134 lockdown-overtreders afgelopen weekend overgebracht

10
134 lockdown overtreders afgelopen weekend overgebracht

De autoriteiten in Suriname hebben in het afgelopen weekend 134 lockdown-overtreders, waaronder 37 vrouwen vanaf vrijdagavond 2 april tot en met de vroege ochtend van maandag 5 april, overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politie Academie.

Dit gebeurde door de Surinaamse politie bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger (NL). 3 overtreders, waaronder 2 vrouwen gingen vreselijk tekeer tegen de politie, omdat zij het niet eens waren dat zij staande werden gehouden. Deze overtreders werden afgevoerd naar de politiebureaus aan de Keizerstraat en Geyersvlijt.

De overgebrachte overtreders betroffen personen die zich zonder enige reden op de openbare weg en in clubs bevonden. Verder is er een man ter zake overtreding van de vuurwapenwet overgebracht naar het politiebureau Uitvlugt.

Ook zijn er 7 voertuigen naar binnen gebracht en 17 voertuigen weggesleept van personen die niet in het bezit zijn van een rijbewijs en anderen die hun voertuig onbeheerd achter lieten. De politie blijft de samenleving op het hart drukken om de maatregelen in acht te blijven nemen.


10 REACTIES

 1. Vreselijk irritant, niemand heeft om covid gevraagd. Dus het feit dat Suriname al ruim een jaar vast blijft houden aan een avondklok, waarvan het einde nog niet in zicht is, is iets waar slechts een enkele individu over beslist. En zolang die minister of specialist vind dat we om een bepaald uur thuis moeten zijn. Blijft het in mijn opinion een dominant en onderdrukkend systeem, waar deze regering zich aan schuldig maakt. Dit vraagstuk hoort thuis in de rechtzaal, waar we het recht op vrijheid graag behandeld zien. Het mag niet zo zijn dat ik op een laat uur, gedwongen word om te verklaren, waarom ik over straat ben. Daar ben ik het helaas niet mee eens.


  Maak melding

 2. Germain May gaat ze allemaal zijn oso dresi geven. Zijn drankjes zijn niet medisch wetenschappelijk bewezen. Hij probeert ook mensen te overtuigen dat zijn drankjes ook kanker geneest. Jonge jonge jonge. Wat gaat deze knul schatrijk worden met zijn verhalen. Enkel goed gelovigen trappen hierin. Last hij het houden bij zijn gewone voedselpakketten uitdelen. Brunswijk geeft hem straks ook een baan in de regering als kwakzalver
  gemodereerd

 3. @Konsensi
  Ja, deze regering is te goed voor een groot deel van deze opstandige domme samenleving!
  Dit betreft een pandemie met de gevaarlijke Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant die nu ook in SU zijn opgedoken!
  Kijk wat momenteel op Curaçao aan de hand is-een zeer zorgelijke situatie- leer ervan!
  Ga maar lekker feesten en elkaar besmetten zou ik zo zeggen dan zullen we zien hoeveel
  procent van de samenleving uitgeroeid zal worden, stelletje egoïsten die geen rekening
  houden met het zorgpersoneel in de ziekenhuizen die overbelast raken en de drukking haast niet meer aankunnen! Om je diep voor te schamen! Voor jou informatie, want je leest duidelijk geen kranten, is de door deze regering ingestelde lockdown niet alleen in SU maar ook in diverse andere landen ingesteld door regeringsleiders, dit om de samenleving te BESCHERMEN, niet om te straffen! Ga zo door met onverantwoordelijk gedrag dan zal je zien dat niet de pandemie maar de mensheid uitgeroeid zal worden….Succes ermee!!!
  gemodereerd

 4. @Konsensi: oe lob stratie toengsie…
  Niemand vind het leuk, maar het is dankzij deze maatregel dat het aantal besmettingen niet verder toeneemt. Klitten bij je maties en je hok uitlopen geeft een grote kans op besmetting van iemand die niet op Covid-19 zit te wachten.
  Je niet aan regels willen houden of gaan rebelleren, maakt het alleen moeilijker voor jezelf, want je gaat die strijd altijd verliezen.


