Twee personen in Suriname overleden na COVID-19 vaccinatie

22
coronadoden en nieuwe gevallen afgelopen 24 uur

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid is op de hoogte gebracht van twee sterfgevallen in Suriname, van personen die onlangs waren gevaccineerd met het COVID-19-vaccin. Minister Amar Ramadhin heeft zijn oprechte condoleances aan de families betuigt voor dit smartelijk verlies.

Het ministerie zegt in een persverklaring het volgende hierover:

In overeenstemming met het nationale en internationale protocol wordt in Suriname monitoring en onderzoek gedaan naar meldingen van bezorgdheden na vaccinatie en dergelijke meldingen worden serieus genomen, aangezien veiligheid onze eerste zorg is. Voor elk van deze gemelde gevallen wordt een gedetailleerd onderzoek uitgevoerd door het “Adverse Events Following Immunisation Team (AEFI)”.

Tot op heden is er wereldwijd bevestigd dat geen sterfgevallen na vaccinatie met het vaccin dat momenteel in Suriname wordt gebruikt, geassocieerd zijn met het vaccin. WHO’s Global Advisory Committee on Vaccine Safety (GAVCS), het Europees Medicament Agentschap (EMA) en de Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) van het Verenigd Koninkrijk hebben meldingen van mogelijke ernstige ongewenste voorvallen, waaronder sterfgevallen, onderzocht en zijn allemaal tot de conclusie gekomen dat er geen verband is met het vaccin. De voordelen van het gebruik van het AstraZeneca-vaccin wegen zwaarder dan de mogelijke risico’s, waaronder zeer zeldzame ernstige voorvallen.

Het risico op ernstige ziekte, overlijden of ziekenhuisopname als gevolg van COVID-19-infectie is buitengewoon ernstig. Vaccinatie is een van de belangrijkste instrumenten om COVID-19 te voorkomen en de pandemie in de nabije toekomst te beëindigen.

Zowel de WHO als het Europees Geneesmiddelenbureau adviseren dat landen moeten blijven vaccineren met het AstraZeneca-vaccin om levens te redden en ernstige ziekten te voorkomen.

Omdat Suriname nu de derde golf van de pandemie ingaat en met de aanwezigheid van alle drie zorgwekkende varianten van het virus, is het nu nog belangrijker dat personen worden gevaccineerd.

Aangezien de voordelen van het vaccin groter zijn dan de risico’s, beveelt het ministerie van Volksgezondheid aan om het AstraZeneca-vaccin te blijven gebruiken in de strijd tegen COVID-19. Dit besluit is genomen na breed overleg met de Surinaamse infectiologen en de Technische Adviescommissie Vaccinatie.

Gevaccineerde personen worden aangemoedigd om eventuele zorgen aan hun huisarts of aan 178 te melden en onmiddellijk medische hulp in te roepen als ze ernstige klachten hebben, zoals aanhoudende en ernstige hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden of aanhoudende pijn op de borst of buik.

22 REACTIES

 1. Ik wilde al opmerking maken dat men niets verteld over vaccinatie in Su over het misgaan. Want er gaat veel mis. Nu ineens 2 doden. Ik doe niet mee.
  gemodereerd

 2. Tja d overheid gaat zeggn dat d persoon onderliggende klachten had n dus niet s overleden door die vaccin, alleen om d gemeenschap zand in d ogen te strooien
  gemodereerd

 3. “Tot op heden is er wereldwijd bevestigd dat geen sterfgevallen na vaccinatie met het vaccin dat momenteel in Suriname wordt gebruikt, geassocieerd zijn met het vaccin”…WTF!!…..zonder blikken of blozen wordt deze onzin en pertinente onwaarheid hier geponeerd!!!! Kijk, dat de meeste mensen die hier reageren totaal gespeend zijn van enige realiteitszin en weet van zaken, wil nog niet zeggen dat de redactie een loopje mag trachten te nemen met zij die wel op de hoogte zijn van hoe zaken werkelijk zijn. Dit is ronduit beledigend en typerend voor het beleid dat heden gevoerd wordt in Suriname!


