Omstander schiet agressieve pitbull dood na aanvallen vrouw en kind

39
Omstander schiet agressieve pitbull dood na aanvallen vrouw en kind
Pit B.

 
Een omstander heeft maandag in Paramaribo een agressieve pitbull doodgeschoten. De hond had een vrouw en haar kind aangevallen. De vrouw let op het huis van de eigenaar van de pitbull. Zij heeft ook ter plaatse haar intrek genomen.

Zij was maandag samen met haar kind toen de hond hen aanviel. Een omstander die dit zag gebeuren, trok een vuurwapen en schoot gericht op de hond die dodelijk werd geraakt. Na het lossen van het schot verliet de schutter de plaats, waardoor het niet bekend is wie die persoon is.

De moeder en haar minderjarige kind liepen letsel op en zochten per eigen gelegenheid medische behandeling. De Surinaamse politie ontving de melding dat de pitbull een kind had aangevallen en deed de plaats aan.

De eigenaar van het huis vertoeft momenteel niet in Suriname maar in het buitenland.
 
 

39 REACTIES

 1. De schutter heeft puur uit noodweer gehandeld en mensen die deze man voor dierenmishandeling verwijten maken moeten zich laten nakijken.
  Verzoek aan ZE Santokhi om deze held te onderscheiden aub.
  gemodereerd

 2. Vreemd verhaal, ik neem aan darlt het hond de Mensen kende die op het huis paste anders zou de hond niet vrij lopen, maar goed verder onderzoek zal toewijzen wat de waarde toedracht is.
  En de schutter zal opgespoord moeten worden of hij een Hond mag doodschieten terwijl het beest op zijn eigen woonerf zat en of de schutter een wapen vergunning had, nu heeft de bewoonster geen bescherming voor zichzelve en medebewoners, ik vindt het een vreemde verhaal tegenwoordig is alles mogelijk.


  Maak melding

 3. Goed dat de hond middels een zwart balkje voor zijn ogen onherkenbaar in beeld is gebracht, zijn nabestaanden zouden anders WKN kunnen aanklagen wegens het schenden van zijn privacy.


  Maak melding

 4. “Omstander “ heeft iedere omstander tegenwoordig een wapen.
  Ik vind het ook een discutabel verhaal.
  Eigenaar zit in het buitenland.
  Die gaat toch niet zomaar iemand laten oppassen die de pitbull niet kent .
  En als een pitbull’s bijten laten ze niet meer los tot dat de “prooi” niet meer beweegt.
  Misschien hebben ze die beest eerst zelf aangevallen.
  Het is wel zo als een honden één keer gebeten hebben dan bijten ze daar na altijd.
  Het zelfde gedrag heb je ook bij mannen als ze één maal gaan slaan zullen ze altijd slaan.
  Dus vrouw met een man die lossen handen heeft zoek een “omstander”.


  Maak melding

 5. Henkes LOL he hahahaha aanklagen,
  De meneer die de hond heeft dood geschoten, heeft erger kunnen voorkomen voor dat kind, goed gehandeld naar mijn inziens, zulke honden ras als ook rottweiler dienen opgeruimd te worden, argentino brasileiro nog een paar van deze moord, machine dienen opgeruimd te worden, mensen hoeven niet eens te zijn met mij,gewoon weg gevaarlijk, voor mensen die door dit soort honden worden aangevallen, te gevaarlijk brada??
  gemodereerd

 6. Indien het anders was verlopen, en het kind of de moeder of beide doodgebeten waren, wat zou dan de reactie zijn van hun die vinden dat de omstander het beest niet had doodgeschoten men loopt met de meest idiote gedachte rond om de moraal ridder uit te hangen ik zeg hij heeft dat beest mooi beet afgelopen valt hij nooitmeer aan.
  gemodereerd

 7. Zo het moet niet gekker worden.
  De verdachte Pit B., foto met balkje! Waterkant ik heb er wel om kunnen lachen.
  Ondanks het trieste afloop voor de hond. Betrokkenen beterschap.
  Eigenaar gecondoleerd met uw trouwe viervoeter.


  Maak melding

 8. Het is noodweer, zonder meer. De reaktie over hond op/in het erf van z’n baas en of de man de hond mocht doodschieten spreekt voor zich. Het verdedigen van eigen of iemand anders lijf in dit geval het kind.
  Dat de man niet ter plaatse bleef, kan hij en hij alleen een verklaring geven. Dat is de vraag die velen beantwoord wilt zien.


