Twaalf personen aangevallen door Braziliaanse bijen bij dijk Nieuw Amsterdam

7
Dijk-Nieuw-Amsterdam-Suriname

Een groep van twaalf personen is zondag aangevallen door Braziliaanse bijen bij de dijk te Nieuw Amsterdam. Olton Pinas, voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, zegt dat tot de slachtoffers een vierjarig kind behoort dat nogal ernstig aan toe is.
 
De brandweer van post Nieuw Amsterdam was bezig te sporten. Tijdens het sporten hoorden zij een gegil en hulpgeroep van enkele mensen die bezig waren te ontspannen bij de dijk te Nieuw Amsterdam. Er werd muziek afgespeeld.

De brandweerlieden namen een kijkje en zagen dat de groep werd aangevallen door Braziliaanse bijen. De bijen bevonden zich bij de dijk van Nieuw Amsterdam en zijn waarschijnlijk gestoord door de muziek.

De mensen zijn per eigen gelegenheid onder begeleiding van een agent van de motorbrigade begeleid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De brandweer probeerde de bijen te lokaliseren, maar het gelukte haar in het donker niet. Zij zal maandag het werk voortzetten.
 

7 REACTIES

 1. Als het geen illegale goudzoekers uit het Zuiden dan zijn het wel hun bijen die dood en verderf zaaien.
  Mensen sterkte!
  gemodereerd

 2. Nederlandse bijen nog gevaarlijker die hebben een kromme …… Ik ging vroeger op Nieuw Amsterdam manja’s en sapotille vruchten plukken boze mensen daar schoten met windbuksen daar in de park op nieuw amsterdam maar manja ’s waar heerlijk van de overheid was het hun had ze geplant ze waren heerlijk groene en rijpe. Jammer tijd komt en gaat.


  Maak melding

 3. imkers flikkeren hun kasten overal neer, totaal geen rekening houdend met de verplichte afstanden.
  gewoon een molotov cocktail erop en affikken die hap


  Maak melding

 4. Waarom altijd luide muziek?? Eeuwig storen ze de rust. Geniet van de vogels
  , vlinders, gekwaak van de kikkers.
  gemodereerd

 5. @directeur zonder bedrijf 5 april 2021 At 14:09

  Ben je wel bekend met Suriname?? Heb je het artikel wel gelezen??
  Dit zijn wilde bijen en van een heel agressief bijensoort.


  Maak melding

 6. Ik zit vaak in de verhoogde huisjes als wachttorens mn warung gerechten te eten en mope’ tijd, deze op te rapen, mooie uitzicht en frisse wind. Ben gelukkig afgelopen week niet gegaan. Heel vervelend dit soort gevallen.
  De bijen komen in heel zuid Amerika voor. Men was bezig met een experiment om ze te kruisen voor een hogere honingproductie. Enkele bijen zijn ontsnapt en de ellende is nu agressieve bijen die alles aanvalt.
  Dodelijk zijn ze.
  Hoop het beste voor de slachtoffers.
  Ma goed, net was Klaas opmerkt, heeft niets met imkers te maken. De bijen duiken overal op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.