  Maak melding

 4. Omdat jullie toch alleen maar geloven wat de Nederlanders schrijven en/of zeggen, hier een kop uit de Gelderlander: Tot nu toe 87 overlijdens gemeld na vaccin, klachten als koorts en rillingen bij AstraZeneca heviger. DOESBURG – Na een vaccinatie met een coronavaccin zijn in Nederland tot nu toe 87 overlijdens gemeld. Ook blijken bijwerkingen als koorts en rillingen bij het AstraZeneca-vaccin vaker iets heviger dan bij Pfizer. Weet je, gewoon google raadplegen en je prikt zo door de zeepbel die deze gasten je constant willen voorhouden……poef!!! De vraag is natuurlijk ook wat de leeftijd was van deze slachtoffers onder of boven de 60 jaar?? Heeft Suriname de leeftijdsrichtlijnen voor dit vaccin gevolgd? Zo nee, wie gaat daar dan de verantwoordelijkheid voor dragen?
  “Zowel de WHO als het Europees Geneesmiddelenbureau adviseren dat landen moeten blijven vaccineren met het AstraZeneca-vaccin…” Uuuhh, de Westerse wereld kan het zich financieel makkelijk permitteren over te stappen op een ander vaccin als het helemaal misloopt…Suriname en de rest van de zg 3e wereld niet! In Nederland wordt men onder de 60 niet meer gevaccineerd met astrazenica, de 60-plussers, die voor het grootste deel niet meer bijdraagt aan het arbeidsproces, dus ook niet aan de opbouw en instandhouding van de welvaart worden wel met dat spul gevaccineerd…….Hmmmmm…dispendables….uit economisch belang?????? Wie het weet mag het zeggen!! Ik heb zo mijn vermoedens!!


  Maak melding

 5. Oo mi gadooo sang aw psa now mi tek a spoitie k’ba jongoe.

  Kwattaweg op d hoek noordwijkweg lijkt op n kermis op dit moment.soso tapoekoemangs n junkies bijelkaar.

  De overheid kondigt.. maatregelen aan mr voert geen controle uit.
  Wo dede lek allata in a film.


  Maak melding

 6. luci-en , wat een galbak bent jij , weet je waarom , omdat jij een stuk paarsstront bent , dus volgens jou , met een verstand van een luizenpiemeltje ligt het aan de regering dat er mensen sterven aan covid of aan het vaccineren , nou nou nou weet je nog wanneer corona in Suriname kwam , ja sukkel vorig jaar maart , en wie was toen de regering , jawel je paarse boevenpartij en als plesident jou lover de massamoordenaar bouta , en hebben die wat ondernomen toen , neen jochie zelfs je afgod vond het ook maar een griepje he luci-en , dus nogmaals galbak geef hen ook de schuld , teringlijder.


  Maak melding

 7. Neks no fout a regering ey mek moni a regering ey roko nanga hamdard poesa o moro dede ow moro moni dus pe ju ey sdong im njang
  gemodereerd

 8. Astra Zenica wordt in verschillende landen buiten Europa gemaakt met misschien dezelfde formule maar andere grondstoffen en fabricage regels van da land. Vaccin van Jansen blijkt ook al een killer te zijn.
  Een kennis uit een risicogroep merkte bij de eerste prik niets maar na de 2e prik had hij ;s avonds we een halfzijdige gezichtsverlamming.
  Ik zeg ik neem geen risico maar misschien doe ik dat wel want ik laat me niet vaccineren.


  Maak melding

 9. Velen slaan de plank hier mis, er zijn officieel 15 gevallen van sterfte na vaccinatie met Astrazeneca gemeld bij het Lareb in Nederland en ja de Surinaamse overheid verklaard aardig wat onzin als ik zo de berichten van de redactie lees
  gemodereerd

 10. SAMMY THE QUEEN
  Weer valse informatie, het Janssen vaccin is een single shot vaccin, dus hoe is het mogelijk dat jouw kennis een tweede prik heeft gekregen, eerst verifiëren voordat je onzin vermeld
  gemodereerd

 11. Als jij Sammy the Queen ook bij die risicogroep hoort kunnen we het ons voorstellen , maar wees geducht , mocht je besmet raken dan weet je dat het ook verkeerd kan aflopen , en dan zal je spijt krijgen dat je niet gevaccineerd bent , we weten dat ieder het voor zich zelf moet afwegen , wel of niet vaccineren , maar over de hele wereld zijn al miljoenen mensen gevaccineerd en dat er wel een paar mensen zijn overleden na een prik , maar een hard bewijs is er nog niet , volgens ons hebben ze het vaccin te snel goed gekeurd , en ze hadden meer tijd moeten gebruiken in de test face.
  Als we aan de beurt en opgeroepen worden voor het vaccin gaan we wel.


  Maak melding

 12. @wat
  jo idioot je blyft met je politieke trauma anderen te beledigen terwyl je zelfs geen bal kan spannen, je doet je hier intersant voor maar alles wat je aanbrengt slaat nergens op.
  Ga wat doen aan je minderwaardigheidts complex,en probeer dan normaal te doen
  je probeert steedts anderen het recht van vryheidt van meningsuiting te ontnemen.
  wie ben je wel Idioot


  Maak melding

 13. @WAT: Weet je nog wat Rutte op de eerste PC gaf? we moesten mekaar zoveel mogelijk besmetten dmv comunityspreading dan zou er comunity risistand optreden.
  Ja dat was 1 van zijn borrelpraatjes toen


  Maak melding

 14. WAT.wat een gore idioot ben jij. Lucien, ik had het niet betet kunnen verwoorden. Blij dat er toch mensen nadenken ipv de leugens te geloven..


