VIDEO: Deel Brownsweg bij tweede brug weggespoeld

20
Tweede brug Brownsweg weggespoeld

In Suriname is een deel van de Bronwsweg bij de tweede brug weggespoeld. Dat blijkt uit beelden die vanmorgen online zijn geplaatst. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het verkeer op de weg is gestremd.

De Surinaamse politie is momenteel ter plaatse en heeft de metalen brug ernaast afgezet, om te voorkomen dat het verkeer die gebruikt. Het vermoeden bestaat dat de weg gisteravond is weggespoeld. De weg zal worden omgelegd.

UPDATE: de metalen brug is inmiddels open gezet voor ‘klein’ verkeer.

20 REACTIES

 1. Misschien door de Zware regenval en de achterstallige Onderhoud.
  Waar zijn de Militairen: Werk aan de winkels Jongens.
  Langzaam zullen andere plaatsen ook wegzakken als er geen Controle is.


  Maak melding

 2. Een ieder met een beetje verstandt kan toch zien dat dit onvermydelyk was.het bedryf die dit heefd aangelegd, moet by al deze water doorgangen controleren want dit is niet hoe het moet en het is gevaarlyk, toevallig is dit goedt gegaan maar deze weg daar lopen meerdere van dez doorgangen ook op de oost west verbinding en de Highway Controleren AUB


  Maak melding

 3. Men wilt brug bouwen. Nu heb je de kans. Meer dan deze ga je niet kunnen.
  Sla je slag. Kijk wat de natuur doet.
  Illuminatie heeft eennprijs
  gemodereerd

 4. Jaaa, het was een weg die door “Made door China” gemaakt was met dank aan de paarse hoerenlopers.
  Kijk maar naar de “Highway” van $62 mln


  Maak melding

 5. Foutje in de brugconstructie…oever aan beide kanten niet gestut, is vragen om problemen in de grote regentijd. Simpele brug, sloppy job.


  Maak melding

 6. Ik was een keer in ItaliĂ« en het viel mij op dat de Italianen enorme en grote bruggen hebben gebouwd over kleine kreken. Op mijn vraag waarom vertelde iemand mij: “Het is nu zomer . De rivieren zijn uitgedroogd, maar in de winter veranderen zij in enorme kolkende massa’s water.” Dat is dus gedaan door mensen die verder kunnen denken dan hun neus lang is. Kijken wij naar de brug van Brownsberg dan moeten wij de conclusie trekken dat deze brug niet in staat is om die kolkende watermassa in de grote regentijd weg te werken. Die brug is te klein en laat weinig water door. N.b. ik ben geen ingenieur om dit in te zien.
  gemodereerd

 7. Het moet wel gezegd zijn dat deze ‘brug’ is gebouwd tijdens Vene en niet tijdens ndp. Toen cambior/iamgold begon te werken voldeed de kleine brug niet vwb hun grote wagens dus is er een de-tour om de kleine brug gemaakt en stond de kleine brug Al’s decorative daar. Toen ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw!! En deze wegen zijn tijdens de Front-regering geasfalteerd dus daar is het reeds fout gegaan. Als touroperator met een a-politieke bril ken ik dit gebied als geen ander.
  gemodereerd

 8. rbrowny met y , ja het klopt dat je baasje bouta alles heeft laten uitvoeren door de chinezen en net wat Sammy the Queen , en JK en wij WAT zeggen , alleen maar troep maken de chinezen , en deze regering kan weer opdraaien om het te herstellen , , let op rbrowny met y , die weg van A naar B , je weet toch welke weg he , die weg was net klaar voor de verkiezingen en draagt ook nog de naam van je lover , nou uilenbalk het zal niet zolang meer duren en de natuur zal deze weg ook opslokken , made by chinese.


  Maak melding

 9. Ja natuur moet je dit verwachten er slecht onderhoudt en controle wordt uit gevoerd aan de bruggen wegen
  gemodereerd

 10. Geen gelul……nog meer goudconcessies uitgeven en porknokkers gewoon hun slag laten gaan ,…wat denken julie wel ??? Die goudzoekers weten precies wat ze doen ,overal graven en graven en als dat water nu zijn weg vindt dan is het ramp….wat mij betreft , meer graven en goudconcessies uitgeven zodat het hele ka binnenland als stuwmeer eruit zal zien en ik lekker mijn toekoenari kan vangen


  Maak melding

 11. @wat
  als je kritiek moet goedt lezen wat ander voor informatie schryven deze weg is in de jaren 90
  geasfalteer,dus alvorens je beschuldig moet je goedt je huis werk maken
  Haat is geen goedt lei draad, je kleurt my ook paars , maar ik ben politiek neuteraal mag ook wel toch,en ik ben INHEEMS


  Maak melding

 12. Het verwonderd mij niet dat de straat is weg gespoeld. Kijk maar naar de duikers die men heeft geplaats. Duikers die men daar zit, zijn hulp duikers. Maar niet voor permanente doeleinde. Daarvoor zijn er deugdelijk duikers beschikbaar van beton.
  Erg trist dat de keurmeester dat accepteert
  gemodereerd

 13. In de jaren 90 aangelegd en nu is het 2021 hoe zit het met onderhoud? Zo een waterdoorlating begint meestal met een verzakking waarbij de ondergrond wegspoelt. en ook een weg over een waterweg heeft een fundament en bruggenhoofden nodig en door de jaren heen moet de draagcapaciteit optijd gemonitord worden.
  Vroeger werd ons woonerf rondom de woning jaarlijks opgehoogd met schelpzand corrosie en erosie gaan door.


  Maak melding

 14. Beste John, ben je de Ponte Morandi brug in Genua(Italië) vergeten. Die stortte in 2018 in en daarbij kwamen maar liefs 43 mensen om. Dus Italië als voorbeeld nemen is niet zo slim.


  Maak melding

 15. Ma Moses hadde geen brug noodoe. Die riefier was self gaan drooge, dang hei kon passeere.
  Dang je kang segge datie in Surinaam is niemang fan nivoo fan Moses.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.