Politie bespreekt aanscherpen van handhaving COVID-19-maatregelen

8
Politie gaat 'lock down' overtreders vanaf vandaag weer oppakken
Lockdown controle in Suriname

De Surinaamse politie heeft deze week overleg gehad over het aanscherpen van de handhaving van de COVID-19-maatregelen in Suriname. Er is daarbij gekeken naar de maatregelen die getroffen moeten worden tegen onder andere het feesten, dancings en street party’s.

Verder moeten er gesprekken gevoerd worden met diverse instanties over hoe zaken beter aan te pakken. Ook zaken zoals hogere boetes voor het feesten en toezien dat die boetes betaald worden en het controleren van quarantaine-accommodaties die nog niet zijn wat het wezen moet.

Het overleg vond plaats op dinsdag 13 april 2021 op het ministerie van Justitie en Politie. Daarbij heeft minister Kenneth Amoksi een onderhoud gehad met het COVID-19-managementteam onder leiding van het Korps Politie Suriname (KPS).

De minister tijdens het overleg.

Het KPS zal haar uiterste best doen om meer dan voorheen de handhaving van de verscherpte COVID-19-maatregelen onder controle te houden. “Niet alleen COVID-19 is een uitdaging, maar met de komst van andere nationaliteiten binnen onze grenzen, komen er ook andere soorten criminaliteit bij kijken”, merkte de bewindsman op.

De politie zal dan ook strategieën moeten aanwenden om deze zaken aan te pakken. Minister Amoksi gaf tot slot aan dat hij graag elke maand in deze setting met de politie wil vergaderen, zodat er heel effectief op zaken kan worden ingespeeld. 

8 REACTIES

 1. Nog altijd geen concrete besluiten genomen. Met moks-aleisi is het pappen en nat houden.
  En met een korpsschef die vaak niet door een deur kan met een minister (die veel te soft is) en geen antwoord heeft op de toegenomen criminaliteit, gaat Suriname die oorlog niet winnen.
  Waarom beide niksnutten niet vervangen worden en schoonschip wordt gemaakt door alle marionetten van ddb op te ruimen, blijft de grote vraag. Ondertussen neemt de criminaliteit alleen maar toe en groeit als hoge wied boven de oren van burgers en bewindslieden.
  Dat het slecht is voor het moraal en de mentaliteit van de bevolking, spreekt voor zich.


  Maak melding

 2. Boesskowtoe helemaal waar ben het 💯met je eens.
  Hoe gaan wij dit probleem oplossen??want met mooie woordje alleen ga je het niet redden.
  Wie het weet mag het zeggen.
  Nu moeten er een paar sterke mensen opstaan, die het hart op de goede plek hebben.


  Maak melding

 3. Je kunt toch niet verwachten dat alleen Juspol toezicht en orde gaat handhaven. De grenzen zijn niet te bewaken, het gebied is te groot.


  Maak melding

 4. Avondklok werkt niet. Waarom geen andere manier van aanpak. Geef de mensen hun eigen verantwoordelijkheid. Opsluiten in huis werkt niet. We wonen in Su.
  Wordt je jarig, mag je wat mensen
  Tafels op afstand van 3 m. Hangt van je terrein af of ze blijven 1 uurtje en andere komt.
  Want als er een rij vr de winkel is, ook besmettingsgevaar. Alles moet kunnen mr controle op drukte. Waarom mogen 2 mensen niet in auto rijden op straat?? Bang vr rovers of zo?? Dit lijkt geen covid maatregel
  gemodereerd

 5. En op de politie posten is juist covid.
  Kijk wanneer ze rijden in de auto met groep, ze gaan overal met dienstauto.
  gemodereerd

 6. praatjes vullen geen gaatjes , zolang die paarse korpschef prada en minister amoksie niet zijn vervangen , blijft men praten , en wie is de lachende derde bouta zijn plan om steeds meer chaos te scheppen lijkt te lukken , zeker omdat die paarse rat prada daar nog zit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.