PALU: ‘Den Haag heeft dubbele agenda bij militaire samenwerking’

39
Suriname en Nederland gaan weer militair samenwerken
Minister Bijleveld ontmoette ook de Surinaamse president Chan Santokhi. Foto (c) Defensie NL

[INGEZONDEN] – PALU-voorzitter Jim Hok wil er geen misverstand over laten bestaan dat de partij niet tegen Nederland of Nederlanders is, maar wel tegen koloniale overheersing.  Hij benadrukt dat het juist de PALU is die er steeds op wijst dat Suriname met Nederland ooit de beste relaties zal hebben, gegeven alle voorwaarden die daarvoor nu al bestaan, zoals de taal, onze kennis van de Nederlandse cultuur en het feit dat wij Surinamers zoveel familie daar hebben wonen. De reden waarom die goede relatie nu niet mogelijk is komt omdat men vanuit Den Haag een dubbele agenda heeft waar het Suriname betreft. 

Dubbele agenda
En die dubbele agenda vindt zijn grondslag in de soort staatkundige onafhankelijkheid welke Nederland ons gegeven heeft.  Aan de buitenkant daarvan de illusie dat wij na meer dan 300 jaar Nederlandse kolonisatie en onderdrukking, in ons land eindelijk het eigen belang van ons volk met voorkeur zouden kunnen dienen. Maar aan de achterkant van die schijn de keiharde koloniale dwingelandij van Nederland om alles in Suriname naar de eigen hand te willen zetten.  En het instrument dat Nederland daarvoor consequent achter de hand gehouden heeft is zijn invloed op het Surinaamse leger. Zijn invloed op de jongens en meisjes die het daarvoor heeft opgeleid. De invloed zoals die voortvloeit uit het respect dat de leerling altijd voor de leermeester heeft. 

Glasharde bewijzen 
Het is op basis van die invloed en loyaliteit waarmee Nederland in de afgelopen 45 jaar steeds meende te moeten ingrijpen om wat hem niet beviel in het handelen van de regering van ons soevereine land Suriname naar zijn hand te zetten. Het bewijs daarvoor is glashard. De staatsgreep van Bouterse onder aangeven van Kolonel Valk was omdat het handelen van de toen zittende Surinaamse regering niet naar de zin van Nederland was.  De poging tot staatsgreep van Rambocus onder begeleiding van Kolonel Bas van Tussenbroek was om dezelfde reden. De vernietigende binnenlandse oorlog met diezelfde van Tussenbroek als militair adviseur idem, om dan niet te spreken over de verijdelde invasie van december 1982. Het lijkt erop dat alleen een Surinaamse regering, die naar de pijpen van Nederland zal dansen van de gesel van de Nederlandse invloed op ons leger bespaard zal blijven.  

Jungletraining tegen Suriname zelf 
Dit is de belangrijkste reden waarom de invloed van Nederland op onze defensieorganisatie ABSOLUUT ongewenst is. Dit nog daargelaten de schandelijke misperformance van Nederland in de kwestie van Tigri. Voorts ook daargelaten het feit dat de Nederlandse krijgsmacht op dit moment volgens eigen zeggen van de leiders van alle onderdelen daarvan in een te abominabele staat verkeert (Zie Dagblad ‘Trouw’ van 2 April jl.) om de eenvoudigste taken welke ze in NAVO verband te vervullen heeft naar tevredenheid uit te voeren. Maar los daarvan kan Nederland ons toch nooit beter dan onze grote Zuiderbuur Brazilië bijstaan om vaardig te opereren in het Amazone regenwoud dat het natuurlijke milieu is waarin het Surinaamse leger moet functioneren. Alles wat Nederland bij zijn beoogde jungletraining in Suriname zal opdoen zal alleen maar tegen Suriname zelf kunnen worden gebruikt. 

