TV: Met Sylvana Simons in gesprek over geloof

26
TV: Met Sylvana Simons in gesprek over geloof
Foto Sylvana Simons met presentator Tijs van den Brink (c) EO

Presentator Tijs van den Brink heeft inmiddels maar liefst 129 afleveringen gemaakt van het NPO 2 TV programma Adieu God? Vanavond om 23.20u ontvangt hij Sylvana Simons.

Onlangs werd Sylvana Simons voor haar partij BIJ1 beëdigd als Tweede Kamerlid. Er ging een ritueel uit de Afro-Surinaamse religie winti aan vooraf. Maar wat voor geloofsopvoeding kreeg de in Suriname geboren Simons eigenlijk mee en hoe denkt ze over God?

Aan Tijs van den Brink vertelt ze dat ze in God gelooft, maar niet op de traditionele manier: ieder mens heeft een goddelijke kracht in zich. Dagelijks houdt ze een stiltemoment om met haar innerlijk in gesprek te gaan. Sylvana krijgt veel te maken met hatelijke reacties.

De opdracht van Jezus om je vijanden lief te hebben, vindt ze mooi. Want liefde is iets dat je moet geven, ongeacht wat je ervoor terugkrijgt.

Tijs neemt een beeld van Jezus mee naar het gesprek om de gast te vragen naar hoe hij of zij naar Jezus kijkt. Gasten krijgen ook de ruimte om Tijs te bevragen op zijn geloof. Dat levert spannende en openhartige gesprekken op over de grote vragen van het leven.

Adieu God? Maandag 19 april 2021 om 23.20u op NPO 2.


26 REACTIES

 1. Ben benieuwd, maar als je echt een gelovig mens bent, dan die je iederéén te respecteren, en niet veroordelen! ”Hoop dat ze ook de WKN leest”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Niet een ieder is lief op deze Wereld, maar lief zijn kan van Nature zijn.
  Weet niet wie haar Partij Stemmers zijn, ik niet, maar doet er niet toe.
  Lief zijn, zodat het Kinderfeest ( Sinterklaas ) blijft bestaan.
  Lief zijn , zodat er geen Racisme aanwakkert.
  Als je een steentje kan bijdrage in de Maatschappij, ben je heel waardig.
  Ieder doet of zal zijn best doen voor een vredig leven met elkaar.


  Maak melding

 3. Meest controversiële politica van de laatste halve eeuw. Het lachertje van velen.
  gemodereerd

 4. Lief zijn zodat Sinterklaas feest kan doorgaan voor kinderen Nederlander dat is niet lief maar kwetsen voor kinderen de holocaust dat was kwetsen voor Nederlandse joodse kinderen daar hebben we respect voor en jullie hier niet voor dat is pijnlijk om te zien hoe een witte Nederlander Nederland wordt nooit meer wit


  Maak melding

 5. Kijk haar zo oprecht en vol trots daar zitten,wat ben ik trots dat ik op haar gestemd heb zeg en ook nog stiekem de stem van mijn broer die niet wilde stemmen op haar gebracht.@directeurzonder bedrijf;zeg al veel jij bent een failed figuur zij heeft tenminste een partij met een stem,Groot stem ja anders zat ze niet daar met vol trots.Ik ben een Koeli zoals jullie dat ieder keer aanduiden,maar ben een hindustaan uit Freemangron,heb ook geschiedenis gehad,hoeveel van de geschiedenis is bij jou opgestoken dat jij uberhaub haar bestempeld als rasistich bitch.Recht zal een keertje zegevieren. De beroemde woorden van Onze Martin Luter King wordt door figuren als onze magere goed gebekte Silvana ooit bewaarheid.Poep komt altijd boven water drijven,wie is hier de racistische bitch???
  gemodereerd

 6. Deze uitgemergelde, hypocriete heks, heeft alleen maar een grote bek als ze denkt daarmee blanken te kunnen irriteren. Maar deze laffe heks is zelf met de staart tussen haar spijkerdunne poten uit haar eigen corrupte, criminele narcoland weggevlucht.
  Omdat daar een een zwarte, inmiddels, veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar aan de macht kwam. Nooit hoor je deze laaghartige feeks over het geweld van zwarten tegen zwarten, zoals in haar eigen apentuin van herkomst en ook niet als Boko Haram onschuldige schoolkinderen ontvoerd, mishandeld en verkracht. Dan gaat dit enge mens niet op de barricaden staan toeteren over BLM.


  Maak melding

 7. @Flyer
  Helemaal mee eens. Sylvana ken ik van vroeger. Zij heeft van jongsaf aan ook altijd Sinterklaasfeest gevierd in Suriname alsook in Nederland. Ze leefde ook jaren met een Hollander. Sylvana zoekt negatieve aandacht. Ze heeft nu 1 zetel in de kamer. Let op ze zit daar omdat zij media geil is en om het geld. Niet meer en niet minder.
  gemodereerd

 8. @Flyerde Even een correctie.Sylvana is nu 50 jr oud.toen ze een jaar oud was is ze met haar ouders naar Nederland toe verhuisd.Dit is in 1972.Voor de onafhankelijkheid,voor de coup,voor het Bouterse tijdperk,voor de decembermoorden.Veertien jaar geleden toen ze 36 jr oud was is ze voor het eerst naar Suriname op bezoek gegaan.dus flyer voor je iets neerpent onderzoek eerst of het klopt.


