Benadeelde brengt verdachte met geweld naar politie en wordt zelf aangehouden

13
politie-bureau-suriname

De Surinaamse politie heeft vorige week een man aangehouden, die samen met twee vrienden een van diefstal verdacht familielid met geweld naar het politiebureau heeft gebracht. De mannen werden daarbij ook zelf aangehouden voor openlijke geweldpleging en vrijheidsberoving.

De verdachte van diefstal is een oud bekende van de politie te weten de 40-jarige Timotie P. alias ‘Timo’. Hij wordt ervan verdacht, op donderdag 8 april, een groot geldbedrag in Surinaamse dollar en versterkers weggenomen te hebben. De benadeelde is een familielid van Timotie.

Na de aangifte kreeg de benadeelde informatie dat Timotie zich bevond op een illegale gok locatie. Naderhand verklaarde de benadeelde dat hij de locatie aan deed om de verdachte aan te houden en over te brengen naar de politie. Bij die gelegenheid was de benadeelde in gezelschap van twee vrienden.

De benadeelde en zijn vrienden namen Timotie, met geweld, mee in een voertuig naar het politiebureau. Op het bureau aangekomen werd de benadeelde en zijn vrienden door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging en vrijheidsberoving.

Timotie werd onder politie bewaking voor medische behandeling overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis. Zijn letsels waren niet van ernstige aard waardoor hij na behandeling weg mocht. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd Timotie in verzekering gesteld ter zake diefstal.

Eén van de gestolen versterker is teruggevonden en in beslag genomen bij de 52-jarige heler F.M. De heler is na overleg met het Openbaar Ministerie heen gezonden.

De benadeelde en zijn twee vrienden zijn na overleg met het Openbaar Ministerie ook heen gezonden door de politie. Dit nadat zij aangesproken zijn over de door hun gepleegde onwettelijke handelingen.

Als Timotie door hun handelingen zwaar gewond was geraakt zouden zij hoogstwaarschijnlijk in ernstige problemen zijn geraakt zegt de politie.

13 REACTIES

 1. Dat zal leren de surinamers om voor eigen politie te spelen.Ze moeten het recht niet in eigen handen nemen maar de politie zijn werk laten doen.
  De benadeelde en zijn 2 vrienden mogen van geluk spreken dat ze naar huis mogen …het kon anders zijn afgelopen en het zou niet plezierig geweest zijn…


  Maak melding

 2. Volgende keer gewoon eigen rechter in plaats van politie spelen. Einde probleem. Afhankelijk van bedrag lift geven, aan voet of top van de bosjesbrug.


  Maak melding

 3. Dus het plegen van een citizen arrest is niet gebruikelijk in Suriname?
  Ik denk dat het wijs was om de politie te bellen en het adres opgeven waar de verdachte zich bevond zodat Hermandad hem kon komen ophalen.
  Vraag:
  1 – Indien je wordt beroofd niets doen en je laten beroven en hierna voorval melden bij de politie
  Of
  2 – Indien je wordt beroofd en je bent gewapend en de dader(s) is gewapend maak hem van kant
  Of
  3 – Indien je wordt beroofd netjes alles afgeven pleeg geen verzet en meld je bij de politie

  Wat is uw keuze


  Maak melding

 4. Sinds de overheid de rechtspraak en rechtshandhaving heeft gekaapt van de bevolking, gaat het mis. Ik pleit niet voor volkstribunalen, maar voor dorpsgerechten waar de verdachte zich mag verdedigen. Een dorp kan ook aansprakelijk worden gesteld voor het niet bieden van werkgelegenheid en de verdachte kan aansprakelijk worden gesteld voor het niet willen werken. Voor zijn gepleegde misdaden moet hij zeker worden gestraft. Desnoods dat hij de septitanks moet schoonmaken.


  Maak melding

 5. Bigi sma, alleen op heterdaad mag een burger dat doen.
  Buiten heterdaad mag de politie met toestemming van een ovj, voor of terstond na de aanhouding.
  Was de dief geen familie, dan was de benadeelde en vrienden achter het hekwerk verdwenen.
  Kennelijk is in overleg met het O.M overlegd en zijn zij heengezonden.
  De advocaat van de dief zal hiervan gebruik maken. Maar goed, dat is hun probleem.
  Aan de hand van de situatie zijn al je opties goed, althans in mijn optiek.
  De dief is erger dan een hondsdolheid, stelen van je familie hier in Suriname is geen uitzonderlijkheid. Ze bestelen je, lichten je op, of laten je beroven.


  Maak melding

 6. Mensen hebben teveel bezittingen tegenwoordig. Niemand is meer vrij. Iedereen denkt dat als hij even niet kijkt, een ander met zijn spullen aan de haal zal gaan. Wat ook gebeurt. Dus bespaar je de moeite om rijk te worden en veel spullen te verzamelen. Dan ben je nog vrijer dan ooit.


  Maak melding

 7. Verschrikkelijk in dit land. Soms heb je nieteens een heleboel en het weinige dat je hebt wordt van je gestolen. De boeven familie wordt bijna beschermd. Door familie, vrienden en zelfs de politie. In enkele gevallen wordt er iets met de aangifte gedaan. In de meeste gevallen hoor je niets meer. De politie is lang blij dat xe van je af zijn, zodra je het bureau uit loopt
  gemodereerd

 8. Familielid wordt Vijand.
  Wie vertrouwt wie, ze doen er alles aan om te overleven is het zo’n Extreme situatie.
  Politie heeft handenvol werk en wordt het alleen maar drukker.
  Zijn er genoeg Mankracht, want lijkt wel erop, dat ooit zal het uitlopen.
  Omdat het om een familie ging, hebben ze hem Mild toegetakeld, mag van Geluk spreken.
  gemodereerd

 9. Als Timotie door hun handelingen zwaar gewond was geraakt zouden zij hoogstwaarschijnlijk in ernstige problemen zijn geraakt zegt de politie….

  *In ernstige problemen zijn gekomen….dank u


  Maak melding

 10. de politie??
  die maakt zich liever druk om het feit dat 2 anderen eerder zijn bevorderd
  die maken zich niet druk om dit soort akkefietjes, want het boeit ze niet eens.

  De heler is na overleg met het Openbaar Ministerie heen gezonden.
  dus heler zijn is een legaal beroep tegenwoordig??
  OM is net als de politie knettergek en waardeloos


  Maak melding

 11. Alleen 1versteker terug gevonden en niks van dat groot geld bedrag tog.zoo wat zou k dan doen als k precies zou weten wie het is.ik zou die man oppakken zyn hanoen voeten kapot slaan en ergens langs de weg laten.by de politie gaan met deze soort rommel is tyd verlies mang.6 7mandn gaat hy in de gevangenis als hy naar buiten komt doet hy weer t zelfde.nog erby een oud bekenden van de politie.wel ik zweer t boi byde handen en voeten zou k kapot slaan en verder bekyk j het!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.