Effectievere aanpak van de criminaliteitsbestrijding in Suriname

24
Effectievere aanpak van de criminaliteitsbestrijding in Suriname
Van links naar rechts: Beleidsadviseur Udo Karg, korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone. Op de achtergrond: Kenneth Pinas van het Kabinet van de minister van Juspol.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft zoals eerder aangekondigd in de media de kick-off van de motivatiegesprekken gehouden, met politiecommandanten van de verschillende diensten van het Korps Politie Suriname. Het doel is om te komen tot een effectievere aanpak van de criminaliteitsbestrijding. De directeur Operationele diensten, Olton Helstone, korpschef Roberto Prade en beleidsadviseur Udo Karg zaten ook aan bij deze meeting.

De bewindsman heeft de commandanten van onder andere de Digitale Recherche, het Arrestatie Team (AT), het Regiobijstandsteam (RBT), de Kapitale Delicten en de Inlichtingendienst gemotiveerd om met nieuwe strategieën te komen, om zodoende de verschillende vormen van misdrijven die zich de afgelopen dagen binnen de samenleving hebben voorgedaan, aan te pakken.

Er zijn ook modellen besproken om zodanig op te treden dat zaken voorkomen kunnen worden. De justitieminister heeft getracht de leidinggevenden in een actiestand te krijgen om een betere bijdrage te leveren aan de bestrijding van de criminaliteit. Er was een goede interactie tussen de minister en de commandanten. 

Tijdens dit onderhoud is er ook gekeken naar de capaciteitsversterking van de politie en de internationale samenwerking met bevriende naties. Het opvoeren van de surveillance in de diverse woonwijken en in de binnenstad is ook aan de orde gekomen. De minister vraagt de commandanten erop toe te zien dat de politie in de ressorten preventief te werk gaan en zich dus op straat laten zien.

Minister Amoksi zal de komende dagen ook motivatiegesprekken voeren met de overige leden van het Korps Politie Suriname. Aan de samenleving wordt gevraagd alle informatie die kunnen leiden tot opheldering in de reeds gepleegde strafbare feiten aan de politie door te spelen. 

24 REACTIES

 1. Begin bij jezelf,zou ik zeggen corrupte bende,MOKSALESIE, je bent een leugenaar,de skalians zijn er nog steeds. en jij verklaarde dat er een paar al zijn ontmanteld,lee mofoe sanie joe.allemaal 1 pot nat ,,opzouten.
  gemodereerd

 2. De politie moet een statement maken door het vullen van een paar bodybags. Moet afgelopen zijn met dat gezanik.
  gemodereerd

 3. Ik hoop dat Min: Moksi Alésie aan zijn belofte houdt en niet, alleen bij loze kreten blijft. In mijn ogen heeft de Criminaliteit nu haar hoogte punt bereikt, er moet drastisch een punt achter gezet worden, succes ermee!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Is er weer een commissie benoemd?
  Commissie hier,commissie daar,commissie overal,veel praten en nogmaals praten met een dikke salaris en het blijft ieder keer bij veel praten.Opdoeken deze groep parasieten.
  Moksimetie deukt niet ,hij moet werk zoeken bij een restaurant en daar nasi verkopen.
  gemodereerd

 5. Kenneth Amoksi, je bent een slappeling. Wat er in het land gebeurd, begrijp je zelf dat het zo niet door kan gaan. Het is verschrikkelijk. Het zijn merendeels de marrons en de stadscreolen die lopen te roven en te doden. Come on man, doe er nou wat mee meneer A – Moksi.
  gemodereerd

 6. criminaliteitsbestrijding wat een onzin weer van deze regering hoe willen ze dat gaan doen geen geld om politie auto’s te tanken hebben ze niet bestrijden van criminaliteit is dag en nacht in alle wijken rond rijden trouwens in rijke landen kunnen ze niet eens de criminaliteit in dammen maar chan de liegbeest gaat het wel lukken al weer de bevolking in de maling nemen
  gemodereerd

 7. ” …
  om met nieuwe strategieën te komen
  … ”

  Na 10 maanden heeft JusPol team Amoksie nog steeds geen actieve plan van aanpak criminaliteitsbestrijding !
  Na 10 maanden werkt ABOP nog steeds met paarse ploerten !
  Na 10 maanden heeft Min v JusPol Amoksie nog niks gedaan aan de lekken in KPS die onderdanig zijn aan de politieke criminelen !
  Na 10 maanden heeft JusPol team Amoksie nog niks gedaan aan de vernietigers van ons land en ons economie.
  Na 10 maanden heeft ABOP nog steeds geen orde op zaken.

