Mannen in Toyota Voxy knalden met hoge snelheid tegen achterkant truck

4
Mannen in Toyota Voxy knalden met hoge snelheid tegen achterkant truck
Tegen deze truck knalden de mannen met hun auto.

De Surinaamse politie heeft dinsdagavond de personalia van de twee mannen, die in de avond van maandag 5 april na een aanrijding op de Oost-Westverbinding kwamen te overlijden, vrijgegeven. Het gaat om de 29-jarige bestuurder Rosario Thalia en zijn bijrijder Namko Djemesi. Ze reden in een Toyota Voxy en knalden met hoge snelheid tegen de achterkant van deze truck (foto), meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Richelieu kreeg omstreeks 21.39 uur een melding van een aanrijding tussen twee voertuigen op bovengenoemde weg en deden de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren een vrachtwagen met oplegger en een Toyota Voxy die op zijn zij op de rechter berm was gekanteld aan.

De bestuurder van de Toyota Voxy, zat bekneld in het busje, terwijl zijn bijrijder ongeveer 1 meter verder lag. Rosario en zijn bijrijder vertoonden geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam stelde de dood van de  twee verkeersslachtoffers vast. De 35-jarige vrachtwagen chauffeur A.V. kwam met de schrik vrij.

Onderzoek wees uit dat beide bestuurders kort voor de aanrijding in dezelfde richting  over de Oost-West verbinding reden. Zij kwamen vanuit de richting van Stolkertsijver gaande in die van Tamanredjo. Ter hoogte van plantage de Hulp, ramde Rosario die vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed door tot nog toe onbekende reden de achterzijde van de vrachtwagen. Hij probeerde daarbij uit te wijken, maar kwam tegen de laadbak van de DAF-truck aan.

Door de slag sneed een deel van de linkerzijde van de Toyota Voxy af en bleef midden op het wegdek achter. Het ander deel van het voertuig slipte van de weg, kantelde om en belandde op zijn zij op de rechterberm. De bijrijder Djemesi moet hierbij uit het voertuig zijn geslingerd met voor hem en Rosario het noodlottig gevolg.

Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De vrachtwagen chauffeur bleek niet onder invloed van alcohol te zijn. Beide ontzielde lichamen zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen meldt de politie.


4 REACTIES

 1. Ik zie geen achterlichten op de aanhanger.De aanhanger moet rondom verlicht zijn als hij bv. langer dan 6 m. is.Zonder verlichting zie je de aanhanger niet in het donker.


  Maak melding

 2. Zie ik verkeerd of heeft vrachtwagen geen lichten van achter ?? En zeg niet dat de twee niet fout waren want die waren in een hoge snelheid , maar denk ook dat het een samenloop van omstandigheden zijn slecht verlicht weg dek een truk met lader die niet goed verlicht is van achter en mischien zoals de meeste geen stoplichten hebben die werken niet op tijd gezien dat de truc tot stilstand was gekomen . May there soul rest in peace niemand gaat uit huis om een ongeluk te maken maar if u juru kiesi ga je niets kunnen voorkomen . Heel erg gecondoleerd nabestaande
  gemodereerd

 3. Na deze tragische aanrijding, blijft men door racen op de Oost West verbinding. Surinaamse automobilisten blijven roekeloos inhaal manuevres plegen. Men leert het niet en het geldt voor zowel de truck chaffeurs als de busjes. Als het niet inhalen is, is het gebruik van de rijwielpad of zelfs de voetgangerspad de normaalste gebruiken in SU. Sleurt men een voetganger of een bromfietser is het in de meeste gevallen. Surinamers leren niet van hun fouten en verwijten liever een ander voor hun fouten. Jammer,…..
  Wat neemt het om voorzichtiger te rijden? Ik durf te weden dat ik vanmiddag weer iemand zie inhalen, zonder zich te bekommeren om hunzelf of andermans leven.
  Wat was het verwijt deze keer? Aanhanger geen achterlichten, morgen verwijt men iemand of iets anders. En we blijven maar verwijten.
  gemodereerd

 4. De enige die hier te verwijten valt is de eigenlijk van deze wrak, de bestuurder had ook kunnen weigeren om deze in wrak deel te nemen in het verkeer. Maar dat zou voor hem een rare gevolg hebben, (juist hij wordt ontslagen) En de allergrootste fout is bij de politie van Suriname, zoals de Journalist het vaak gebruikt om iets aan te duiden. ”Deze wrak hoort op een schroothoop, en niet op de weg daar is de politie debet aan”. Door tjoekoe’s is deze wrak, nog steeds op de weg.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.