Ministerie werkt aan bevoorrading schaarse medicamenten in ziekenhuis

9

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vandaag laten weten dat er een schaarste van ziekenhuis antibiotica en psychofarmaca is ontstaan. Dit komt door het ernstig financieringstekort van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), welke ontstaan is door grote betaalachterstanden vanuit de overheid in de periode 2019/2020.

De overheid heeft een tekort van 3.5 miljoen USD (ongeveer 54 miljoen SRD) geconstateerd en is bezig deze achterstand in te lopen. Gezien de procedure van medicatie bestelling, wordt alles in het werk gesteld dat de voorraad van deze medicatie binnen een week aangevuld is.

De tekorten worden opgevangen om het BGVS na langer dan een jaar wederom in staat te stellen zelf medicijnen in te kopen. Het is te verwachten dat deze schaarse medicamenten binnen een week ingevlogen worden, omdat het ministerie van Financiën extra middelen beschikbaar stelt.

Dit probleem wordt erkend en er is al gecommuniceerd met de voorzitters van de Nationale Ziekenhuis Raad, de Vereniging van Medici in Suriname en de relevante specialisten. Er wordt gewerkt aan een spoedige oplossing in het belang van de gezondheidszorg en de regering doet er alles aan om herhaling van dit ontstane ongerief te voorkomen.

9 REACTIES

 1. Laat de patienten niet in de steek regering Santokhi..
  Regering Santokhi heeft miljarden aan schulden en een lege staatskas overgenomen van de criminele paarse regering.Nu doen zij met het weinige dat zij hebben.Wij hebben alle vertrouwen in regering Santokhi.


  Maak melding

 2. De problemen niet zelf kunnen oplossen en een vingerwijzing naar anderen. Daarin is de huidige regering een kampioen.
  gemodereerd

 3. Ray je hebt gelijk, als deze bende ndp niet had geleend bij de imf, dan was dit tekort niet ontstaan, dan hadden zij geïnvesteerd in de gezondheidszorg was dit tekort nooit ontstaan, de gevolgen daarvan voelen ze in het land, RAY ie ja letie yere brada??
  ,de waarheid mag toch gezegd worden??


  Maak melding

 4. Ik ben het enigszins eens met Cobra en eigen+menig. De huidige regering wilde hoe dan ook aan de macht komen, wetende wat hun te wachten stond. Dan moeten ze nu niet zeuren. Gewoon mouwen opstropen en aan de slag.


  Maak melding

 5. Deze regering blijf de bevolking maar voor houden dat ze een lege kast hebben overgenomen daarom hebben ze alleen fam en vrienden in dienst genomen en nieuwe ambassade open wat een stelletje zielige mensen zijn dat


  Maak melding

 6. Het is een feit dat bij de overdracht Bouta tegen Chan heeft gezegd dat hij het moeilijk gaat krijgen. Wel nu dan de feiten liggen op tafel. Chan doet zijn uiterste best om ons land uit de goot te halen. Gezondheidzorg is en heeft de grootste prioriteit. Onze Staatskas is 10 jaar leeggeroofd en nu mag het volk de vruchten van plukken. De realiteit onder ogen zien is voor velen een moeilijke kwestie. Chan steekt zijn kop niet in het zand en.probeert te roeien met de riemen die ze hebben. Boefdraad zit nog steeds ondergedoken met de miljarden USD en Euro’s. Pe a monie de. Boefdraad met zijn zieke leengeest wordt ook de hand boven het hoofd gehouden door de crimineel advocate Lalji.
  gemodereerd

 7. en zoveel mensen zijn in dienst van het land?
  zoveel nutteloze baantjes zijn gecreeerd
  maar daar wat aan doen??? schijnt teveel moeite te zijn van dikke chan.
  zeker teveel vriendjes en familie die tussen die opvreters zitten.
  economische crisis…. overal gerommel aan de hand met betalingen en schulden
  maar de grootste opvreters…. de regering, ministers, dna-leden, adviseurs en vele andere nuttelozen worden gewoon uitbetaald.
  de uitgaves zijn nog steeds veel groter dan de inkomsten.
  als je dan niet gaat snijden in je uitgaves?? dan kom je er nooit.
  een kleuterklas rekensommetje die zelfs deze hele achterlijke regering niet snapt.
  er is geen geld maar iedereen krijgt maar een auto onder zijn dikke vette nutteloze reet met bijbehorende onkosten vergoeding.

  santokhi mi mars… je bent een nutteloze opvreter, grote bek weinig daden.
  net als die achterlijke stichting…. is gewoon crimineel geld wat ze wit willen wassen.
  waarom denk je dat de diaspora niets doet?? omdat het crimineel geld is wat ze niet kunnen verklaren in nederland


  Maak melding

 8. ricje , paars hoopje stront en , ook die cobra en , die met zijn eigenmening en mix chick , en dan ook nog die dikkedeur zonder kennis , , stelletje paarse kontenlikkers , jullie zitten daar te lullen in Nederland , maar het klopt dat die paarse boevenbende niks helemaal niks gedaan heeft hier wat betreft de medische zorg en dat er voldoende medicijnen hier waren , maar neen hoor , als die paarse top zich ziek voelden gingen ze naar cuba want ze vonden de zorg hier minimaal , nou geen wonder toch he ricje als je vriendjes geïnvesteerd hadden in de zorg hier dan was er nu geen probleem geweest met tekort aan medicijnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.