Braziliaanse rechter: ‘Geen drugs in vliegtuig op vertrek naar Suriname’

12
Brazilianen ontdekken drugs in privévliegtuig met bestemming Suriname
Het vliegtuig waar het om gaat - Foto (c) Ministério da Justiça e Segurança Pública.

Een rechter in Brazilië heeft de vrijlating gelast van de bemanning, van het vliegtuig dat afgelopen dinsdag vanuit Belem naar Suriname zou vertrekken. Bij inspectie werd een doos met verdachte inhoud gevonden, waarbij de substantie positief testte op verdovende middelen.

Een nieuw deskundigenrapport een paar dagen later heeft echter aangetoond dat er geen cocaïne in de lading zat. De rechter besloot daarom dat de bemanningsleden Giovanni Roy en Andrew Dennis Parsons direct vrijgelaten moesten worden. De mannen hebben twee dagen vast gezeten.

De handelswijze van de Braziliaanse justitiële autoriteiten roept veel vragen op. Op de website van het Braziliaanse ministerie werd namelijk meteen na de aanhouding van de bemanning in detail en met diverse foto’s aangegeven dat er sprake was van een drugsvangst op het vliegtuig dat op vertrek stond naar Suriname.

Ook werden er filmpjes door de federale politie verspreid waarin de drugsvangst in beeld werd gebracht:

Diverse Braziliaanse en Surinaamse media namen het bericht van de overheid over. Uiteindelijk heeft het Braziliaanse Ministério da Justiça e Segurança Pública het volledige bericht van haar officiële website verwijderd, alsof dit nooit heeft plaatsgevonden.

12 REACTIES

 1. En die ex directeur van DSB wist dat het een vliegtuig was van Abrahams. Ik hoop dat Abrahams zn mars vr het gerecht sleept.
  Deze figuren moesten voor beter Su zorgen.
  gemodereerd

 2. 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫soso 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂torie was er niet hier te lezen dat vliegtuig van Abraham was 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫 nu is iedereen hier ineens op waterkant muis stil 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  gemodereerd

 3. Boesskowtoe 8 april 2021 At 15:45
  Maar als het vliegtuig van Ramon is, is 1 en 1 2 en is zijn matie ddb er ook bij betrokken.
  Zoals gebruikelijk zal Ramon net als ddb en boefdraad de dans ontspringen.
  Als het om coca gaat, is ddb is na Pablo en Roger de capo de tutti capi van Zuid-Amerika!
  Hij heeft veel loopjongens en weet altijd buiten schot te blijven. Nog niet zo lang geleden speelde Oedit ook een rol in een van zijn coca-films. Als hij uit de bak komt, wacht hem een paar miljoen op een buitenlandse rekening.
  Dat was jullie mening maar gaan jullie nu wel reageren op deze nieuws nu of zijn jullie muis stil geworden 😂😂😂😂😂😂😂🤫🤫🤫🤡🤡🤡🤫🤫🤡😂🤫🤡🤡🤡😂🤫🤡
  gemodereerd

 4. Was het geen vliegtuig van Abrahams???
  Debielen met hun sensatie. Ook die ex DSB dir. Losers
  gemodereerd

 5. Kan gebeuren als de juiste mensen op de juiste plaatsen de juiste kadotjes ontvangen. Het kan toch niet zo zijn dat een paar piloten doodleuk even naar Belem vliegen om cosmetica op te halen. Tijd dat de belastingsdienst met assistentie van de DEA de eigena…r(en) even doorlicht. Eigenaar A is bekend om zijn hand en spandiensten in de cocaine impex emporium van internationaal veroordeelde B. En hoe is het met de Saramacca duikboten affaire?


  Maak melding

 6. De zoveelste doofpot affaire! Het is een feit dat er figuren in Suriname zijn die boven de wet staan.
  Ze kopen alles en iedereen om en wete zo buiten schot te blijven.


  Maak melding

 7. Roept wel vragen op als je met een vliegtuigje naar Belem vliegt om enkele tuben cosmetica op te halen. Bestellen via internet is makkelijker en kost veel minder.
  Zou wel een probeersel kunnen zijn om later echte coca te vervoeren m.b.v. tubes


  Maak melding

 8. Drama om niets. Denk je dat Su invloed heeft op zaken in Brazilie.??
  Laat de regering beginnenbiets te doen. Soso avondklok
  gemodereerd

 9. De ambassadeur van Suriname in Brazilië en de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname mogen best vragen stellen aan de president van Brazilië over dit gebeuren in Brazilië.

  Ook Z.E. president Chan Santohki kan de Braziliaanse ambassadeur in Suriname ontbieden en hem om uitleg vragen over deze case en hoe de bilaterale relatie van Brazilië en Suriname zijn. De piloten zijn opgepakt en in de gevangenis gestopt.

  Er is niet alleen financieel, economische, sociaal schade geleden aan de goede eer en naam van het bedrijf en de piloten, ook de goede eer en naam van de rechtsstaat Suriname lijdt hier schade van.

  Dit vraagt om een onorthoxe aanpak van de regering Santohki – Bravo. President Z.E. CS kan rode Baret Jungle Commandant VP Z.E. Bravo naar Brazilië sturen om verhaal te gaan halen bij president Jair Messias Bolsonaro van Brazilië. Jungle Commandant Bravo kan hem een poepje kan laten ruiken, waarvan de geur bij Jair Messias Bolsonaro nog jaren in de lucht zal blijven hangen

  Suriname is internationaal te kijk gezet en dit vraagt om een onorthodoxe JC- aanpak.


  Maak melding

 10. @Passant,

  Suriname kan ook een berichtje de wereld insturen dat Brazilië te kijk zet. Zoiets als: Justitie in Brazilië verricht broddelwerk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.