Oplevering elektrificatieproject Giebelstraat Nickerie

9
Vicepresident Ronnie Brunswijk

In aanwezigheid van vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Kenneth Amoksi van Natuurlijke Hulpbronnen ad interim en minister Parmanand Sewdien van LVV heeft president Chandrikapersad Santokhi de oplevering van het elektrificatieproject van de Giebelstraat en omgeving in de Van Pettenpolder in het district Nickerie donderdag bijgewoond.

De president en de vicepresident hebben met een druk op de knop het gebied voorzien van elektriciteit. President Santokhi stelde, dat de regering geen losse acties uitvoert. Dit is onderdeel van een samenhangend beleid dat de Surinaamse regering heeft uitgestippeld. In de afgelopen 9 maanden is er hard gewerkt. De financiele staatshuishouding is volledig onder controle en er zijn acties ondernomen op het sociale vlak.  Er worden in diverse districten elektra projecten uitgevoerd omdat de burgers daar recht op hebben. 

De president kondigde meer acties aan om ook op onderwijsgebied ontwikkelingen te stimuleren zoals gratis wifi op scholen. In de urgentiefase heeft de regering meer dan 80% uitgevoerd. Het staatshoofd zei blij te zijn met de verrichtingen van de EBS om projecten uit te voeren in de districten. Het project is binnen korte tijd gerealiseerd voor de bewoners. Er komt overal licht in uw omgeving, aldus de president. Nickerie is een belangrijk district. Er komt verder ondermeer een landbouwproject van U$ 30 miljoen om de landbouw verder te ontwikkelen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk stelt dat de regering niet wacht met het uitvoeren van projecten kort voor de verkiezingen.  De regering zal het volk geven wat het nodig heeft. Hij riep de bewoners op goed gebruik te maken van de beschikbare energie.

Minister Kenneth Amoksi van Natuurlijke Hulpbronnen ad interim gaf aan, dat Suriname zich conform de Sustainable Development Goals gecommitteerd heeft om in 2030 iedereen te voorzien van energie en water. Energie speelt een cruciale rol bij huishoudens en productiesectoren. NH ondersteunt ook initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie. De bewindsman liet optekenen dat in de toekomst Nickerie een zonne energiepark krijgt.

Het district Nickerie beschikt sinds kort ook over een eigen Kabinet van de President. Donderdag heeft de president een werkruimte in gebruik genomen. Het Kabinet van de President is voornemens om de aanwezigheid in de districten op te voeren om zo ook de participatie van de plaatselijke gemeenschappen en overheidsstructuren te verhogen en waar nodig extra te stimuleren.

De werkruimte moet als katalysator worden gezien, dat het de regering menens is, om actief te participeren voor en met het volk. Het staatshoofd noemt de werkruimte een mijlpaal:

Foto: Kabinetsdirecteur Arunkoemar Hardien, LVV-minister Parmanand Sewdien, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en president Chandrikapersad Santokhi in de nieuwe werkruimte.

9 REACTIES

 1. Regering Santokhi en VP Brunswijk: in een engel single woord fantastisch wat deze geweldige regering voor het volk doet. Ongelooflijk hoe snel het achterland , hoewel Nickerie natuurlijk niet het achterland is, in ontwikkeling gebracht wordt met de eerste primaire voorzieningen zoals water en electra. In Alkmaar wordt een project gestart voor aanleg riolering en dit is hard nodig. Geweldig nog vijf jaar voor deze geweldige regering !
  gemodereerd

 2. Heel goed regering stap voor stap komt het goed met Suriname.
  Dit is goed nieuws.
  Ik durft te wedden dat er nu door bepaalde mensen een negatief bericht geplaatst gaat worden.
  Want als er wat goed gaat in
  Suriname dan zijn er mensen die het gelijk kapot willen maken en die soort mensen noemt zichzelf dja dja Surinamers.


  Maak melding

 3. Denk eraan: Belofte maakt Schuld.
  Het komt toch veel in nieuws, over hun aanpak.
  Wachten op de werkelijkheid en dan juichen.
  gemodereerd

 4. Punten bij voor de regering 👍.

  Naast het elektrificatie project, heeft de regering een eigen kabinet geopend in Nickerie. Nickerie wordt booming.

  $us 30 miljoen beschikbaar voor duurzame landbouw. Ga planten en exporteer naar de Caricom eventueel Angola, Egypte, Marokko etc etc.

  Nog veel meer, zelf uitzoeken. Natuurlijk ook de brug in de toekomst.

  Je ziet wat je wilt zien!


  Maak melding

 5. Interessant!

  Japan stelt circa $us 92.000 per project en per fiscaal jaar beschikbaar.
  Suri’s lever je (creatief) project in, wie weet. Businessplan; wat, waarom, kosten, etc. Iets voor jong suri, vind je het eng doe het samen met een ander.
  Informatie over regels zelf opzoeken.


  Maak melding

 6. Youtube
  – Hoe onvoorstelbaar veel voedsel Nederland maakt

  Surinaamse landbouwers, middenstanden, grote landbouw, wisten jullie dat Nederland het tweede voedselland vd wereld is.
  Zie bovenstaande video, Hoe onvoorstelbaar veel voedsel Nederland maakt, op tube. De Universiteit van Wageningen is wellicht de beste van de wereld, waar studenten van over de hele wereld naar toe komen om te studeren en die kennis in hun eigen land te gebruiken.


  Maak melding

 7. Heel mooi wat de regering doet.
  Maar dit is hun plicht en taak, daarvoor zitten ze daar.
  Zal men elke keer, wanneer ze iets voor land en volk gedaan hebben, dit groots belichten?
  Deze projecten / het werk wordt betaald uit de belastinggelden van t volk. Dus regering doe uw werk en maak er niet steeds een groot spektakel van.
  gemodereerd

 8. Het leukste is dat nickerie hoop covidbesmettingen heeft en voor zo iets zoveel mensen.
  Wordt elk klein projekt een feest ???? Wie betaald het op en neer reizen van deze gasten?????
  Ene gaat met 10 wagens andere met heli.
  En 70% van het volk heeft niets te eten of geen woonplaats. 1 vr 12 moet ze helpen. Schande
  gemodereerd

 9. BASIS GELEGD DOOR DE..NDP ! alles is nu in open goal INKOPPERTJES MAKEN.dank zij BOUTA.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.