Twee verdachten aangehouden voor jagen op beschermde rode ibissen

7

Afgelopen donderdag hebben leden van de Dienst ’s Lands Bosbeheer de verdachten H.A. en D.P. ter zake overtreding van de jachtwet c.q. wet economische delicten in het Bigi Pan gebied aangehouden. De twee verdachten hadden twee Rode Ibissen, een beschermde vogelsoort in Suriname, in hun bezit.

Bij het benaderen van de boot waarin H.A. en D.P. zaten, zagen de LBB-ers dat er een zak met inhoud uit hun boot in het water werd gegooid. Bij controle bleek dat de zak twee gevelde rode ibissen bevatte. Beide verdachten ontkenden de vogels te hebben doodgeschoten.

De twee vogels, 2 jachtgeweren en 103 hagelpatronen, die de twee verdachten in hun bezit hadden, alsook de houten boot en buitenboordmotor zijn in beslag genomen. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van Paradise.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie hebben de twee verdachten een boete van SRD 14.000 betaald.

7 REACTIES

 1. Een boete?? En waar blijft hun gevangenis straf van 5 jaar? Wat een makkelijk zooitje is dit. Met deze boete geef je ze weer een vrijbrief om onze mooie natuur en fauna te vernietigen. Dit soort moet hard aangepakt worden. Ze zijn erger dan dieren. Deze mooie vogels sieren onze natuur. Deze vernietigende gasten horen in de verbrandingsoven thuis.

  Sari Tori
  gemodereerd

 2. Boete alleen is niet voldoende, ze moeten aangeklede worden in de kleur van Ibissen en een hoofd tooi als een Ibis, vervolgens langs de Mangrove bos afzetten waarna ook op hun het Jacht geopend kan worden ben benieuwd of ze dan Vliegend proberen te vluchten of Rennend als een Kraboe
  gemodereerd

 3. Alles wat in beslag is genomen verbeurd verklaren in op openbare veiling verkopen.
  gemodereerd

 4. Rode ibissen laten consumeren en geleidelijk daarna, mishandelen tot ze kreupel worden. Dat moeten ze ook doen met de krapé eieren rapers !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Dus een gedode beschermde Rode Ibis kost die stropers maar 7000 SRD , wat een gelag dit proberen ze best weer hoor , ze moeten deze gasten ook afschieten of een deal afsluiten met hen dat ze alle ongedierte zoals de paarse ratten afschieten.
  gemodereerd

 6. Wat moeten die beesten met zulke mooie dieren? Wordt het vlees opgegeten? Tell me.
  Jullie hebben gelijk, de boete/straf is veel te laag.
  gemodereerd

 7. Er zijn mensen die er alles voor doen om hun buik te vullen, ze schuwen niets.
  Het zijn gewetenloze , die hoop ik gestraft worden door dood te gaan als ze het vlees eten
  Deze geven nergens om, hebben geen ziel niets het zijn leeg hoofden.
  Er moet meer onderwijs komen, iedereen moet naar school om te leren , om te leren wat mag en niet mag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.