  Maak melding

 9. JEZUS IS GEEN BLANKE MAN !
  Openbaring 1:9-20

  Jezus verschijnt aan Johannes op Patmos
  Ik, Johannes, die ook uw broeder ben, en medegenoot in de verdrukking, en in het Koninkrijk, en in de lijdzaamheid van Jezus Christus, was op het eiland, genaamd Patmos, om het Woord Gods, en om de getuigenis van Jezus Christus.
  En ik was in den geest op den dag des Heeren; en ik hoorde achter mij een grote stem, als van een bazuin,
  Zeggende: Ik ben de Alfa en de Omega, de Eerste en de Laatste; en hetgeen gij ziet, schrijf dat in een boek, en zend het aan de zeven Gemeenten, die in Azie zijn, namelijk naar Efeze, en naar Smyrna, en naar Pergamus, en naar Thyatire, en naar Sardis, en naar Filadelfia, en naar Laodicea.
  En ik keerde mij om, om te zien de stem, die met mij gesproken had; en mij omgekeerd hebbende, zag ik zeven gouden kandelaren;
  En in het midden van de zeven kandelaren Een, den Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed tot de voeten, en omgord aan de borsten met een gouden gordel;
  En Zijn hoofd en haar was wit, gelijk als witte wol, gelijk sneeuw; en Zijn ogen gelijk een vlam vuurs;
  En Zijn voeten waren blinkend koper gelijk, en gloeiden als in een oven; en Zijn stem als een stem van vele wateren.
  En Hij had zeven sterren in Zijn rechterhand; en uit Zijn mond ging een tweesnijdend scherp zwaard; en Zijn aangezicht was, gelijk de zon schijnt in haar kracht.
  En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten; en Hij leide Zijn rechterhand op mij, zeggende tot mij: Vrees niet; Ik ben de Eerste en de Laatste;
  En Die leef, en Ik ben dood geweest; en zie, Ik ben levend in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels der hel en des doods.

  Bevel om aan de zeven Gemeenten te schrijven
  Schrijf, hetgeen gij gezien hebt, en hetgeen is, en hetgeen geschieden zal na dezen:
  De verborgenheid der zeven sterren, die gij gezien hebt in Mijn rechter hand, en de zeven gouden kandelaren. De zeven sterren zijn de engelen der zeven Gemeenten; en de zeven kandelaren, die gij gezien hebt, zijn de zeven Gemeenten.


  Maak melding

 10. @Think twice
  Het is van geen belang of Jezus een blanke of een zwarte man zou kunnen zijn Het enige wat geldt Hij is de Zoon van God en Hij is aan het kruis voor onze zonden gestorven.


  Maak melding

 11. @laffoe
  ik kan er niets aan doen dat jij niet oplet en de domme discussies van trutje niet gezien hebt
  en de vele domme uitspraken die ze elke keer maar weer doet
  dat ze een partij heeft en zelfs een zetel?
  zegt over nederland alleen maar dat iedereen kansen heeft, inclusief een domme trut als sylvana die niet eens de kapperschool heeft afgemaakt.
  elke idioot kan wel volgelingen creeeren die dom genoeg zijn om te stemmen op ze.
  net zoals je het hier weer ziet over god en jezus
  2 fantasie figuren die niemand ooit heeft kunnen bewijzen, maar wel indirect verantwoordelijk zijn voor veel doden
  en trutje maar tegen sinterklaas zijn, een algemeen bekend fictief persoon, niet verantwoordelijk voor enig echt leed
  maar zoals je zelf al zegt, je noemet je eigen zelf al een koelie? niet de slimste dus
  en ook nog misbruik van andermans stem…. je bent een goed voorbeeld zeg
  let maar op hoe snel trutje die domme volgers vergeten is en ze haar wachtgeld kan opstrijken
  gemodereerd

 12. Wat een aanfluiting: nooit affiniteit gehad met zwarten en nu de schijnheiligheid uithangen? Die zit echt niet namens mij als zwarte in de Tweede Kamer.


