Topman Total presenteert verrichtingen bedrijf binnen aardoliesector Suriname

12
Topman Total presenteert verrichtingen bedrijf binnen aardoliesector Suriname
De president and Chief Excecutive Officier van Total E&P Americas L.L.C, Jean-Michel Lavergne (l), ingesprek met president Santokhi en BIBIS-minister Ramdin.

De president en Chief Executive Officier van Total E&P Americas L.L.C, Jean-Michel Lavergne, heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi. De topman van Total heeft ondermeer een presentatie gegeven over de verrichtingen van zijn bedrijf binnen de aardoliesector. 

Total is operator in BLOK 58 waar eerder significante olievoorkomens zijn ontdekt. Aan president Santokhi is het plan voor de toekomst en de commitment van de maatschappij aan Suriname voorgehouden.

De CEO werd bijgestaan door de vice president Dawn Lannin en de managing director for Suriname, Ricardo Darre. Total heeft reeds een kantoor in ons land waarbij er dag en nacht gewerkt wordt bij de operaties van de maatschappij. 

Lavergne zegt dat Total zich welkom voelt in Suriname, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan het uitvoeren van haar geplande operaties. De CEO liet ook weten dat er twee boorschepen actief zijn voor de Surinaamse kust en wel in blok 58. De schepen zijn bezig de kwaliteit te bevestigen van de vondsten die eerder zijn gedaan.

12 REACTIES

 1. Santhoki droomt elke dag over olie I. p. v aan landbouw, ordenen van de houtsector en goudsector, want de Brazilianen dragen tonnen goud weg uit Suriname. De boeven die rondhout smokkelen aanpakken. Ik wil weten als onze VP Ronny Brunswijck belasting betaalt van de gouden en rondhout die hij exporteert President Santhoki!!!


  Maak melding

 2. “Wo sit ing “, de meest gehate man op dit moment in Suriname, moet nog zeker vier a vijf jaren wachten alvorens olie uit de nieuwe bronnen wordt opgepompt. Het is leuk om te zien hoe deze demagoog en populist zijn politieke dood tegemoet gaat.
  gemodereerd

 3. Het heeft geen zin om nu elkaar te gaan lopen beledigen.
  Het kwaad is al geschied, wij moeten echt onder ogenschouw nemen dat wij surinamers niet echt in staat zijn het land adequaat te runnen.
  Het land is te groot en wij hebben heel weinig geschoold personeel.
  Het personeel dat al rondloopt is met heel andere dingen bezig.
  Ook met het olie sector gaat het slecht aflopen voor ons.
  Voor een appel en ei zullen wij uitgekocht worden.
  Voorbeeld. Newmont heeft totnutoe 2000000 once aan goud weg gedragen dat is grof 200.000 kilo.
  200.000 x usd 50.000 is usd10.000.000.000
  10 miljard usd in 4.5 jaar tijd. En wat krijgt suriname?
  6,5% en de afdrachten op de lonen is een lachertje.
  Doe uw voordeel.


  Maak melding

 4. Beste Mensen

  Laten Wij Als Volk Bidden Dat De Gelden Die Aan Het Volk Toe Behoort Niet In Handen Zullen Gaan Corrupttelingen Staan Op De Loer

  Alles Wijst Er Naar Uit Dat Er Heel Veel Kapers Gereed Staan
  Ze Gunnen De Rest Van Het Surinaams Volk Geen Straaltje Zonlicht In Het Oog


  Maak melding

 5. Redskin, ik weet niet als er verschillende “soorten” Surinamers met hun eigen hebbelijkheden zijn, zoals jij aangeeft. Er is volgens mij maar één soort Surinamer en dat zijn de Surinaamse ingezetenen, zij zullen het met elkaar moeten zien te rooien. Als je erbij wilt horen moet jezelf weten, wij sluiten niemand uit.


  Maak melding

 6. Het bericht geeft niet die informatie die ik van verwacht had, oa:
  – hoeveel groot het aantal olievoorraad is in blok 58 en wat de waarde ervan zou kunnen zijn gemiddeld,
  – voor hoe lang bij een bepaalde aantal vaten die per dag worden opgepompt,
  – wat betekent dit voor de werkgelegenheid in Suriname, contractor, welke beroepen,
  – wat de spinoff/win/win situatie voor Suriname zal zijn?, Wat gaat Suriname aan verdienen?
  – hoe het gesteld is met faciliteiten om als de olie naar boven wordt gepompt aan land te brengen of dat het van de bron direct in een olietanker wordt geloosd en vervoerd naar een raffinaderij in USA, enz.
  – Hoe het gesteld is met het aandeel van Suriname/Staatsolie in deze bronnen,
  milieu- en veiligheidsvraagstukken, vervuiling van het zeewater, de bodem, flora, fauna/visserij, aardbevingen in de regio, wie is er voor aansprakelijk als die ontstaan, kan de staat Suriname de schade bij Apache en Total verhalen, de totale schade, wat wel en wat niet. Als Apache/Total de aardolie heeft uitgemijnd in blok 58, hoe worden de putten dan achtergelaten/

  Vele vragen, waar Surinamers recht op hebben om dit te weten of wordt het ook zo een onderneming als ALCOA/SURALCO? Zou het alleen maar verlies voor Suriname worden?


