Man doet zich voor als politie en licht vrouw die auto wil kopen op

9
gevangenis suriname

De Surinaamse politie heeft de 33-jarige verdachte Jonathan K. op dinsdag 13 april aangehouden voor verduistering. De man deed zich voor als een politieambtenaar tevens ondernemer en heeft een 32-jarige vrouw opgelicht meldt het Korps Politie Suriname.

De vrouw deed op dinsdag 9 maart aangifte bij de Recherche van Regio Oost. Zij verklaarde bij de politie dat zij Jonathan via sociale media heeft leren kennen. Hij stelde zich voor als een politieambtenaar tevens ondernemer, die kon bewerkstelligen dat de aangeefster makkelijk en snel een auto zou kunnen kopen.

Tijdens een ontmoeting met Jonathan overhandigde de vrouw een groot geldbedrag in Surinaamse Dollars aan hem voor de aankoop van een auto. Het resterend aankoopbedrag maakte ze online over naar de verdachte. Na de overmaking van het geld maakte ze vaker contact met Jonathan om te vragen naar de auto.

Hij schoof het echter op de lange baan en kwam steeds met een ander smoesje, waardoor de benadeelde besloot aangifte te doen bij de politie. De verdachte Jonathan werd opgespoord en op 13 april aangehouden door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP).

Jonathan werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Regio Oost die belast is met het onderzoek in deze strafzaak. Bij de voorgeleiding heeft de verdachte voornoemd toegegeven dat hij geld van de vrouw in ontvangst heeft genomen om een auto voor haar te kopen, meldt de politie.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Jonathan in verzekering gesteld door de politie.

9 REACTIES

 1. Jonathan K alias Johnathan Koe-handel.
  Je blijft je verbazen hoe makkelijk mensen worden opgelicht dor hun eigen domme handelingen / vertrouwen het lijken wel analfabeten.
  Je bent je geld kwijt en je wordt dagelijks hiermee geconfronteerd. Je zou haast deze Johnathan Koe-handel willen kielhalen
  gemodereerd

 2. In je Privé leven; wil toch een ieder, dat een ander niet bemoeit.
  Bij deze soort handeling, zou ik advies aan me dierbare vragen.
  Heel domme Actie is dit en nu met je handen in de haren zitten.
  Goed nadenken, voordat je stappen onderneemt.


  Maak melding

 3. Rayik,fout wat je schrijft, deze mevrouw is een goed hartige mens, en haar vertrouwen is op dat gebied,of dan te zeggen misbruik gemaakt, en dat is niet leuk voor niemand, maar goed je goede en slechte mensen, de mens is materialistische, en daar hebben vele last van,??


  Maak melding

 4. Wat kan je anders verwachten in SU. Oplichters…. dieven…… bandieten…die mensen hebben door de economische situatie van het Land geld nodig. Bovendien zijn Surinamers vindingrijk en verzinnen ter plekke een leugen om een njang te maken ten koste van de ander. Jij moet ervoor zorgen dat je er niet intrapt. Weer alert…in Su kan alles…..


  Maak melding

 5. Franco@@ Ik weet niet waar jij woont, maar oplichters heb je overal. Op internet heb je allerlei van en ze komen overal vandaan. Mensen zijn gewoon niet te vertrouwen en het is altijd zo geweest.


  Maak melding

 6. Op marktplaats.nl lichten ze de boel ook flink op.
  Toch bestaat bij mij enige vermoeden dat mevrouw iets meer wilde van Jonathan dan alleen een auto door hem laten kopen. Misschien weigerde hij de vloeistof te pompen?
  gemodereerd

 7. Had deze vrouw dan geen rijbewijs? Want dan zou je denken, zij stapt naar een betrouwbare en bekende autohandelaar en niet via een oplichters via sociale media.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.