Weggespoelde bypass aan de Tutaya-2brug te Brownsweg hersteld

10
Weggespoelde bypass aan de Tutaya-2brug te Brownsweg hersteld
foto (c) Wegenautoriteit Suriname

De bypass bij de Tutaya-2brug is in de nacht van vrijdag 16 april 2021 weggespoeld als gevolg van het buiten de oevers treden van de Tutaya-2kreek. Vanwege de ontstane noodsituatie hebben de Wegenautoriteit (WA), het districtscommissariaat van Brokopondo en IAMGOLD samen met de meeste spoed een herstelprogramma uitgevoerd.

Daarbij is IAMGOLD ingekomen met materieel en manschappen en de WA met de technische begeleiding van de uitvoering. De bestaande stalen brug, die reeds geruime tijd was afgesloten, is tijdelijk opengesteld om zodoende de weggebruikers de gelegenheid tot oversteek te bieden. De politie die het verkeer ter plaatse regelt, laat alleen voertuigen toe tot een maximale tonnage van vijf (05) ton.

De werkzaamheden aan de bypass zijn zaterdag van start gegaan en worden vandaag dinsdag 20 april afgerond. Aan de weggebruikers wordt er een beroep gedaan om de aanwijzingen van de politie ter plaatse stipt op te volgen. De Wegenautoriteit vraagt uw begrip voor het ontstane ongerief tijdens de werkzaamheden.


10 REACTIES

 1. Goede daad districtscommissariaat van Brokopondo!
  Als de ndp nog aan de macht was zou boefdraad op pad zijn gestuurd op geld ergens in de wereld een lening af te sluiten en dan zou het geld in ndp zakken verdwijnen en was de brug te ver en nooit gekomen.


  Maak melding

 2. Wat kunnen sommige mensen toch dom en achterlijk reageren dat op niets opslaat Vind als je geen waardevolle reactie kan geven reageer dan niet


  Maak melding

 3. IAMGOLD. bijgesprongen om voor zijn eigen Belang.
  anders wordt het moeilijk begaanbaar voor hun winning.
  Zij zijn het ,die zover heeft laten gebeuren met het wateroverlast.
  Mag zeker bijdragen voor het herstel, maar moet ook onmiddellijk stoppen.


  Maak melding

 4. Weggespoelde bypass aan de Tutaya-2brug te Brownsweg hersteld.

  Men man en macht wordt aan de “weggespoelde” (bypass) Tutaya-2brug te Bronsweg gewerkt.
  Want ze moeten onafgebroken gebruik kunnen maken van deze Tutaya-2brug.

  Ik keek ook naar de foto’s van de afvoerbuis dat gebruikt of geplaatst wordt.
  Ik had eigenlijk verwacht, dat men grote en zware kokerbuizen zou gebruiken.

  Dus hier wordt gesproken over het plaatsen van een nieuwe (BYPASS).

  Het lijkt wel op een MEDISCHE INGREEP.
  Het opnieuw plaatsen van een (BYPASS) bij een verstopte of kapotte (Tutayu-2brug).
  Misschien was de oorzaak ook te wijten aan een vernauwing van de kransslagader bij deze brug.

  Maar in ieder geval wordt er hard gewerkt aan het herstel van deze (Tutayu-2brug).
  Ook IAMGOLD levert zijn bijdrage met zwaar materieel voor een snelle herstel van deze brug in het binnenland.


  Maak melding

 5. Wordt weer met het zelfde matriaal herstel,dan is het een kwestie van tydt of het gaat weer mis, zorg voor een degelyk water afvoer want als de jungel onderwater loopt maakt het water zyn eigen weg,Maak toch Kanalen bevaarbare kanalen met sluissen we ontkomen daar niet aan
  waterwegen, hierdoor kun je het water beheersen,ik ga niet soliciteren maar wil wel met jullie mee denken.


  Maak melding

 6. Goed gezien Fer.E , die kokerbuis lijkt ook een zwak ding , dus zal niet zo lang duren of deze wordt plat en dan zoekt het water weer een andere weg , kijk het is een noodoplossing wat ze zeggen dus met weinig geld repareren .
  Een veel betere oplossing zal zijn , maar wel duur en het kost tijd wat je zegt met betonnen duikers met een diameter van wel 1,5 meter , en rondom in gewapendbeton storten , dit kan dan jaren meegaan , maar door de klimaatveranderingen kan de natuur onverspelbare reacties geven , en net wat je ook zegt de goudwinning moet per direct gestopt worden , en ook het ontbossen , de natuur laat niet met zich sollen.


  Maak melding

 7. goed rbrown dat je meedenkt , maar je praat over kanalen en sluizen , ben je wel eens geweest in Bronsweg , deze Tutaya 2kreek wordt niet gebruikt voor scheepvaart hoor , puur afwatering , maar best goed dat je meedenkt , en denk ook eens om die y waar het niet nodig is te zetten in ij. dus geen zyn maar zijn , en gelyk maar gelijk zijn , wat wel kan met je y is type of party , maar partij is met een ij.


  Maak melding

 8. Om wateroverlast in het hele gebiedt tegen tegaan zal met de tydt een infrastructuur aan kanalen moeten komen,om zo het water op tevangen en te beheersbaar te maken door middel van sluizen ,wy moeten meer kanalen en minder duikers plaatsen.
  En zoet water zo lang mogelyk in de kanalen opvangen,water is nu al een kostbaar goedje en is spoedig kostbaarder dan goud en olie dus ,ik zal zeggen koester het,kanalen zyn economisch ook nog produtief ,je kunt het bevaren en je kunt gaan vissen enz…


  Maak melding

 9. O.a. Kuldipsingh en VABI die fabriceren BETONNEN onderdelen om kleine bruggen te bouwen. Dat is veel steviger dacht ik, maar ik ben geen expert…


  Maak melding

 10. browny met y , dus jij wilt daar kanalen aanleggen en daar sluizen in bouwen en het liefst vele kanalen , weet je hoeveel bos je moet wegkappen , en dat is juist het probleem van wateroverlast , door ontbossing en goudwinning kan het naar een regenbui het regenwater niet opgenomen worden door het bos en de natuurlijke kreekjes , dus overstroming tot gevolg , en hoe meer bos gekapt wordt zal het probleem van waterlast alleen maar toe nemen , straks krijg je dan ook modderstromen , en als die komen verwoest het alles , kijk maar op Google naar wat er gebeurt is in verschillende landen door wildboskap , en je ziet dat alles met die modderstoom mee gesleurd wordt , mens ,dier ,huis en zelfs bomen , dus daarna zal het alleen maar erger worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.