  Maak melding

 7. New mont gold en i am gold is door paarse ndp een contract aan gegaan, zonder in het voordeel van Suriname, kijk mensen hoe slim de bakras hebben gespeeld, zij hebben bouta een paar miljoen gegeven om zo op die manier het dubbele mee te nemen voor een scheintje, wat ten goede had moeten komen voor alle Surinaamse bevolking, en men hoefde zelf geen geld te lenen bij de imf, omdat niet de Hindoestaan of Chinees of javaan, nee het is altijd de creoolse bevolking die dit tot stand brengt, en zonder bij na te denken gaan men ondertekenen, santhoki zal zich moet samen zien wat is het voordeel van Suriname, een echte surinamer die van Suriname houdt en voor Surinaamse belangen moet opkomen moet blijken bij deze president santhoki en brunswijk??


  Maak melding

 8. Een voorbeeld, congo een land met de meeste cobalt om baterijen te komt uit dit land, en wie rijk aan het worden, ja opnieuw ding wit mang, en die arme kinderen wonen in kapotte huizen alen musk heeft daar door miljarden vergart, het is ronduit beschamend dat men praat over slavernij, maar dat het gewoon door gaat, wij blakamang zijn gewoon dom, if wang wit mang lafoe, denki boeng a no zomaar ok, en dat vindt ik nogsteeds een sari torie,
  De miljarden goud wat ze weg dragen uit Suriname is gewoon belachelijke ai baiya


  Maak melding

 9. @Passant: Had je dat echt verwacht?? Je leeft buiten de realiteit. Deze regering is incompetent en dat weten de oliegiganten. Zij weten dus ook dat zij gewoon nietszeggende honing smerende bezoeken kunnen afleggen bij onze regeerders, die er toch de ballen niet van snappen en dat de politiek aangestuurde pers gewoon een leeg lulverhaal gaat brengen als te zijn een verdienste van deze incompetente regering! Morgen gaat Chan zich op de borst kloppen omdat hij dit bezoek heeft gehad en zal geen woord reppen over degenen die dit allemaal ingang hebben gezet. Ik weet dat jullie nu giftig uit de hoek zullen komen, maar dat doen jullie altijd als het de waarheid betreft, ook zullen jullie weer met de Jarrap-mythe op de proppen komen, ook dat weet ik, dus brandt maar los!


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Topman Total presenteert verrichtingen bedrijf binnen aardoliesector Suriname.

  Het is niet een gemakkelijk onderwerp.
  Maar heeft men zich weleens afgevraagd, hoe het komt dat Suriname bijna alles vrij heeft gegeven aan de Buitenlandse ondernemingen?
  Waarom wordt er zeer weinig BELASTING afgedragen aan de Surinaamse Staat?

  Voorgaande reageerders, hebben het ook aangegeven.
  Maar er is een (Bron) om hierover ook rustig te gaan lezen.
  Het is namelijk op (PDF) geeft ook veel achtergrond informatie, hoe ons land Suriname in zo’n financiële situatie is beland.
  Google even naar: Het Constitutioneel Bestel van Suriname gedurende het Militair Bestuur van 1980 – 1987.
  Stof tot nadenken.

  En als ik de laatste maanden de berichten leest van onze buurland Guyana, dan zeg ik dat ze het heel goed aanpakken.
  Ook bij hun onderhandelingen met de Oliemaatschappijen en andere ondernemingen.
  De Guyanese overheid eist ook tijdens de onderhandelingen, dat hun burgers ook moeten worden opgeleid in alle sectoren.

  Er is nimmer een transparant beleid gevoerd in Suriname.

  @Passant heeft het e.a. ook aangegeven in zijn reactie.


  Maak melding

 11. Pas op voor de Fransen. Het zijn geboren omkopers. Als ze iets niet linksom kunnen verkrijgen, dan draaien ze de hand om om het rechtsom te verkrijgen. Dus ook via tjoekoes en aanslagen (schip van Green Peace tot zinken gebracht).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.