Santokhi laat zich misbruiken
De basis van de boven aangegeven militaire strategie van Nederland naar Suriname toe is meer dan 30 jaar geleden o.a. door de toenmalige Nederlandse parlementariër Frits Bolkestein geïndiceerd. Hij was trouwens ook de persoon die ooit tegen Jagernath Lachmon had gezegd dat Suriname er goed aan zou doen zich weer onder Nederlandse leiding te stellen. Zie zijn interview met Paul Witteman:

In dit interview blijkt ook het totale gebrek aan respect voor de onafhankelijkheid van ons land en voor ons als volk. En dat respect is precies het ENIGE element dat nodig is om die fantastische samenwerking die de PALU met Nederland voorziet bewaarheid te doen worden. Zolang Nederland niet zover is dat het begrijpt dat wij onze eigen beslissingen zelf moeten en willen nemen (hallo…wij zijn Curacao niet!!!) kunnen we helaas waarschijnlijk alleen maar ellende voor ons land tegemoet zien. En de gretigheid waarmee de regering Santokhi zich laat misbruiken maakt het er wat dat betreft niet beter op. De minachting naar ons toe wordt hierdoor alleen maar groter.

Leger nooit meer onder Nederlandse controle
De PALU roept intussen de Surinaamse regering en De Nationale Assemblee op om deze militaire samenwerking resoluut van de agenda te halen. Suriname en het Surinaamse volk hebben er geen enkel belang bij. De Nederlandse onoprechtheid blijkt uit te veel zaken en het feit dat wij nog steeds zo gekoloniseerd denken vertroebeld onze kijk daarop. In de ogen van vele Surinamers, helaas ook in de regering, kan Nederland geen kwaad doen in Suriname. Maar laat het gezegd zijn, indien wij toestaan dat Den Haag het Surinaamse leger weer onder controle krijgt, dan blijft er van ons zelfbeschikkingsrecht binnen de kortste keren niets maar dan ook niets over. Dan zal de regering Santokhi erin geslaagd zijn om meer dan 45 jaar onafhankelijkheid binnen een jaar door het toilet te spoelen. Zover mag het niet komen.

39 REACTIES

 1. Zelden zo een stuk nonsens gelezen als nu door PALÙ naar buiten gebracht wordt. Suriname zal nooit meer onderdeel van Nederland gaan vormen omdat Nederland daar de behoefte niet aan heeft en Suriname ook niet. Het is weer hetzelfde liedje met Suriname : doemdenken kunnen wij als de beste zonder naar een oplossing te zoeken. Maar wel langs de kade een grote kwebbel opzetten met leugens de stabiliteit van deze regering aan het wankelen brengen. De meisjes en vooral de jongens van PALU hebben tot vandaag niets voor het land betekend maar blinken uit in het rond bazuinen van leugens. De leiding van PALÙ denkt dat Suriname en dan met name ZE Santokhi geen vuist tegen Nederland kan maken welnu dan is de leiding van PALÙ nog dommer dan ik dacht.
  gemodereerd

 2. Het kan allemaal kloppen, ik denk echter dat criminele organisaties zoals o.a. de Farc en Chinese Triades veel meer macht en invloed hebben in landen zoals Suriname…


  Maak melding

 3. Ik vind de schrijver dezes op zijn minst paranoïde. De man kent de verschillen niet tussen het Nederland van toen en dat van nu. Juist dit soort denkwijzen hebben Suriname 45 jaar belemmerd in zijn ontwikkeling. De mensen die deze gedachten er op nahouden horen in een verzorgingstehuis thuis met intensieve verzorging.


  Maak melding

 4. Serieus???????P.A.L.U.je hebt niets gewonnen ,geen zetels maar zoveel zinnen achter elkaar produceren.
  Dat vinden wij knap.
  A.U.B schoenmaker .houdt u bij u leest….


  Maak melding

 5. Redi Musu partij PALU heeft su helpen vernietigen. Palu zat op schoot bij Bouta. PROFITEURS. Laat ze ontkennen dat hun partijgebouw door China is gefinancierrd. Landverraders. Niet veel beter dan de NSB. HUICHELAARS.
  .


  Maak melding

 6. Laat die Hollanders vooral vrouwelijke militairen sturen. Dan gaan we ze wat laten beleven in de jungle. Ze gaan nooit meer terug naar Holland willen.


  Maak melding

 7. De Palu geeft in haar betoog totaal geen onderbouwing voor de bevindingen die hier worden genoemd. Als er één partij is die door chaos te creëren macht probeert te halen dan is het de Palu wel. Ze hebben het aan DDB te danken dat ze ooit mee mochten profiteren, voor de rest waren ze paria’s in de samenleving die nooit in de parlementaire vertegenwoordiging zouden zijn gekomen. En kijk maar wat voor een ellende ze samen met hun makkers Suriname hebben gebracht.
  Volgens mijn eigen perceptie is de agenda van Palu vele malen gevaarlijker voor de Surinaamse bevolking. Dus waar hebben wij het over?


