Staande gehouden lockdown-overtreder heeft illegaal vuurwapen bij zich

10
Staande gehouden lockdown-overtreder heeft illegaal vuurwapen bij zich
Foto (c) Korps Politie Suriname

Een gemengd team bestaande uit politieambtenaren, BBS’ers en militairen, heeft in de vroege ochtend van zondag 4 op maandag 5 april de 35–jarige S.B. als lockdown-overtreder staande gehouden tijdens operatie ‘Saka yu tempo’. Bij de man werd daarbij een illegaal vuurwapen aangetroffen, meldt het Korps Politie Suriname.

Hij bevond zich op dat moment binnen het politieressort Uitvlugt. Het wapen werd tijdens de veiligheidsfouillering bij de man aangetroffen, waarbij hij aan de politie verklaarde dat het wapen aan hem toebehoorde. Voorts gaf hij aan dat hij het wapen had gekocht voor zelfbescherming.

Het wapen werd terstond in beslag genomen en S.B. werd aangehouden voor overtreding van de Vuurwapen Wet. De verdachte S.B. en het vuurwapen werden vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Uitvlugt.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is S.B. op maandag 5 april ingesloten ter zake Overtreding van de Vuurwapenwet door de politie van Uitvlugt meldt de politie.

10 REACTIES

 1. Met zijn wapen uitschakelen is het beste optie, bij deze lijkt me zo !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Dit vind ik Geweldig.
  De Samenwerking van verschillende veiligheidsgroepen.
  al ze zo door gaan, dan brengt de situatie zeker onder de controle
  in dit Mooi Land.
  In je eigen land Niet meer veilig voelen is toch een schande.
  Geen woorden maar daden. Handen uit de mouwen.


  Maak melding

 3. De politie inspecteur die zijn wapen kwijt was /gestolen is bij deze crimineel gevonden.

  De inspecteur had wat extra geld nodig om dit wapen te “verkopen”


  Maak melding

 4. Als men de handvuurwapen een halt wilt toeroepen dan moet men Preventief gaan fouilleren, het liefst Rond het Centrum en bij uitgangs aangelegen heden en niet te vergeten op plaatsen waar er gedeald wordt. Hopelijk reduceert het aantal wapens wat de veiligheid ten goede komt


  Maak melding

 5. @ Kali madjoe

  Je zou toch niks zeggen …….ai boi, dat vind ik niet leuk. En die klootzak helemaal niet!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Even off topic: Zojuist op ABC geluisterd naar een interview met korpschef prade. Mijn algemene indruk is dat met deze man geen oorlog zal worden gewonnen. Temeer omdat hij aangaf dat hij en de minister Justpol over veel zaken van mening verschillen. Op de vraag van een luisteraar welke maatregelen er genomen worden m.b.t. de toegenomen criminaliteit, gaf hij aan dat in zijn beleving de criminaliteit niet is toegenomen, maar juist is afgenomen. Ik vraag me af onder welke steen dit fossiel woont. Dat zo iemand korpschef is, kan alleen in bananenrepubliek Suriname. Aan zijn manier van spreken is duidelijk te horen dat hij over het paard is getild. Wat een oelewapper, gewoon een schande dat deze man zich korpschef mag noemen! In Suriname leidt de lamme de blinde….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.