1 voor 12 betaalt één jaar zorg en opvang voor bejaarde mevrouw Sahadew

12
1 voor 12 betaalt één jaar zorg en opvang voor bejaarde mevrouw Sahadew

Stichting 1 voor 12 heeft notitie genomen van de vele reacties uit de samenleving met betrekking tot de situatie van de bejaarde mevrouw Parbatia Sahadew. Reden genoeg voor de stichting om de samenleving op de hoogte te houden over haar situatie. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale bevindt zich momenteel in het district Nickerie. Hij reisde speciaal af om de 68-jarige mevrouw Parbatia Sahadew een bezoek te brengen in het Mungra Medisch Centrum (MMC).

Mevrouw Sahadew werd door Vismale onder mensonterende omstandigheden aangetroffen in een woning in het district Saramacca. Zij was dusdanig verwaarloosd dat zij niet meer in staat was te lopen, maar kroop. Zonder nutsvoorzieningen woonde zij samen met vleermuizen. Vismale aarzelde niet en zocht gelijk hulp bij de overheid. Door de lange procedure is hij toen zelf opzoek gegaan en vond plaats voor Sahadew in bejaardentehuis Rust en Werk te Nickerie.

Vismale vervoerde de bejaarde mevrouw gelijk naar Nickerie. Zij had vermoedelijk dagen niet gegeten en ook niet gebaad en werd voor een medische controle gebracht naar het MMC, waar zij direct werd opgenomen. Vismale geeft aan dat mevrouw Sahadew het nu veel beter maakt. Door medische complicaties moet zij nog zeker een week in het ziekenhuis liggen. Hij heeft gelijk voor een jaar opvang en zorg van Sahadew in het bejaardentehuis als ook een overlijdensverzekering bij uitvaartverzorgingsbedrijf ‘Laatste Groet Akhri Bidaai’ .

Hij is de donateurs dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt. De 68-jarige mevrouw, die niets in huis had, is op de dag van vertrek naar Nickerie voorzien van schone kleding alsook verzorgingsartikelen. Stichting 1 voor 12 kreeg de melding van een buurtbewoner over de erbarmelijke situatie van de mevrouw. Uit nader onderzoek blijkt dat Sahadew verstoten is door haar familie en kinderen.

Vismale kreeg van één van de kinderen te horen dat de mevrouw slecht zou hebben geleefd. Echter maakte hij het duidelijk dat ook hoe slecht iemand geleefd heeft of wat de persoon ook gedaan heeft, dat ieder mens recht heeft op een goed bestaan. 

12 REACTIES

 1. En deze ellendelingen, die haar kindeten zijn, denken dat hun eigen moeder verstoten, verwaarlozen en langzaam.dood laten gaan een goed leven leiden is?
  Wacht maar, wat ze nu met hun moeder doen, zal hen in de toekomst ook overkomen.


  Maak melding

 2. Mijn moeder is altijd streng geweest, daardoor zijn wij wijzer geworden en beoordeel alles rechtvaardig, mevrouw sahadew verdient zo’n leven niet, en dient niet verstoten te worden, wie heeft geen fouten gemaakt in deze wereld, wie heeft niet in zijn leven niet gelogen, wie is niet jaloers geweest, mensen zijn zullen in zijn leven fouten blijven maken, de kinderen van mevrouw sahadew moet zich schamen, onbeschoft om te zeggen dat mevrouw slechts heeft geleefd,
  Meneer vismale u bent een engel, of God bestaat of niet, maar u hebt uw menselijkheid laten zien in de wereld, hoe elkaar een mens elkaar lief kan hebben, tegenwoordig denken mensen alleen aan zichzelf, terwijl de wereld gebukt gaat onder de corona virus, god is boos op de mensheid,,kortom Meneer vismale je bent goud waard in Suriname, gado sa de nanga yoe,!!!!!!!


  Maak melding

 3. Ik heb altijd voor mijn lieve moeder gezorgd hier in Europa, Voor geen miljard zou ik mijn moeder vervangen, die lieve schat. Al had ik nog 100 jaar voor haar moeten zorgen dan had ik het gedaan. Mijn voetbalcarrière voor haar opgegeven.

  Liefde is het allermooiste in het leven


  Maak melding

 4. Dit soort sociale wantoestanden mag men niet gebruiken voor politieke doeleinden. Maar het geeft wel aan hoe hard de verloedering van de samenleving aan het voltrekken is.


  Maak melding

 5. Fijn voor deze mevrouw dat het e e a voor haar geregeld is. Dank aan de stichting en alle bedrijven die dit mogelijk maken. Ben echt heel blij. Het maakt een mens veel gelukkiger als we klaar staan voor elkaar.


  Maak melding

 6. Als de ene of je eigen het niet doet, doet een ander het toch.
  want alle harten spreken het niet de zelfde.
  Gelukkig hebben we ook zeer aardige en liefdevolle Mensen.
  Gods genade zullen op hun rusten.
  Zeer Gewaardeerd en Dank u wel.
  gemodereerd

 7. @ RobG

  Dat verloedering wat je bedoeld is in 1975 begonnen en daarna tot 2020.Maar voor sommige mensen is dat niet erg, ze slapen gewoon lekker. Al staat het land in brand keine probleme.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Je moeder heeft slecht geleefd, maar denk jij dat jij beter bent dan haar??
  Je toont yerzelfde gedrag. Als ze overleden is ga je ze horen: onze lieve zorgzame moeder.
  Als ze nu 1 miljoen wint heeft ze zoveel familie.
  Takroe famirie
  gemodereerd

 9. Ik heb horen zeggen dat deze Mw: 3 kinderen heeft waar zijn deze vervloekte etters dan ???? Ik hoop dat jullie Sranan tongo verstaan, unu oh go KA loto bifosie oen hari a dang !! Jullie Moeder heeft jullie 9 maanden lang bij zich gedragen, is dit jullie manier om haar te bedanken !! ”Ben ik ff blij dat ik niet jullie broer ben, anders mi bo shoot unu mars”. Wan dagu sréfie habie principe, unu lagi moro kuma koisie worong.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.