  Maak melding

 8. Steenhard de Waarheid
  18 april 2021 At 22:34
  Laat die Hollanders vooral vrouwelijke militairen sturen. Dan gaan we ze wat laten beleven in de jungle. Ze gaan nooit meer terug naar Holland willen.

  Een van de redenen waarom Afrika nog steeds honger lijdt. Ook daar denkt de zwarte alleen met zijn derde been. En dan hou ik het nog heel netjes.
  gemodereerd

 9. Deze pseudo nationalisten van PALU (lees NDP, want het is gewoon een verlengstuk van NDP) moeten de laatsten zijn om hun bek open te maken. Wat hebben ze voor het land gedaan? Eerst hebben ze een coup gepleegd met wapens in 1980, daarna via de telefoon in 1990, daarna een parlementaire coup in 2010 en vervolgens een constitutionele coup. Zodra deze gasten aan de macht zijn, creeren ze een economische malaise. Trouwens dat is het beleid van een linkse partij met aan het hoofd een dictator. Het volk verarmen en daarna gudu pa spelen door zgn. voedsel pakketten uit te delen. Op zo’n manier je kweki les’ mang.
  In hun ogen is de witte man of vrouw altijd de boosdoener. Men ziet de splinter in de ander zijn ogen, maar de balk in hun eigen ogen zien ze niet. Deze gasten hebben een domme trots alsof ze zo geweldig zijn. Waarom is SU dan geen stap vooruitgekomen sedert de onafhankelijkheid? Waarom heeft Boefie dan 90+ leningen gesloten? Wiens geld hebben ze geleend? Is toch overwegend de witte man zijn geld, of niet soms? De jongere generatie wil bijv. niets weten over de periode 80 want ze hebben het niet meegemaakt, maar iedereen wil wel lullen over 300 jaar kolonialisme. Wie zijn dan de grotere hypocrieten?


  Maak melding

 10. Het moge gezegd worden?????. Waar is de PALU bang voor.
  Toen we onafhankelijk werden, was het grootste deel van ons er niet mee eens. Zij die het zich konden permitteren stapten in het vliegtuig.
  Achteraf bekeken had MR.JAGERNATH LACHMON gelijk of niet.
  Men heeft velen benadeeld en men blijft het doen.
  We zijn onafhankelijk en toch niet. We zijn aan de bedelstaf geraakt en het land is uitgehold door z’n eigen teringleiders.
  Santokhi is van Hindostaanse komaf en nu dat gelul.
  BUNSING VAN DE PALU, knoop het goed in je complot theorie kop, dat gaat niet gebeuren.
  We zijn al verkocht aan andere buitenlandse mogendheden, door de shit schulden overal op deze aardkloot door de Ndp en alle dna leden van de afgelopen 10 jaar. Dus ook de PALU.
  NEDERLAND heeft de fout gemaakt om DDB aan te moedigen en te ondersteunen. Toen DDB zich niet hield aan de afspraak, probeerden ze het recht te zetten door met anderen in zee te gaan.
  Wat was het effect, binnenlandse oorlog, Moi Wanna en vele doden waarvan wij kennelijk niets weten.
  WAAR WAS JIJ TOEN?
  Hoe etiketteer je BRUNSWIJK dan?
  Over mensen die weet hadden van dit alles, inclusief SOMOHARDJO hemzelf.
  Allemaal 1 pot nat en zwart, SANTOKHI zal dat niet doen. Ik zeg nooit, nooit, omdat een kat in het nauw gedreven rare sprongen kan maken.
  Jij moet maar met bewijzen komen en super hard ook.

  Denk jij dat het volk erom zou malen. Hoe hij het land uit deze shit trekt interesseert geen hond, als hij maar levert wat hij heeft beloofd.
  Het volk wil te vreten hebben en niet uitgeknepen worden.
  Gaat PALU EN GEVOLG DAARVOOR ZORGEN?


