Surinaamse Kustwacht en Franse marine gaan illegale visserij tegen

8
Surinaamse Kustwacht en Franse marine gaan illegale visserij tegen
Minister Somohardjo tijdens een ontmoeting met de Fransen.

Volgens de Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo, leidt Suriname op jaarbasis 50 miljoen dollar verlies aan illegale vishandel. Dit wil de regering tegengaan door de Kustwacht te versterken. Er zijn reeds vergevorderde gesprekken geweest met de Fransen.

De Kustwacht en Franse marine voeren namelijk sinds 2015 gezamenlijke patrouilles in de maritieme zone om illegale visserij tegen te gaan. De Fransen zijn dit jaar voor de derde keer in Suriname om deze samenwerking te intensiveren. Het ligt in de bedoeling dat de patrouilles bij de zeegrens, de Marowijnerivier, op zee en aan land in Frans-Guyana zullen toenemen.

Generaal Xavier Buisson, Senior Commander van de gewapende macht in Frans-Guyana, Generaal Thomas Lorne, General Engineer of Armament at the General Directorate of the Armament uit Frankrijk en de Franse ambassadeur, Antoine Joly, brachten in dat kader op 15 april een bezoek aan de Kustwacht. Een vervolgbezoek van de Fransen ligt in de planning.

“Er is olie gevonden voor ons kust, en dat zorgt ervoor dat Suriname veel meer aandacht krijgt dan voorheen en daar ben ik heel blij mee”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo. Hij gaf aan dat de regering perspectieven wil creëren voor de Surinaamse gemeenschap om optimaal te kunnen genieten van de natuurlijke hulpbronnen. Echter is hiervoor ook een sterke Kustwacht nodig.

Majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht, legde uit dat de gezamenlijke patrouilles aan de zeegrens positieve resultaten heeft opgeleverd. Hij gaf aan, dat beide landen inspelen op de tekortkomingen die aangescherpt moeten worden. Er is afgesproken dat er een conceptplan gestuurd zal worden naar de bevoegde autoriteiten.

Na goedkeuring zal samen met de Fransen gekeken worden naar wederzijdse voordelen. Bhola gaf verder aan, dat beide buurlanden kampen met dezelfde bedreigingen, waardoor een gezamenlijk aanpak vele voordelen met zich kan meebrengen.

8 REACTIES

 1. Sterke Jongens, intelligent en Geen Sukru gebruikers.
  Ik hoop op dit gebied, dat het ook Succes wordt.
  Suri- Boys nooit oud om wat beters te leren.
  Sterkte; laat zien wat je WAARD bent.


  Maak melding

 2. Deze regering onder de bezielende leider en Vader des Vaderland ZE Santokhi behaalt het ene na het andere succes en schiet altijd met scherp. Tot nu toe lukt alles wat hij doet en de hetze van de fascisten der NDP heeft geen invloed op het beleid. Eindelijk is er lucht voor het volk dankzij de miljoenen uit het buitenland.
  gemodereerd

 3. Paramang je hebt gelijk, Suriname lijdt op dat gebied heel veel verlies, garimperois die dragen heel veel goud van ons grondgebied mee naar Brazilië, en Suriname heeft voor het nakijken, bouta heeft niet gezorgd voor de veiligheid, van Suriname, in plaats daarvan, bleek de ndp ook een boef te zijn, er moet meer helikopters komen, om het binnenland in gaten te houden, er is veel werk te doen, de miljarden die bouta en consorten heeft gestolen, met dat geld had Suriname een mooie economie kunnen hebben, krijg je als op een ongeschoolde stemd??


  Maak melding

 4. $50 usd miljoen verlies aan inkomsten van vis & garnalen. Die japanners en guyanezen roven de boel daar onder jullie neus.

  Minister Bronto, je gaat moeten loslaten. Hier kun je inderdaad mee scoren, maar dit hoort bij Defensie.


  Maak melding

 5. De hoogste tijd dat de Franse Luchtmacht de Braziliaanse, Japanse, Guyanese, enz vissersboten bombarderen en deze op de zeebodem te recht komen. Ook de Surinaamse en Franse marine moeten schieten op de vissersboten die illegaal in de Surinaamse wateren actief zijn.

  Duidelijke taal die ze verstaan daar gaat het om. Bevel: Gericht schieten! Het doel moet zijn dat de vissersboten tot zinken worden gebracht.

  Eerst gericht schieten en dan in de lucht.


  Maak melding

 6. BOYZZ DONT TALK 2 MUCH , Suriname must buy bigger en better Navy ship and Choppers 2 buy American stuff Surinam Goverment they are better stuff in da whole World Thx 4 That


  Maak melding

 7. Despite the USA’s military superiority, the USA was unable to win the war against the Taliban and the army was kicked out of Afghanistan. Singing a tune lower will certainly honor you.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.