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Omstander schiet agressieve pitbull dood na aanvallen vrouw en kind.

  Vervolgens werd bij het plaatsen van bovengenoemd artikel, door WKN een BALK voor de ogen van deze agressieve PITBUL geplaatst.
  Dus zo’n monster heeft ook nog bescherming op een PRIVACY WETGEVING.

  @Henkes en de overige reageerders, echt LOL.

  Maar gelukkig dat er tijdig werd ingegrepen door de onbekend gebleven schutter.


  Maak melding

 10. Wat een rare opvatting van sommige mensen over deze situatie. De keuze tussen het leven van een pitbull en een vrouw met kind is gauw gemaakt. Als mens ben je bij de wet, indien mogelijk, verplicht een ander te helpen als die in een levensbedreigende situatie verkeert. Geen discussie hierover. Ik zou me overigens ook gauw uit de voeten maken als ik geen vergunning voor het wapen heb.


  Maak melding

 11. Onzin Hong kong. Hoe vaak lees je hier niet dat het in de genen zit, het moet alleen eruit komen dat kan door van alles zijn. Net een puf

  Iedere gelijkenis tussen de hond en de honden van de ndp berust op toeval


  Maak melding

 12. Niemand is geliefd Bij Agressieve WEZENS.
  men wil zoveel mogelijk van eraf.
  Als je in Nood bent, zal je toch moeten anders toezien.
  De handeling brengt wel een Bitter gevoel, maar ja er moest toch
  actie ondernomen worden. Helaas.
  gemodereerd

 13. Indien het verhaal klopt en deze man heeft de pitbull doodgeschoten om vrouw en kind te redden, dan verdient deze mijnheer een medaille. Voor mij niet relevant op dit moment als mijnheer een vergunning had of niet. Al liep hij met een kanon op straat en hij zou dat gebruiken om mensenleven te redden, dan verdient hij ook een medaille.
  Hoe vaak vallen pitbulls hun eigen bazen niet aan. Pitbulls horen niet tussen mensen.
  Joodse spreekwoord: wie een mens redt de wereld.Wie een mens redt, redt de mensheid. Koran.
  Ik zou beginnen om alle pitbulls tussen de levenden weg te halen.


  Maak melding

 14. Als je gevaarlijke honden hebt moet je stevige kooien hebben. Ik zou vr niemand gevaarlijke hond gaan zorgen.
  Helemaal niet met mn kind. Of die man was op bezoek bij de vrouw en de hond dacht: iemand gaat aan mn baasje zn brood.
  gemodereerd

 15. Joh!
  Die vrouw heeft die man gevraagd om het beest af te schieten. Waarschijnlijk is meneertje haar vriendje of een ‘kennis’.
  Ze had geen zin om dat beest te voeden.


  Maak melding

 16. Meestal zijn de berichten eenzijdig qua inhoud, waardoor een lezer (Surinamers vooral) gauw geneigd is een subjectieve oordeel te vellen over de situatie. De pitbull is al gestigmatiseerd in onze samenleving als een agressieve hond. Ook door de beinvloeding van sociale media wordt de perceptie omtrent deze ras compleet en onterecht gecriminaliseerd. Maar is te verwachten in SU, …… Als men al zo over een pitbull praat, hoeveel te meer wanneer een bepaalde bevolkingsgroep wordt gestigmatiseerd. Of niet?


  Maak melding

 17. Dat de onbekende schutter, met of zonder vuurwapen vergunning, de hond, die twee mensen zou vermoorden, doodschoot, is terecht.
  Als de schutter geen vergunning voor het wapen heeft, had hij natuurlijk ook gelijk om niet op de wispelturige Surinaamse politie te wachten, want voor hetzelfde geld laten ze hem lopen zonder strafrechtelijke gevolgen (gebeurd met ondernemers, zonder vergunning, die inbrekers beschoten hebben) of misschien wordt hijzelf door hen beschoten omdat de pitbull van een rijke ‘Bigi Dagu’ is, met de Surinaamse politie weet je het maar nooit.


