Moeder doet aangifte tegen twee zonen van 15 en 16 jaar

14
politie Suriname

Op woensdag 7 april 2021 zijn de 15-jarige S.S. en zijn 16-jarige broer R.S. na aangifte door hun moeder, door de politie van Nieuw Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld. De twee tieners worden verdacht van bedreiging met brandstichting en de dood, alsook vernieling van twee houten deuren, een glazen schuifraam en een chulha.

De alleenstaande moeder S.R. (38) deed afgelopen dinsdagavond, omstreeks 20.00 uur aangifte op het politiebureau Nieuw-Nickerie tegen haar twee minderjarige zonen. De aanleiding daartoe was dat er diezelfde avond ruzie tussen de twee broers was ontstaan om een mobiele telefoon.

Op een gegeven moment sloot R.S. zichzelf op in zijn kamer, waarna S.S. die gewapend was met een kapmes, de kamerdeur vernielde. Toen de deur open ging stond het tweetal tegenover elkaar en was R.S. ook gewapend met een mes. De moeder kwam tussen beiden en maakte hen het kapmes en het mes afhandig.

De twee jeugdigen werden ook ernstig door haar aangesproken. Op een gegeven moment pakte R.S. een eindhout en S.S. een schop, waarmee hij begonnen te zwaaien met als gevolg dat een andere houten deur, een glazen schuifraam en een chulha vernield werden.

De moeder kwam weer tussen beiden en hield hen toen voor om naar hun vader te verhuizen. Reagerend daarop dreigde R.S. haar te zullen doden, terwijl S.S. dreigde haar woning in brand te steken. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van de Surinaamse politie.

14 REACTIES

 1. Dit is een tendens dit vaker voorkomt in Suriname,ik ga niet generaliseren ,maar dit zit in de opvoedings patroon.
  wy doen er van alles fout als het gaat om de opvoeding van onze kinderen en als ze volwassen zyn kun je de schade en tekortkomingen waarnemen, ik zou graag zien dat de overheidt gaat helpen by de opvoedig want, uiteindelyk kryg de overheidt toch mee temaken.
  Dus waarom wachten tot het telaat is ,begin al by het opgroeien van zo,n kindt.
  we moeten een beter Sociaal netwerk opzetten,door maatschapelyke dit soort gezinen tebegeleiden, nu wordt het allemaal op het bordtje van de politie geschoven, en die zyn eigenlyk niet voor dit soort gevallen en breng werkdruk by de politie


  Maak melding

 2. Ik weet dat sommige hier de politiek hiervan de schuld gaat geven. Het heeft te maken met dagelijks mentaliteit van de jeugd van tegenwoordig. De stoerheid is helemaal de verkeerde kant opgegaan bij sommige van deze jongeren. De hele dag zitten ze op Instagram allerlei zogenaamde stoere dingens te kijken. Het gaat nog erger worden op deze aardbol met al deze idioten. Sommige ouders voeden in hun normaal op, maar vergeet niet dat de straat en sociale media hierin een grote rol spelen in het opvoeden van onze kinderen.


  Maak melding

 3. Rbrown ben het voor het eerst met je eens.
  Nu we toch de waarheid zeggen.
  Moet ik ook gelijk denken in welke periode is het misgegaan.
  Ik denk dat het toch tien jaar terug moeten kijken daar zal het fout zijn gegaan.
  Kinderen zijn net computers wat je er in stopt dat komt er weer uit.

  Zijn de zonen van Doekhie denk ik.
  Dat is het zelfde gedrag.


  Maak melding

 4. En alles om een klote telefoon…
  Qou Vadis.
  Mijn partner en ik hebben pas onze abonnementen verlengd en hebben zo’n 6(zes) van die dingen ergens in een hoek van de berging liggen om binnenkort weggegooid te worden.


  Maak melding

 5. En alles om een klote telefoon…
  Quo Vadis.
  Mijn partner en ik hebben pas onze abonnementen verlengd en hebben zo’n 6(zes) van die dingen ergens in een hoek van de berging liggen om binnenkort weggegooid te worden.


  Maak melding

 6. @ Directeur zonder bedrijf en hersen.

  Ben jij, of beter gezegd: ken jij deze mensen, en hoe weet je dat ze niet goed opgevoed zijn? Mobile telefoon is voor de kinderen heiliger dan het dagelijkse voedsel, hier in NL is het ook niet anders. Als je kinderen wil straffen, gewoon zijn / haar mobieltje afpakken!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Ai famiri, zie de commentaren van de deskundigen. De beste stuurlui staan aan wal of zitten de spelen met hun waardeloze 6 de telefoon.

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding

 8. Alleenstaande moeder! Alles wordt overgelaten aan de moeders die het moeten redden in deze dure en zure Suriname. Vader loopt weg, kijkt niet om en geloof het maar niks aan de hand. Het is de normaalste zaak in SU. Dit zorgt voor maatschappelijke problemen. Dan hoor je, de jongens zijn onhandelbaar.
  Waar ligt de wortel. Laķsheid.
  gemodereerd

 9. Vroeger werden kinderen opgevoed met de buren, oom en tantes. Nu moet je de ouders niets zeggen al wat hun kids doen. Komt daarom geen moer
  van ze terecht
  gemodereerd

 10. Dat klopt IRA,de vaders hebben de benen genomen.
  Het zijn vaak eenouder gezinnen waar een vader ontbreekt.
  Daar doe je helaas niets aan en het komt ook helaas te veel voor in Su.
  De moeders doen echt wel hun uiterste best om er het beste van te maken en ze hebben het niet makkelijk.
  Helaas hebben sommige (niet allemaal) kinderen het gezag en de sterke hand van een vader nodig om niet te ontsporen.
  Je kan alleen maar respect hebben voor deze (meestal) in de steek gelaten moeders die er alleen voor staan.
  De Surinaamse overheid zou veel meer moeten doen om deze kwetsbare gezinnen te ondersteunen.


  Maak melding

 11. bijna in alle comment zit een stukje waarheid in helaas vind ik persoonlijk dat het gros van kind/eren of het nou wit of bruin, 1 oudergezin of volledige gezin opgroeit gewoonweg ondankbare respectloze kids zijn ..De kids van heden zijn zo egocentrisch en dat heeft niet altijd met de opvoeding te maken…De kids van deze tijd/eeuw worden overspoeld door sociaal media z gaan mee met de flow…mensen zeggen altijd family kijven familie blijven sorry maar dat spreekwoord geldt niet 4 een ieder.Ongeveer 60% van de moordenaars hebben hun eigen familie/vrienden en kennissen vermoord..overal ter wereld arm of rijk hebben de kids vanaf anno 1999 – 2021 geen respect voor hun ouders of wie dan ook…bijna alles draait voor de kids om GELD,SeX en Merk kleding ..kijk maar naar TIKTOK ….kids vanaf 13 jaar in bikini doen sexy pose ,uitdagend/schaars gekleed…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.