  Maak melding

 15. Lucien jouw verhaal klopt als een bus. De mensen die kritiek op jou hebben moeten maar de verschillende artikelen in internationale media gaan lezen. Suriname is een land met een kleine bevolking.Maar een klein deel van de bevolking is gevaccineerd. Dat er nu al twee doden zijn te betreuren doet bij mij de alarmklok rinkelen. Heeft dit met de kwaliteit van dit gratis gekregen vaccin te maken,? Er wordt veel verzwegen. Er is mijn inziens meer aan de hand met dit vaccin.

  Ook het vaccin van Johnson & Johnson (Jansen) blijkt negatieve uitwerkingen te hebben op mensen met bepaalde onderliggende aandoeningen. In tal van landen begint men daarom meer uit te kijken naar alternatieve vaccins.

  De minister van Volksgezondheid blijkt een grote mislukkeling te zijn. De kritieken zijn niet mals. De man lijkt me eerder een mislukte medische klungel te zijn die in Nederland alleen maar blunders in zijn beroepscarriere heeft gemaakt. In Suriname spelen zij dan de medische deskundige.


  Maak melding

 16. Dit staat er op 2 maart 2021 in de krant uit Holland, de Gelderlander:

  “Tot nu toe zijn er 87 meldingen van overlijden na vaccinatie met coronavaccins. Het gaat om 71 ouderen van 80 jaar of ouder en 14 tussen de 65 tot en met 79 jaar; van twee is de precieze leeftijd niet bekend. Allen hadden een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen en/of hoge leeftijd. Zij overleden binnen één tot 26 dagen na de vaccinatie.”

  En zo proberen individuen paniek te zaaien.

  Bovenstaand bericht is identiek in alle suri kranten, wss om te voorkomen dat er paniek ontstaat en terecht. Men is nog bezig met het onderzoek dus niemand weet exact het waarom?

  De meeste mensen die een vaccin hebben gehaald in suri, vallen onder de upperclass en de geschoolden. De rest durft vooralsnog niet.

  Wat algemeen bekend is, is dat de meeste slachtoffers in de usa vallen onder de bi-culturelen. (donker).

  Pure valsheid om er een politiek iets van te maken.


  Maak melding

 17. Besmet raken wil nog niet zeggen dat je (dood)ziek word, laatstaan dat je naar adem gaat happen op een IC. Ik laat mij liever ook niet vaccineren, laat de bangeriken dat maar doen. Het hele leven is een risico, je kun aangereden worden, uitglijden onder de douche en je hoofd zodanig stoten dat je daarna overlijd. Ook kun je tijdens het sexen sterven. 😁
  Tenslotte, wat de paracetamol betreft. Het is mijn eigen risico als ik die inneem en stollingsklachten daarna krijg. Niemand dwingt mij voor de inname, maar voor die prik word je zowat gedwongen. Sterker nog de fabrikant beweerd niet verantwoordelijk te zijn als je de pijp uitgaat. Dat is toch absurd??
  Wat mij trouwens opvalt, bijna alle vaccin fabrikanten komen negatief in het nieuws behalve Pfizer/moderna. Zouden zij de boel saboteren? Zou me niet verbazen, het is toch een vies, corrupt, geld belust farmaceutisch wereldje. Fijn weekend iedereen.


  Maak melding

 18. Alle medicijnen op de wereld hebben bijwerkingen. Geen een is vrijgewaard daarvan.

  Velen klagen, maar hebben van kinds af al de witte-man vaccins wel gebruikt.

  Als Bouterse dat geld niet had opgemaakt, had Su een ander vaccins in huis, maar Su is vandaag afhankelijk van anderen.


  Maak melding

 19. Mensen gaan dood, of ze nu.gevaccineerd zijn of niet. Zolang niet bewezen is dat ze dood zijn gegaan als gevolg van de vaccinatie, was/is het niet nodig de baccinatie er met de haren bij te slepen. Over deze twee doden kan ik, zonder onderzoek te doen, ook een heleboel andere zaken noemen die niets met hun dood te maken hebben, maar ze ebben dat wel gedaan, kort voordat ze kwamen te overlijden. Zo hebben ze b.v. lucht ingeademd of de zon zien opkomen kort voordat ze stierven, maar omdat dat niets te maken heeft met hun dood, heeft niemand dat vermeld.


  Maak melding

 20. ha-ha die rbrowny met y , jij kan lezen nu he , maar begrijpend lezen is niet voor je weg gelegd , laat staan schrijven wat jij schrijft lijkt op een tang op een varken , en weet je wel wat recht van meningsuiting is , denk het niet , WAT schrijft ook zijn mening over dingen , dus apekool blijf bij de les.
  die luci-en , robje g , en een nieuwe alma , jullie zijn zeker geestelijk ziek , maar wees blij , covid zal jullie verrassen en die liegt niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.