  Maak melding

 11. Vertel me iets nieuw Voorzitter. Welk land in de wereld heeft geen dubbele agenda. zelfs dieren hebben dat. Jij toch ook.
  Ik ook. Dus ga lekker in de hoek zitten, CHAN GAAT HET REGELEN.


  Maak melding

 12. hok van de palu , met zijn snorretje lijkt op hitler , wat een mongool , ja hij is ook een van die kontenlikkers , en nog steeds op zijn beurt bouta’s kont schoon likt , en hij zal het wel lekker vinden , maar verder heeft deze droplul nergens kaas van gegeten , maar het zal ook kunnen dat hij bang is als Nederlandse militairen hier naar Suriname komen , hij en bouta schijten hun broek al vol.


  Maak melding

 13. Jim Hok ga je ballen wassen want je kletst letterlijk uit je stinkende muil. Is Nederland met dit voorstel zelf gekomen of komt het van Mathoera. Trouwens Nederland heeft Suriname niet nodig. Het is toch de regering die Nederland steeds om hulp vraagt. Jim Hok je hersenen als je deze hebt, gebruik ze en kijk waar juist de hulpvraag vandaan komt. Heb je het niet door, hou je muil om steeds met de vinger naar Nederland te wijzen. Wanneer je eigen kooi meer stinkt dan die van de ander, maak dan je eigen kooi eerst goed schoon voordat je met modder gaat smijten. Eerst de handen in eigen boezem steken.
  gemodereerd

 14. Yere noh palu, kong me wasi ie yesi, brasong e foefoeroe ina binnenland, illegale visserij ina kondre, alvorens je zulke nonsens gaat naar buiten brengen, daarom loekoe Afrika, goedoe kondre na yesi chiding, waarom zins de onafhankelijkheid soso probleem, palu denk eens vooruit, dat siert beter dan nonsens aankondiging, om haat te saaien, nu kunnen jullie als partij niet samen profiteren, dan denken even dit naar buiten brengen, merendeel zullen het afkeuren ok


  Maak melding

 15. rbrown jij gaat dan naar Rome , weet je wel een van die wegen die naar Rome leiden , en als je dan uiteindelijk de goede weg gevonden hebt kom jij misschien wel Nederlandse militairen tegen op die weg volgens hok van de palu , of schijt jij ook al in je broek net als bouta en hok.


  Maak melding

 16. Suriname als land, moet 10 jaar door santhoki als president blijven, waarom dan gaan jullie zien, 40 jaar creolen 10 jaar Hindoestaan, jullie zullen achteraf dankbaar zijn, maar eerst uit de malaise komen, die 10 jaar door ndp en palu is gecreëerd, dit is de waarheid, santhoki zal ons niet teleurstellen, me briba mang ok


  Maak melding

 17. Het zou een Enorme verbetering zijn voor Zowel de Surinaamse Militairen en de Nederlandse Militairen om gezamenlijk te trainen e de Oerwouden en Binnenland VAN Suriname in kaart te brengen zoals het nu eruitziet en de Drugs velden en Landingsbanen te Ontdekken en de nodige maatregelen te nemen om deze Drugs toevoer een halt te roepen en de bevolking te beschermen, het is dan ook niet Gek dat er Par(tijden) zijn om zulke oefeningen te laten plaatsvinden om de handel en wandel van verdovende middelen een halt toe te brengen, sommigen zitten nu al te ijsberen met de gedachten dat er geen Drugsgeld meer te verdienen zal uitvallen


  Maak melding

 18. Wat een onzin zo’n interview van 30 jaar geleden om daarmee te schermen Bolkestein is allang met pensioen. Nederland heeft geen dubbele agenda. Fijn dat Santokhi er is we gaan mooi zaken doen en.we steunen hier in Nederland het fantastische volk van Suriname ook in de Coronatijd door dik en dun.
  gemodereerd

 19. Palu begon als redi doti in ptata. Palu is een van de meest waardeloze partijen ooit in het bestuur van suriname geweest. Zelfs sjimmy verrijkte zich met corruptie. Maar ja veel beloven doet de dwazen in vooral Coronie in vreugde leven. Wat stopt de BVD etc de palu, ndp, abob etc politici en hun familie in NL op een thee visite te gaan.


