Ingesloten inspecteur van politie plotseling overleden

11
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Inspecteur Orlando Echtheld, die ingesloten was te Leiding 9a is vandaag plotseling overleden. Hedenmorgen werd hij door de parketwacht afgehaald en begon hij hevig te braken. Vermoedelijk is Echtheld overleden aan een hersenbloeding.

De inspecteur, die waarnemend hoofd was van het BID-team te zanderij, werd in december vorig jaar in verzekering gesteld omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan overtreding van de Deviezenwet, de wet Economische Delicten, misbruik van bevoegdheden, aannemen van giften, het doen van beloften en deelname aan een criminele organisatie.

Reizigers die via Zanderij vanuit Suriname naar het buitenland wilden vertrekken werden met niet toegestane grote bedragen in vreemde valuta betrapt door de douane. De zaak werd voor verdere afhandeling aan het BID-team overgedragen.

Inspecteur Echtheld zou de reizigers opnieuw hebben gecontroleerd, waarbij zij aangegeven zouden hebben toestemming te hebben om de deviezen uit te voeren. Ze lieten daarvoor afgestempelde formulieren zien die echter al enige tijd nier meer gebruikt worden.

De inspecteur verklaarde de mensen te hebben heengezonden en vernam achteraf dat de getoonde formulieren al enige tijd niet meer worden gebruikt. Hij zou daarvan niet op de hoogte zijn geweest.

Omdat zijn verhaal niet geloofwaardig overkwam en ook andere verdachte zaken kwamen bovendrijven, werd hij aangehouden en in verzekering gesteld.

In deze zaak is de politie nog steeds op zoek naar deze twee personen:

11 REACTIES

 1. Het is toch erg. Je zit als sturende 2e man bij het team en op aangeven van de douane heb je een grote zaak en stuurt deze mensen heen en kunnen ze zo met de valuta verdwijnen.
  De douane wist dat de formulieren niet kosjer waren en jij met je lul verhaal, dat je niet op de hoogte was van het feit, dat de betreffende formulieren niet meer geldig waren.
  Je bent toch zelf een grote grap, kennis van een agent moet up to dat zijn en van een hovj helemaal.
  Dit soort figuren berokkenen KPS schade en hij is een van de velen.
  Weer een beerput die open is getrokken.
  Het OM moet een toxicoloog inschakelen bij de autopsie, zou zomaar kunnen, dat hem racomien is toegediend om hem het zwijgen op te leggen.
  1 van de coruptelingen minder.
  CHAN moet de hele kliek van het bid ontslaan.


  Maak melding

 2. Ari@@ wat heb jij in Godsnaam er aan om te klagen en schelden op iemand die al dood is denk je dat hij je reactie komt lezen je hoofd werkt niet zo goed lawmang
  gemodereerd

 3. Deze wetsdienaar wilde het voorbeeld van Hoefdraad toepassen maar is vergeten dat Suriname nu een andere President heeft die Boeven niet in bescherming neemt.


  Maak melding

 4. Mensen gaan over lijken, dus poisen niet uitsluiten maar ja money talks……
  gemodereerd

 5. Druk met het denken van zijn zonden.
  Overvolle of kleine ruimte in de gevangenis.
  Schaars aan goeie voeding ,het ondraaglijk toestand.
  Hersenbloeding is hem fataal geworden.
  Triest.
  gemodereerd

 6. Uit betrouwbare bron komt naar voren, dat deze agent ONSCHULDIG was en hooguit nalatigheid kon worden verweten. Wie wordt er hierbij naast Dassasing en Rambaran in bescherming genomen? Heeft dit misschien ook te maken met de recente politieke bevorderingen in het korps??? Ik sta van niks meer versteld bij de huidige machthebbers!!


  Maak melding

 7. Eens met @Arie

  Een gif onderzoek is aan te bevelen. Deze man is dood gevonden in een cel, op de dag dat hij zou worden verhoord.
  Rooster avonddienst is uiteraard bekend.


  Maak melding

 8. Iemand benne vermoord
  Laat dit een waarschuwing zijn voor en ieder die zijn smoel wil opendoen
  of moeten je juist snel je smoel opendoen?
  Wist hij waar boefdraad was? Nu weet hij niets meer.

  Na ja ik zit lekker in Holland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.