  Maak melding

 5. Deze soort idioten heb je ook in NL: ze protesteren tegen de overheid, omdat er ook avondklok is. Maar hier worden ze verwijderd door de politie, met waterkanonnen en de lat eroverheen. Stribbel je tegen dan wordt er hardhandig door de ME opgetreden, en je wordt gewoon gearresteerd, en je krijgt een strafblad voor het verstoring van de openbare orde. Wat mij betreft mogen ze een maand lang, op een werkkamp geplaatst worden. Het zijn mensen die geen hersens hebben, en een stelletje egoïsten.

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 6. In Suriname kunnen mensen nog tekeer gaan tegen de politie. Op zich zegt dat al hoe men kijkt naar de ordehandhaving en gewapende machten.

  In andere landen wordt je kort en klein geslagen of vertrapt door een paard zonder pardon. Notabene in ontwikkelde democratische landen gebeuren die taferelen.

  Lockdown gaat niet weg. Wen eraan. It’s just the beginning of a whole new twisted game.


  Maak melding

 7. @ Konsensi

  Als ik jou ingezonden stuk lees: dan concludeer ik dat je verder bent gegaan, dan de lagere school. Maar helaas is jou denkt wijze, is van iemand van de kleuterschool. Covid 19 is helaas wereld wijd niet alléén in Su, (pandemie)en overal heel de wereld geldt de avondklok, dus je zit heel dom te kletsen op deze site. De avondklok is bedoeld om verdere spreiding te voorkomen. Je kwalificeer het als een domme griep, er sterven dagelijks 1000 den mensen over de wereld, of weet je dat ook niet ? Je lijkt wel de president van Brazong wel: jammer dat hij het overleefd heeft, in zijn land sterven er dagelijks mensen bij bosjes. Ik hoop dat ik je niet gekrenkt hebt met je doem denken, en ik hoop ook dat je niet ziek wordt. Ik heb te veel mensen om me heen verloren, dus ik onderwerp me aan het gezag van de overheid !

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 8. Het is makkelijk om het volk of een bepaalde (bevolkings) groep te verwijten van de verspreidingen van Covid. Maar het is niet makkelijk (want niemand durft dat), de overheid (ministers, VP, Pres etc.) te verwijten van het slecht voorbeeld dat ze geven aan het volk. Het lijkt alsof de meeste surinamers hun ogen dicht maken, wanneer deze leden hun gang gaan en de covid regels vertrappen. ‘Wat is je probleem’ is het meest gebruikte spot die prominente overheidsfiguren uitblazen aan journalisten. Covid preventie maatregelen gelden niet voor overheids figuren , maar uitsluitend het volk. Grenzen worden niet serieus bewaakt en men vraagt zich af hoe andere covid-varianten binnen de surinaamse grenzen terecht zijn gekomen?
  Zolang de overheid zich boven de wet voelt en gedraagt, moet je niet van de samenleving (voor een groot deel) verwachten dat zij zich aan wet en regelgeving zullen houden.


  Maak melding

 9. Goede raad is duur. Voorkomen is beter dan genezen. Mensen tref je maatregelen en vermijd activiteiten, die de kans vergroten om besmet te geraken.
  Ieder mens is een intensiteit op zich en kan bepalen en doen wat hij/zij zelf wilt.
  Een verstandig mens heeft slechts enkele woorden nodig.
  Wij worden in onze vrijheid beperkt en niet om de lol.
  Wie zich wil conformeren prima, wie niet ook prima.
  Goede zaken en voorbeelden moeten wij ons eigen maken en de rest negeren.
  Zaken waarop wij geen invloed kunnen uitoefenen, moeten wij negeren. Het jammere is, dat wij trots mens zijn, wij qua denken en inzicht verschillen, niets fout, juist goed en kunnen wij daarom inzicht krijgen in elkaar en begrip.
  Wees daarom verstandig en kies voor jezelf, kies voor je medemens. Het staat ons vrij. Laat het gezonde verstand prevaleren boven gevoelens.
  gemodereerd

 10. Mensen, mensen, mensen. Je mag nu feesten en de vruchten die je morgen proeft zijn dubbel zo zuur. Jammer dat eem ieder mee moet proeven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.