  Maak melding

 20. Nu al zie je hoe ramadhin de boel beduvelt. Moeten ze 10 jr zitten. Niet eens covidcijfers kunnen ze bijhouden.
  Deze grapjassen graaien nog meer dan welke regering ook. Eigenbelang.
  Stond nederland en usa niet om te helpen?? Met muziekinstrumenten?? Tjoerie
  gemodereerd

 21. Het is inmiddels algemeen bekend en te verifieren dat NH-minister Jim Hok op grote schaal corruptie pleegt op zijn ministerie door goudconcessies aan zijn Palu-vrienden en familie uit te delen en ook nog 20% commissie hierop te vangen. Zijn handlanger en mede-Palu lid, dhr. Autar die directeur van GMD is, ontvangt hierbij ook zijn deel. Deze heeft onlangs ook een grote goudconcessie voor zijn dochter geregeld, die momenteel in het management van Grassalco zit. We weten allemaal dat de voorganger van Hok, NPSer Gregory Rusland, behoorlijk corrupt was op NH, maar Hok schijnt vele malen erger te zijn.

  Palu is een criminele organisatie en geen politieke partij. Palu heeft in de afgelopen 30 jaar aangetoond een partij van dieven, oplichters, corruptievelingen en killers te zijn. Ze zijn in de afgelopen 30 jaar erg desctructief geweest en hebben veel dingen in ons land kapot gemaakt. Eerst door de agrarische sector te vernietigen (met schurken als Richard Kalloe, Winston Caldeira, Iwan Krolis, Errol Alibux en kornuiten) en nu is de mijnbouw sector aan de beurt. Hoe kan een kleine nietszeggende partij van zware criminelen en dieven die nauwelijks iets in de politiek heeft in te brengen de belangrijke goud sector volledig beheersen?

  dompigJim Hok werkt ook nauw samen met Gerold Dompig, voorzitter van de Goudordeningscommissie, die op Aruba was mislukt als korpschef. Hij was hoofdverantwoordelijk voor het mislukken van de case Nathalie Holloway (vermoorde Amerikaanse scholier op Aruba) waarna de minister van Justitie van Aruba (Drs. Arthur Douwe) hem op staande voet heeft moeten ontslaan en heeft moeten wegjagen van het eiland. Mede ook vanwege het feit dat hij erg corruptief was op Aruba. Vreemd dat hij desondanks daarna door Bouterse werd aangenomen om de belangrijkste economische sector in ons land samen met Palu te beheren. Nu is hij samen met Jim Hok de grote baas van de goudsector en hebben ze elk grote hoeveelheden goudconcessies in het Saramacca-gebied in hun persoonlijk bezit, op naam van familie en vrienden natuurlijk die als strofiguren fungeren.

  Hok moet heel snel zijn grote kwebbel dichthouden.
  gemodereerd

 22. Palu is in een fase blijven steken die doet denken aan de meest denkende infantiele toestand van een kind. Jammer omdat in het verleden er iets goed uitging van deze partij.
  gemodereerd

 23. Jammer: ik ben al tig jaren al afgezwaaid, anders was ik misschien erbij om in het land waar ik geboren bent, te mogen dienen! ”Maar dan wel voor een andere bataljon eenheid”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 24. Palu lesie ie dong kaw, kijk naar deze reactie, maar jullie zijn crimineel bezig daarom, trouwens ons soort is alomtegenwoordig, het zit in ons bloed, werken ho maar, land besturen ho maar, graaien ha daar zijn wij goed in, wendy hori go yere, santhoki zou ik 10 jaar aan de macht mogen blijven, mie brada nanga sisa e foefoeroe, het moet afgelopen zijn, met het manipuleren van surinamers, want eenmaal aan de macht, begin het diefstal, mik ding hindostani seta kondre, mie kondre e foefoeroe soso
  gemodereerd

 25. Steenhard de Waarheid 18 april 2021 At 22:34
  Laat die Hollanders vooral vrouwelijke militairen sturen. Dan gaan we ze wat laten beleven in de jungle. Ze gaan nooit meer terug naar Holland willen.
  =========================================

  Steenhard,
  Begrijp ik hieruit uw roep naar culturele assimilatie, omdat jullie soort het zelf niet aankunnen?