  Maak melding

 18. Pitbulls zijn heel agressieve honden. Ik heb er zelfs twee grootte. Waarbij een mij aangevallen had. Er moet wel een onderscheidt gemaakt worden tussen zulke ras honden. Ik keur het neerschieten van die hond niet goed. Maar het kon ook niet anders. Want het kon ook fataal lopen voor de mensen
  gemodereerd

 19. oppassen op de hond van een ander is al de eerste fout
  hond zat niet vast… fout 2 en dan is er voor de rest nog niets gebeurd
  je kind in de buurt van een pitbull? fout 3
  een pitbull is een mogelijk moordwapen, die ongeacht welke training dan ook, zwaar gevaarlijk kan worden.
  pitbulls zijn een kapot gekweekt ras, dat in een seconde van liefste hond van de wereld de gevaarlijkste hond kan worden.
  en alleen de eigenaar zou dat kunnen corrigeren.
  de eigenaar zit in het buitenland?
  dus het kan ook wezen dat vrouw en kind helemaal geen oppas voor het huis zijn?


  Maak melding

 20. Ik denk niet dat het gaat over aanvallen anders zou het beest niet rond lopen het is een tjoetja dat er geen veiligheid meer aanwezig is en die vrouw is ook medeplichtig zij is met die schutter daar gekomen daarom was die beest agresiev geworden zulke honden kennen vreemde wel en de medebaas je kanniet 1 of 2 dagen letten op dat huis dat wil zeggen het beest ken jw als medebaas iemsabie
  gemodereerd

 21. Je leest het vaak bitbull dood baasje pitbull dood baby het zit in de genen in andere landen is het verboden om deze hondenras te hebben hongkong free????.


  Maak melding

 22. Toevallig was hij daar, toevallig had hij een pistool en toevallig werd de hond juist op dat moment agressief. Hij was vast wel Arendsoog.


  Maak melding

 23. Die vrouw is niet geslaagd in de test. De eigenaar had de vrouw beloofd dat als zij goed voor de hond zou zijn en de hond haar zou vertrouwen, hij met haar zou trouwen.
  Maar de hond vertrouwde haar niet. Weg vloog haar droom om eigenaresse van die woning te worden. Nu heeft ze alleen een paar littekens in haar gogo overgehouden.


  Maak melding

 24. De omstander heeft meer dan correct gehandeld. Een mensenleven is veel meer waard dan een agressieve pitbul zoals in dit geval.De eigenaar zal de medische kosten moeten dekken inclusief behandeling voor het trauma opgelopen.


  Maak melding

 25. Oké als ik hier lees wat mensen schrijven zo als die pitbull is agressief niet te vertrouwen valt aan zonder rede en bijt een iedereen en likt hele dag zijn ballen.
  Als ik hierbij “pitbull” vervangt voor “Surinaamse man”.
  Volgens mijn hebben die twee heel veer overeenkomsten met elkaar.


  Maak melding

 26. Weet je welke honden ook vreselijk agressief kunnen zijn. Je zult het niet verwachten, het zijn die kleine ratte chihuahua’s. Omdat de eigenaren (meestal vrouwen) de honden niet hebben afgetraind. Vooral als het een mannetje is dan gaat die zijn territorium claimen.

  Mensen die niet voor een homd kunnen zorgen of niet goed kunnen trainen morten er dan ook niet aan beginnen.

  Er zijn heel veel verschillende rassen en elk ras heeft zo zijn kwaliteiten. Sommige honden zijn heel erg onafhankelijk en koppig en anderen zijn weer heel erg afhankelijk en vergen veel gezelschap.

  Niet elke hond is voor iedereen. En nogmaals er bestaan geen foute honden alleen FOUTE baasjes.


  Maak melding

 27. Al was de hond niet fout en zijn baas de schuldige, de onbekende schutter kon in dit geval moeilijk op de baas gaan schieten, want die zit in het buitenland. Ik ben bang dat de vrouw en het kind het niet overleefd hadden als de de schutter had gewacht met schieten totdat de baas terug was in Suriname.


  Maak melding

 28. Een gewapende samaritaan die toevallig voorbij komt en (vanaf de straat?) koelbloedig gericht schiet op een hond die zich vlakbij een kind en vrouw bevindt? En daarna spoorloos verdwijnt… Dat zij mannelijk gezelschap in huis heeft gehaald wat niet goed klikte met de hond zou ook veel verklaren. Maar dat is wat moeilijker om aan de eigenaar van het huis en de hond uit te leggen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.