VIDEO: Protest bewoners studenten campus na ontslag medewerker

22
VIDEO: Protest bewoners studenten campus na ontslag medewerker

Op het terrein van de studenten campus bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname, was het woensdagmiddag onrustig. Dit nadat verhitte bewoners in protest gingen tegen de directie. Aanleiding hiervoor was het ontslag van een van de medewerkers, die werkzaam was als manager studenten relaties.

De protesterende bewoners zijn het niet eens met het feit dat de vrouw woensdag op staande voet werd ontslagen. Volgens hen is zij juist de gene die zich altijd hard heeft gemaakt voor studenten. De bewoners zien de directeur van de campus, de heer Emanuel Scheek, als de grote boosdoener.

Zij scandeerden dan ook leuzen als “Weg met Scheek!” en hebben een bericht via Whatsapp rondgestuurd. Daarin geven zij aan dat zij het niet eens zijn met zijn gedrag en het gevoel hebben dat ze in een gevangenis leven. De gemoederen raakten dusdanig verhit dat de politie werd ingeschakeld om te bemiddelen.

Verslaggever De Vliegende Reporter was ter plekke en ging in gesprek met de heer Scheek. Die gaf aan dat het ontslag van de vrouw, wiens contract tot 31 mei liep, niet zomaar op staande voet is ontslagen. Er zou een dossier zijn opgebouwd op basis waarvan ze met ontslag is gestuurd.

Bekijk een filmpje van De Vliegende Reporter:

22 REACTIES

 1. Een waardeloos verslag, omdat na bijna 10 minuten beeldmateriaal niet duidelijk is wat de basis is van het conflict. Van studenten die aan de universiteit studeren had ik meer onderbouwing verwacht van de argumenten waarom ze protesteren.


  Maak melding

 2. Sinds aantreden van deze regering alleen maar onrust in het land en maar vinger wijzingen naar vorige regering omdat ze zelf geen verantwoording willen willen nemen lafheid makkelijk om een andere de schuld te geven voor alles


  Maak melding

 3. @@@Ric Tijdens de vorige regering waren de mensen bang om doodgeschoten te worden,daarom was het hun geraden om zich rustig te houden .
  gemodereerd

 4. Ja Kolibri, dat is niet één soort, dit zijn exponenten van het Surinaams volk. Het wordt eens tijd dat je wat gaat doen aan je krabdagoe mentaliteit, anders vreet het je op!!!!!


  Maak melding

 5. Als ik de sfeer zo beschouw is deze verre van een studentenomgeving, waar intellectuele vorming zou moeten plaatsvinden. Het lijkt wel op een internaat te Abra Broki. Wie heeft de politie toestemming gegeven om het studentencomplex binnen te vallen. De leiding van de universiteit had moeten hebben ingegrepen. Laat de politie boeven gaan vangen.


  Maak melding

 6. Hiermee toont men aan dat het niveau van de adec laag is, universitaire studenten moeten zaken kunnen onderbouwen met steekhoudende argumenten. Veel praten en weinig zeggend.


  Maak melding

 7. De kern van deze protest van deze (studenten?) is het ontslag van een medewerkster.
  Maar ik hoor en zie niemand, met de zg vliegende reporter praten. Was er dan niemand die aangewezen, om als spreekbuis te fungeren dan ??
  >>>>@<<<>>>@<<<< Ric
  Jou gedrag is typisch een hele domme van een paarse flikker, je kan weleens ééntje zijn, die uit de dood is herrezen. Bv Damsco, Pakira tigri, en nog meer van die paarse flikkers. Accepteren jullie verlies nou als een vent: maar dat kan niet, want paars is een vouwen en homo's lieveling kleur.

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 8. Mijn hemel wat een ghettogedrag, wat een attitude van die ‘studente’ die geinterviewd wordt en de rest van het zooitje. Overal primitief geschreeuw, net een stel wilde beesten. Ongeloofelijk en triest dat dit academische studenten moeten voorstellen en de toekomst van dit land…
  gemodereerd

 9. Wel een studerende en ontwikkelend volk die op school zit ,om wat te worden in de maatschappij.Dus niet zo neerbuigend naar de jeugd toe met de commentaar als soort volk.Negatieve aura heb je.Ziekegeest.


  Maak melding

 10. Wel een studerende en ontwikkeld soort,die op school zit wat van hun toekomst te maken.Dus niet zo neerbuigend praten over de jeugd,Jij heb een slechte aura en ziekegeest,heeel erg negatieve mens.


  Maak melding

 11. @ Ric. Weet jij wat verantwoording nemen is? Vraag het aan je lijder, met zijn uitspraak “ in wens jullie slapeloze nachten” en wat deed zijn aanhang? Lachen en in de handen klappen terwijl hij de bevolking en daarmee ook zijn eigen achterban bedoelde. Dat is verantwoording nemen RIC??


  Maak melding

 12. Met deze democratische regering, is protesteren een verankerde “recht”.
  Uiteindelijk, zullen/moeten de autoriteiten gehoor aan moeten geven. Deze regering, moet heel veel, wat decennia lang ontspoort was op de juiste spoor zetten.
  En het is niet makkelijk.


  Maak melding

 13. Pony, Precies!!!!

  Belachelijk met bepaalde van jullie mensen in de comments.
  Jullie racisme wijst ook al unprovoked. @Mix Chick wat voor mix ben je🤔 een mix van Racist en Dom?


  Maak melding

 14. @pony,
  Ja dat was ik zeker. Dat heeft mij ook veel ellende bezorgd en werd als rebels ervaren door leraren (oude stempel). 1960/1970. Maar goed. Opvoeding kan veel stimuleren dan wel afremmen. Voel jij je aangesproken door mijn opmerking.


  Maak melding

 15. Beste Italkback, als je bekend ben op WKN weet je wie racistisch is en wie niet. Niemand zal mij hierop beschuldigen. Ik denk dat je het laatste stukje “ja he” verkeerd begrijpt. Daarmee bedoel ik juist jammer voor Kolibrie dat er maar 1 soort volk te zien is. Zelf ben ik trots dat deze jongeren studeren en geen jeugd is die op de hoek hangt(dat terzijde). Ik wens je een fijne avond toe, gaat je goed.


  Maak melding

 16. Ari, je doet onze ADEK tekort. Je opmerking vindt ik kort door de bocht en prematuur. Het was een oprisping van enkele studenten, geen doordachte actie. Fijne middag.


  Maak melding

 17. Dus die medewerkster regelt huhren voor de studenten. De leiding vindt dat verkeerd en ontslaat haar. Vervolgens protesteren de studenten. De studenten willen van de Universiteit een huhrenkamp maken? Lijkt erop.
  Of dit verhaal klopt weet ik niet, want uit het artikel kun je weinig opmaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.