  Maak melding

 26. StevieR 18 april 2021 At 22:46
  Deze pseudo nationalisten van PALU (lees NDP, want het is gewoon een verlengstuk van NDP)
  =================================================

  StevieR,
  Je bent vergeten het draaiboek voor 1982 uit de koker van hun voorzitter mee te nemen in het verhaal.


  Maak melding

 27. PALU, is jaloers en probeert de boel op scherp te zetten, dit noem ik ophitserij van de volkeren, Die Jim Hok moet ermee ophouden.
  Of houd je mond en ga lekker in je HOK zitten


  Maak melding

 28. Suriname is een diep onderontwikkelingsland.
  Er is toch internationaal hulp nodig en Sterke Manschappen ontbreken.
  In je eentje kan je een brug niet bouwen.
  Met meer Laag beschaafden kan men niet veel bereiken.
  Nog steeds de achterlijke houding, waarom niet open zijn voor een sterke
  Samenwerking. Hoe wil men vooruitgaan, als alles Leeggeroofd wordt.


  Maak melding

 29. Dit bericht circuleert al 3 weken tevergeefs in de media. Nu een try-out bij wkn 🤨.

  Beste reactie (voor mij)
  “Ik vind de schrijver dezes op zijn minst paranoïde. De man kent de verschillen niet tussen het Nederland van toen en dat van nu. Juist dit soort denkwijzen hebben Suriname 45 jaar belemmerd in zijn ontwikkeling. De mensen die deze gedachten er op nahouden horen in een verzorgingstehuis thuis met intensieve verzorging.”@Bangie

  Thunbs up 🤙


  Maak melding

 30. Met zulke types als jim hok, wil men van Suriname een 2e Dubai maken????
  Met zulke types wordt Suriname een 2e Haiti !!!!!!!
  gemodereerd

 31. PALU heeft nooit iets betekent. PALU is een mislukte vertakking van de NDP die alleen verdeeldheid zaait.

  Maar beste landgenoten graag uw aandacht voor het volgende:
  zie hoe bepaalde media subjectief formuleren. Zij lijken meer begaan met VeePee Brunswijk en schuiven alle kritiek richting Santokhi. Het lijkt erop dat zij ons emotioneel proberen te manipuleren en verdeeldheid zaaien.

  Verder valt op dat er verschillende groepjes herrieschoppers worden geformeerd. We zien ook dat Belfort zijn ware aard vertoont en zijn paarse inborst laat zien terwijl VeePee Brunswijk daar weinig aandoet.

  Het lijkt er ook op dat Patricia Etnel en Ivan Plein zwart/geel beginnen te kleuren. NPS is gewaarschuwd !

  In het debat over de oprichting van SNFI NV werd duidelijk dat er al kapers op de kust klaar staan.
  Beste landgenoten, we zie dat Team Santokhi alles uit de kast haalt om ons land en volk te redden. Laten wij ervoor waken dat wanneer over enkele weken alles in kannen en kruiken is en kapitaal is geregeld de kapers de regering tot val brengen !

  De vernietigers van ons land lopen nog steeds vrij rond. ABOP doet vrij weinig om de paarse patjakkers aan te pakken ! Terwijl het van groot belang is, eerder een voorwaarde, om de vernietigers van ons land en volk te berechten voordat het Fresh Capital geregeld is.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 32. Volkomen gelijk, met de nadruk op: Juist dit soort denkwijzen hebben Suriname 45 jaar belemmerd in zijn ontwikkeling.

  Bangie 18 april 2021 At 22:25
  Ik vind de schrijver dezes op zijn minst paranoïde. De man kent de verschillen niet tussen het Nederland van toen en dat van nu. Juist dit soort denkwijzen hebben Suriname 45 jaar belemmerd in zijn ontwikkeling. De mensen die deze gedachten er op nahouden horen in een verzorgingstehuis thuis met intensieve verzorging.


  Maak melding

 33. @Sabaku: je hebt gelijk. Aangezien die clip van DDB te maken had met machtsovername, heb ik het meer over de verschillende coups gehad. Uiteraard is 1982 een te grote drama geweest om te vergeten.


  Maak melding

 34. Sommigen denken dat Hollandse vrouwen niet geïnteresseerd zijn in de natuur. Ze zijn erg geïnteresseerd in de mannelijke natuur. Vooral in die van de jungle bewoners.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.