Autoriteiten buigen zich over oplossing voor marktverkopers

4
Autoriteiten buigen zich over oplossing voor marktverkopers
De situatie zoals die zich nu voordoet.

Na het meest recente besluit van de autoriteiten om de markten in Suriname gesloten te houden en daarmee verdere besmetting tegen te gaan, zijn de verkopers geïnstrueerd hun waar langs de straat aan de man te brengen. Maar de situatie zoals die zich in de omgeving van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt voordoet, is niet wat marktmeester Gautam Dhanai graag heeft. Momenteel buigen de markmeester, districtscommissaris Ricardo Bhola en het COVID-19-managementteam zich over een oplossing.

Marktmeester Dhanai zegt dat het managementteam zich afgelopen vrijdag bij de markt heeft georiënteerd. Vanuit de marktleiding zijn er oplossingsvoorstellen gedaan. Een daarvan is de markt gedeeltelijk open te stellen. Het gaat dan om het ringgedeelte van de ingangs- naar de uitgangspoort. Indien dit gedeelte wordt opengesteld, meent Dhanai dat er dan een redelijke groep geaccommodeerd kan worden. Hij noemt de groothandelaren, vis- en vleesverkopers en de groep marktventers die zich nu op straat voor de markt ophoudt.

Deze voorstellen zijn in een rapport vervat, dat zal worden opgestuurd naar de Surinaamse minister van Volksgezondheid. Met de bewindsman zal ook overlegd worden omtrent het openstellen van het bovenste gedeelte van de markt. Marktmeester Dhanai wijst erop dat niet alle marktventers op straat staan. Zij die kleding en kramerijen verkopen zitten thuis en ontberen inkomsten. Ook voor hen moet er een oplossing gezocht worden.

Hoewel de markt reeds enige tijd door haar opgestelde en door het ministerie goedgekeurde protocollen hanteerde, zegt Gautam dat wordt uitgekeken naar eventuele andere protocollen van het ministerie. Hij ziet ook graag controle van het BOG en bestuursambtenaren bij zij die vis en vlees op straat aan de man brengen.

De marktmeester respecteert de maatregelen van de autoriteiten en benadrukt dat deze bedoeld zijn om verdere spreiding van het virus de kop in te drukken. Hij roept marktverkopers op zich ook te laten vaccineren

4 REACTIES

 1. Als de Verkopers hun spullen Niet verkopen, hoe gaan ze dan het overleven.
  Ze moeten toch ook eten. Alle Voedingsketens moeten gewoon OPEN blijven
  Wel nodig de Controle of Handhaving. Velen hebben Lak aan de regels er zijn gestoorden,
  die rondlopen en zorgen voor Amok.


  Maak melding

 2. Als, ik de wereldnieuws, goed heb gevolgd. Leven wij allemaal in een crisis – tijdperk. Nooit eerder was ik afhankelijk van zoveel uiterste complexe technologie als vandaag de dag.

  Wij zíjn in korte tijd volledig afhankelijk geworden van talloze zeer ingewikkelde systemen. Al deze facetten, beïnvloeden onze veiligheid/gezondheid en bestaan.
  Wij proberen onze producten aan de man te brengen om onze financiële plichten na te komen.

  Wij moeten ook rekening houden met deze crisis, want de kans op een ernstige crisis in ons leven, of de dreiging daarvan, groeit hierdoor met de dag.

  Zowel in het persoonlijke als in het zakelijke leven ligt de crisis op de loer.
  Waar we ons ook van bewust moeten zijn, is dat ook in coronacrisis de complottheorieën als paddenstoelen uit de grond schieten.
  Aah, ja. Wat is wijsheid?


  Maak melding

 3. Leek je bent er bijna, vooral als het gaat om de complottheorieën?bovendien de corona virus is niet in China ontstaan, maar daar naar toe gebracht?100 tal onderzoekers geweest, de brandhaard is niet in china gevonden, waar dan wel???


  Maak melding

 4. Er moet gekeken worden naar mogelijkheden. Reorganiseren vereist overzicht !
  Als het niet overdekt kan dan een openlucht markt.
  De marktverkopers moeten hun kraampjes sowieso verder van elkaar opstellen.
  Ten tweede bezoek aan de markt kan alleen met mondkapje en in achtneming van de covidregels.
  Toezichthouders kunnen het maximum aantal bezoekers per kraampje in de gaten houden en de bezoekers reguleren / doseren. Net als bijvoorbeeld in Nederland bij de zelfscan kassa’s.

  Of gewoon op de ouderwetse manier: in de berm een stand maar wel op een veilige plek met stop en shop / pick up and go mogelijkheid.

  Ministeries zoals OW, JusPol en EZ moeten hun koppen bij elkaar steken en zoeken naar een balans.

  In ieder geval moet het mogelijk blijven om primaire levensbehoeften te kunnen aanbieden en te kunnen kopen.

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.