Voor het eerst Nederlandse minister van Defensie op werkbezoek in Suriname

17
Voor het eerst Nederlandse minister van Defensie op werkbezoek in Suriname
Minister Mathoera verwelkomt collega Bijleveld op JAP-luchthaven in Suriname.

Voor het eerst in de geschiedenis is een Nederlandse minister van Defensie op werkbezoek in Suriname. Minister Ank Bijleveld-Schouten is van 7 tot en met 10 april op uitnodiging van de Surinaamse defensieminister Mathoera op werkbezoek in Suriname. Bijleveld is gisteren aangekomen op Zanderij.

Dit werkbezoek is een follow-up van gesprekken tijdens het hoog ambtelijk overleg afgelopen november 2020 in Suriname en ook van de bespreking tussen Bijleveld en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gedurende hun werkoverleg in Nederland.

Partneren met de Nederlandse Defensie Instituten is vooral strategisch om de Nederlandse taal. Het vergemakkelijkt de uitwisselingsprogramma’s en het certificeringsproces van de Surinaamse docenten op de militaire academie. In het verleden hebben Nederlandse militairen ook al in de Surinaamse bossen getraind, de zogenaamde jungle trainingen. De voortzetting hiervan zal wederom besproken worden.

Eerder, in oktober 2007 kreeg Suriname bezoek van de Amerikaanse Defensieminister Robert Gates, waarna in april 2008 de Braziliaanse Defensieminister Nelson Jobim naar Suriname kwam. In 2018 is wederom een Braziliaanse Defensieminister hier op bezoek geweest.

17 REACTIES

 1. Wat een domme reacties van mensen. Paars had met allerlei landen overeenkomsten gesloten, waar niets van is terecht gekomen. Je moet op het plein gaan kankeren, dan zal je zien dat je helemaal alleen bent. Het is goedkoop om te lullen op Facebook. Geen wonder dat er geen moer veranderd in Suirname. Jullie zijn teveel bezig te lullen over wat niet goed is en zelf te lui zijn om het land op te bouwen!! Godzijdank woon ik niet in een Bananen republiek. Ik zou meteen verhuizen.
  gemodereerd

 2. Ik vraag mij af als de Sur min van defentie ook zo zal worden ontvangen op Schiphol
  gemodereerd

 3. Ik ben benieuwd hoe de hermetisering nu plaats zal vinden door de ex dictator. Deze minister komt natuurlijk bespreken hoe te assisteren bij eventuele calamiteiten die zeker gaan ontstaan, bij de berechtiging van 1 persoon waar bijna half Su voor dood wil gaan.
  gemodereerd

 4. @ Obama

  Dat is typisch een hele domme vraag van je, verder ga ik niet op in !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Wat is deze mevr daar komen zoeken .🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
  gemodereerd

 6. Nederlandse minister van defensie in Suriname.

  zo dan kunnen jullie zaken doen. laat de Nederlanders betalen voor de jungle trainingen in Suriname. en wel niet met oud materieel en afgedankte spullen.
  Surinaamse militairen zijn capabel genoeg om die trainingen te verzorgen. met het weinige in het bos kunnen ze overleven. vraag het de Amerikanen die ook met hun waren bij de jungle training waren.
  maak een pakket van trainingen en hier zijn de kosten. verdien ermee.
  niks is gratis meer, alleen voor de zon hoef je niet te betalen.
  maak een goede deal.


  Maak melding

 7. obama en karsien oli , ga dan kijken op Schiphol als er een minister van Suriname komt , maar nee he paarse oelewappers jullie gaan niet van de nep ndp ministers kwamen niet en deze echte minister zijn te hoog gegrepen voor jullie .


  Maak melding

 8. Redactie Waterkant, wat is de reden precies waarom jullie weigeren om onderstaande commentaar van mij te plaatsen?

  Nederlands minister van Defensie, Relus Ter Beek was in 1993, 28 jaar geleden, in Suriname op werkbezoek!


  Maak melding

 9. Er komen wel toevalig Amerikanen om Drugs gerelateerde gesprekken op gang om drugs invoer en uitvoer te bestrijden met hulp van Amerika tegelijkertijd komt Minister van defensie uit Nederland praten om gezamenlijke oefeningen te doen, hoeveel Nederlandse Militairen zullen toegelaten worden binnen de grenzen van Suriname en welke functie zullen deze militairen hebben en niet te vergeten van welke soort afdelingen zullen ze zijn, Commando’s, verbindingen, infanterie, Inlichtingendiensten, en Gespecialiseerde Opdrachten, om drugs gerelateerde personen te arresteren en zo nodig buiten Suriname te berechten blijkbaar broeit er iets om deze soort van afspraken en samenwerking te bekrachtigen overigens als het de Surinaamse Bevolking beschermd en een betere toekomst bied dan is dat een welkome Hulp.


  Maak melding

 10. Wat voor toegevoegde waarde heeft dit allemaal niets alleen maar bla bla de gene die beter van word zijn de Nederlanders na dat ze weer weg zijn is su geen meter op geschoten


  Maak melding

 11. We hebben zeker niet geleerd van het verleden. Snappen jullie niet dat Chan3KA bezig is het land te verkopen!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.