  Na 10 wordt de opdracht gegeven om met een plan te komen.

  JusPol is bij ABOP niet in goede handen.
  ABOP heeft geen visie, geen kennis en ook geen daadkracht !

  Wij willen veiligheid en gerechtigheid
  niet op lange baan !

  Justitia Pietas Fides.

  Kom op, aan de slag. Krakti !
  gemodereerd

 8. Concentratiekampen neerzetten zoals in China het van toepassing is.
  Waarom kan het in Suriname niet.
  Op deze manier verdwijnt wel de crime.
  gemodereerd

 9. Lang bere tori, terwijl het gras groeit…………………..! Daden nogmaals
  ,daden wil iedereen zien. Minister : Pakt toch snel aan !! Er wordt gedraald, niet wachten tot het kwaad blijft geschieden!!
  gemodereerd

 10. De minister doet het prima!

  Je kunt blijven focussen op negativiteit, veelal, van die lui aan de Noordzee, of de positieve zaken eruit halen.
  Dit dus;
  – minimaal 100 niet geschikte aspiranten, daar moet de politie het mee doen.
  – de suri burger heeft veel meer vertrouwen in de politie, omdat er vaker aangifte wordt gedaan.
  – interne tegenwerking, daar moeten ze het ook mee doen.
  – operatie drugs, sibi busie en safrie rijden levert resultaten op.
  – toch nog snel opsporings-resultaat.

  De minister is eindverantwoordelijk, en moet kunnen vertrouwen op zijn ambtenaren. Er staan 60 ex- en gereshuffelde ministers op de loonlijst, is genoeg geweest, geen reshuffel.

  Ik wil wel die weddenschap aangaan, dagelijks zijn er evenveel meldingen(112 en ambulances, brandweer) in één grote stad dan in heel suri. Zoek het maar op.

  Je zou echt niet in de usa willen wonen waar er in de afgelopen 2 weken elke dag een ‘mass-shooting’ plaats vond.

  Ze doen hun best.


  Maak melding

 11. Chan is geen liegbeest. Probleem nu is dat de creolen nu keihard moeten werken om in hun levensonderhoud te voorzien en het is algemeen bekend dat zij dit niet kunnen. ZE Santokhi heeft het goed gezien door vooral onder de negroïden offers te vragen en verplichten dat ze onderwijs moeten volgen en dat ze een bijdrage leveren aan de opbouw van het land. Hun bijdrage in de criminaliteit is evident. Tijd van luilekkerland is voorbij dankzij ZE Santokhi, geweldige president.


  Maak melding

 12. Djuka
  5 april 2021 At 12:14
  Concentratiekampen neerzetten zoals in China het van toepassing is.
  Waarom kan het in Suriname niet.
  Op deze manier verdwijnt wel de crime.
  gemodereerd

  @ Djuka, de Oeigoeren maken zich niet schuldig aan roven, plunderen en verkrachten itt de negroïde hier in dit land. Dus jouw reactie slaat als een tang op een varken.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi op deze 2e Paasdag.

  Effectievere aanpak van de criminaliteitsbestrijding in Suriname.

  Sedert vorig jaar 2020 zijn ze bezig met deze EFFECTIEVE aanpak van de CRIMINALITEIT in Suriname.
  Nu komen ze wederom met hetzelfde verhaal via de (media) naar buiten.
  Gaan jullie in godsnaam het nu in de PRAKTIJK UITVOEREN.
  Niet meer LULLEN, maar daadwerkelijk in de praktijk het aanpakken en uitvoeren.

  En ook aan onze grenzen alert zijn en ook daadwerkelijk efficient optreden.
  Want die beruchte Guyanese CRIMNEEL Roger Khan is wederom teruggekeerd in zijn geboorteland Guyana na het uitzitten van zijn gevangenisstraf in de VSA.
  Dus ook de grensstreek met Guyana scherp in de gaten houden.

