Surinaamse kruidenpasta’s ‘Sorgh & Hoop’ sinds kort bij de Nederlandse Jumbo’s

10
Surinaamse kruidenpasta's sinds kort bij de Nederlandse Jumbo's

In tientallen filialen van de bekende Nederlandse supermarktketen Jumbo liggen sinds kort deze drie verschillende pakjes Surinaamse kruidenpasta’s van een nieuw Rotterdams merk, Sorgh & Hoop. En als het aan de bedenker Sandra van Houwelingen–Ramadhin ligt, worden dat er veel meer.

Dat zegt de 58-jarige Rotterdamse in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Sandra is geen onbekende in de Rotterdamse horeca wereld. Ze was eigenaresse van de destijds populaire restaurants Sorg en Hoop en Kerrie & Koriander. Ook werd ze in 2004 uitgeroepen tot Zwarte zakenvrouw van Nederland.

Haar zelfbedachte kruidenpasta’s zijn verkrijgbaar in ruim negentig van de zeshonderd Nederlandse Jumbo’s schrijft de krant. Haar formule is smaken van Suriname, producten van hier. De producten die ze nu aanbiedt zijn een Creoolse specerijenpasta van tante Joosje, Hindoestaanse kerriepasta van tante Sita en een Javaanse kruidenpasta van tante Julie (foto).

In dit uitgebreid artikel in het AD vandaag vertelt Van Houwelingen–Ramadhin dat ze de komende maanden ook nog eens drie salsa-chutney’s, drie barbecue-rubs en drie groentesauzen wil lanceren.

10 REACTIES

 1. @ Rayik

  Ben je soms een helderziende of zo, of zit je weer te verzinnen ??

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Leuk!
  Leren ze eindelijk eens iets van de verschillende culturen in suri.
  Zag ook suri eiersalade op tv en een reclame bord met ‘kleine wasjes en grote wasjes’. Suri is hot 🤙


  Maak melding

 3. Alleen maar power voor deze sterke vrouw. Let the bells ring. In Suriname kom je zeker vrouwen tegen die waarlijk alles kunnen koken. Deze vrouw heeft die anu. Niet iedereen heeft dat. Verder ,in haar bestaan in Nederland kun je haar alleen maar ondersteunen. Het is leuk wanneer mensen zich verdiepen in andere culturen, tevens een eigen draai aan geven en dat willen delen. Zo te zien, is het een vrouw met toewijding. Dus ,ondersteun haar. Baissez bas? No. Groetjes van Tabou Combo.
  gemodereerd

 4. Beste Rayik, ik ken een hindustaanse dame die koopt roti van Knorr!! Dusssss
  Ik geloof best dat de kruidenpasta goed zal verkopen, met de potjes van Faja lobi gaat het trouwens ook goed.
  Heel veel succes mevr. Sandra.


  Maak melding

 5. Ik hou van hete peper en masala maar mij enge rot buurvrouwen worden hysterische als hun ruiken echte paranoide raken hun echte duivels zijn hun. Ik kan ook veel chutneys maken en lekker koken maar dan moet ik mij hele huis openzetten door die rot sletten in buurt. Ik hou me daarom in, maar knap van deze mevrouw surinaamse keuken zichtbaar al is het een beetje in nl.


  Maak melding

 6. Ik had laatst de BVD op bezoek toen ik peprewatra aan het koken was. Er kwam gif uit de saba watra en de buren dachten dat ik mosterdgas aan het produceren was. O ja, gekruide kippenpoten bij de Jumbo gaat het zeker goed doen….of niet?


  Maak melding

 7. De zoveelste die het probeert. Maar met proberen is niks mis mee. Maar denk niet dat je mijn moeder kunt vervangen. Dus getrouwd met een bakra, he? Niet van plan een Surinaamse kruidenversie voor de bakra hutspot te lanceren? Of voor de rauwe haring?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.