  Maak melding

 13. THINK TWICE
  19 april 2021 At 22:06
  JEZUS IS GEEN BLANKE MAN !
  Openbaring 1:9-20

  Dit sprookje is 400 jaar later na zijn heengaan opgetekend door de Romeinse keizer Justianus geschreven. Ik geloof er niet in.
  gemodereerd

 14. De kondremangs in NL zijn geen steek verandert, soso jaroesoe. Flyer wat je zegt ben jezelf zeggen mijn kleine kinderen. Ik zeg, jij hebt dagoe manierie. Ben je niet in staat een normale reactie te geven!!!!!!op iemand die haar zegje nog moet doen, het was een programma aankondiging. 🙈🙈


  Maak melding

 15. @flyer schaam je kapot zo veel zieke onzinnige dingen schrijft over je onze landgenoot ik ben niet zwart maar origine surinaamse aziaat. Ik vindt niet kunnen wat he schrijft als het een antilliaanse of pakistaanse was of een braziliaans zou he dan ook zo gruwelijke dingen schrijven. Niet denk ik haat onder elkaar zit in jullie surinaamse genen triest.


  Maak melding

 16. Ben trots op Sylvana Simons. Heb ook op haar gestemd.
  Ik gun het haar van harte om het goede werk te doen in de Tweede Kamer.
  Well done Sylvana Simons. Thumbs up for u.
  gemodereerd

 17. Wat zijn sommige surinamers dom.
  Wees trots op Sylvana, dat zij de eerste zwarte vrouwelijke lijsttrekker is in Nederland en haar nek durft uit te steken.
  Ze heeft nooit gezegd dat zij enkel voor de zwarte mens of welke bevolkingsgroep dan ook wil vertegenwoordigen. De onderwerpen waar zij het over heeft zoals racisme, sexisme, discriminatie what ever betreft niet alleen Surinamers.
  Gunnen jullie haar die plek in de tweede kamer, als je wel of niet op haar hebt gestemd doet er niet toe. Wat hebben de andere partijen voor ons gedaan?. Haar afkomst, verleden en uiterlijk doet niet ter zake. Ze komt eerlijk uit voor het geloof in god, en dat moeten jullie respecteren. Ze heeft niet gezegd dat ze niet gelooft, zij gelooft wel maar in een ander religie en zeker niet in de witte god. Wat is er mis mee?


  Maak melding

 18. trots? laat me niet lachen
  een irritant wijf dat zich omhoog geneukt heeft, en te dom om een kappersschool af te maken.
  eeuwig zeiken over racisme en sexisme, terwijl ze zelf het grootste voorbeeld ervan is.
  wat doet het er toe wat andere partijen hebben gedaan? is dat een graadmeter om trots op te zijn? want wat heeft zij dan gedaan behalve dat eeuwige hysterische gejank?
  en wat heeft een dom verhaaltje over god er nu mee te maken? wat boeit het wat voor fantasie verhaaltjes iemand gelooft?
  je eigen druk maken over de kleur van je godje?? maak je eigen maar druk om de waarheid van het hele domme verhaaltje op zich
  noem mij 1 ding waarom iemand ook maar trots moet zijn op dat domme wijf?


  Maak melding

 19. @directeur z b.
  Ik vind dat Sylvana een voorbeeld is qua doorzettingsvermogen. Kijk wat die vrouw allemaal heeft meegemaakt, als “meest gehate vrouw “, in Nederland. Mensen zijn veroordeeld vanwege bedreigingen aan haar adres.
  En je mag zuur reageren, Sylvana kent je niet, Sylvana slaapt geen dag minder om jou. Sylvana denkt niet aan jou.
  Ze zit in de tweede kamer! Heeft een mooi salaris. Het is haar gegund.
  De waarheid gebied me te zeggen, dat ik nooit een SS fan ben geweest.
  Maar als doorzetter kan ik haar waarderen. En ik hoop dat ze over 4 jaar nog 2 zetels bij krijgt.

  DZB, het feit dat je zonder bedrijf zit, geeft je niet het recht om zoveel kuterwaals uit te slaan. Ga iets nuttigs doen met je leven en val anderen niet lastig met zoveel negatievietijd.
  gemodereerd

 20. directeur zonder bedrijf
  Jij hoort thuis in een heropvoedingskamp
  Voor het feit dat jij welke vrouw dan ook zo respectloos bejegend en een vrouw wijf noemt
  zegt meer over jou dan over de persoon.


  Maak melding

 21. Sylvana zit daar voor zichzelf. Ze begon bij DENK. Plotseling had mevrouw het gezien en op een of andere rare manier, begon ze een andere partij met andere mensen, na een poosje waren die ook niet goed, toen kwam ze tevoorschijn met BIJ1. Baja wat een naam. Er zitten nog 2 andere heren in de kamer met surinaamse roots, maar die doen gewoon hun werk zoals het hoort, zonder al teveel op te vallen. Ik heb meer vertrouwen in hun dan in deze dame. Ik zou zeggen Sylvana succes, maar probeer een beetje bescheiden te zijn en veel te leren van je omgeving. Dan zou je misschien de 2 zetels volgende keer kunnen halen. Iedereen moet een kans krijgen toch? Soms snap ik de vragen, die ze stelt niet en dan haar reaktie erop helemaal niet. Misschien wordt het iets beter in de toekomst. Ze is de enige, die met een laptop rondloopt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.