  Ik las net een verhaal over deze Roger Khan via (Stabroek News) uit Guyana.
  GUYANA NIEUWS: Door stafredacteur 3 april 2021
  Roger Khan’s bewering dat hij het doelwit van de moordenaar was.

  En verder ben ik het ook eens met voorgaande (reacties).


  Maak melding

 14. De justitieminister heeft getracht de leidinggevenden in een actiestand te krijgen om een betere bijdrage te leveren aan de bestrijding van de criminaliteit.

  Het ligt dus volgens de Minister aan de leidinggevenden die slap voor de dag komen. Onsla ze en neem benoem daadkrachtige mensen die ook optreden tegen de abangi’s. Slappelingen horen thuis op de bank achter de TV. Het Korps heeft niets aan Bangerikken ….waarom worden ze dan betaald.


  Maak melding

 15. Het typische van de Surinamer is veel beloften maken , en ze niet nakomen, veel beloven en niets doen. Dat houdt het Surinaamse volk zoet… 10 jaren wanbeleid van bouterse en consorten heeft bijna geen ontwikkeling gebracht aan de educatie voor het volk van Suriname… dus meneer moxie aleisi voeg de daad bij het woord. Loze beloften hebben we genoeg gehoord


  Maak melding

 16. Effectief, effectiever en effectiefst. Allemaal slap gelul. Schieten raak tussen de oren en beloning voor de opruiming. Dit is gewoon dictatuur van een criminele minderheid die de hele samenleving aan het destabiliseren is. Maar ja van een slappe regering die boefdraad niet kan vinden kan je geen wonderen verwachten.


  Maak melding

 17. Kenneth Amoksi is ongeschikt! Hij kan het niet maken aan zijn korpsleiding te vragen om met ideeën te komen. Hij moet het voortouw nemen en met een plan komen. De korpsleiding moet toezien op de uitvoering daarvan. Hij verdient een prijs, die van onvermogen. Wat een loser!


  Maak melding

 18. Deel zware straffen uit.
  Ook de kruimel dieven moeten hard aangepakt worden.
  @Ram Singh
  Hou op met je gelul!
  Wij hebben de criminele ndp regering overleefd zonder jou hulp!
  Boefdraad is een verlengde van de criminele ndp regering,een regering of liever gezegd een combinatie van drugslord,oplichters,moordenaars en alle criminelen die je bedenken kan!
  Regering Santokhi gaat zijn regeerperiode niet gebruiken door jacht te maken op de criminelen van de ndp 1×24 uur!.Zijn tijd of regeerperiode gaat regering Santokhi nuttig gebruiken door land en volk uit de diepe daal te halen waarvoor boefdraad en co verantwoordelijk is en de gehele criminele ndp regering.


  Maak melding

 19. Toen vhp niet in de regering zat hadden ze grote bek. Nu op je bord. Doe er wat aan. Motivatie gesprekken???
  Actie ondernemen. Minister kan niet veel. Is maar een marionet.
  Er mogen zeker 7 ministers al opdonderen
  gemodereerd

 20. Probleem is de grootste criminelen behoren tot de beleidsmakers,er wordt genoeg aandacht aan de kleine criminaliteit gedaan maar van een kale kip kan je niet plukken.
  ik ga het kort houden, het criminele klimaat wordt door onze regering gecre’eerd.


  Maak melding

 21. Het grootste probleem is dat Chan moet een mini-ster post aan ABOP geven en Bruijnswijk heeft justitie geëist om zijn eigen soort te beschermen. DE straf moet omhoog en er moet een justitie minister komen van een andere bevolkingsgroep. Liever iemand van Hindoestaans afkomst


  Maak melding

 22. 3 Lontu édé,s op de post van Jus/Pol, geen een van hen deugde : Belfort Missidjan en Moksie Alésie. Chan heeft geen lering uit het verleden getrokken, of doen ze dit bewust onder druk van Lonny Brunswijk ??? Zodat zijn mede Lontu édé,s kunnen roven moorden en stelen ?? Op de post van Jus/ pol moet er iemand gezet worden, die integer en ballen heeft, en geen slappe lul en een ja knikker. Bellie had ook een grote bek, maar zijn beleid was ook 0,000 na wan

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.