waar Boefdraad schuilt. Want zou hij niet 6 maanden geleden op de Interpollijst geplaatst worden ? Is er niet een deal gesloten met opa D hierover? Want die houdt zich akelig stil. Krin taki na krin libi. We willen clean goverment en daarom moet er open kaart met het volk gespeeld worden en geen deals met de paarse kliek uti ocer en leonsberg.


  Maak melding

 5. Het plan van de naatsi shwaain klaus schwab werkt: de regeringen gaan nog blut aan al die corona uitgaven. Dan komt zwijntje met zijn GR en BBB: Great Reset (of economy and society) to Build Back Better. Better for his club only.
  Maar eerst moeten alle onafhankelijke spelers dus kapot. Alleen de handlangers van de Illuminati mogen vrijelijk opereren om de NNP (Nieuwe Naatsi Plannen) te implementeren.


  Maak melding

 6. @Wendy,

  Dank zij jou Pisi dent Kabouta & Co hebben 95% steun nodig. Dat is één ding waar je gelijk in hebt.
  Verder zit je gewoon te zeiken. Meer niet!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.