Schoon drinkwater voor dorpen Wan Hati en Pikin Santi in Marowijne

4
Schoon drinkwater voor dorpen Wan Hati en Pikin Santi
Vp Brunswijk nam donderdag een kraan met schoon drinkwater in gebruik.

Mi e fier bung! Wan hati kies watra!” Met die woorden liet de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk weten blij te zijn dat de dorpen Wan Hati en Pikin Santi in het distrikt Marowijne, sinds deze week beschikken over schoon drinkwater. Op donderdag 1 april 2021 vond de oplevering plaats van de productiestations.

Met de oplevering van deze productiestations heeft regering Santhoki/Brunswijk in Suriname wederom getoond dat gezond drinkwater voor iedereen prioriteit geniet zei Brunswijk. Voorlopig worden op strategische plekken in het dorp kranen geplaatst. De 500 huishoudens in Wan Hati zullen bij delen erfkranen krijgen.

De dorpsbewoners vinden de opening van de productiestations bijzonder, omdat schoon drinkwater van enorm belang is en zorgt voor een beter leefgemak. Dit hebben de bewoners van de dorpen jarenlang moeten ontberen schrijft de vp.

“Ik ben bijzonder blij met deze dag. Ik ben eerder als vp geweest in het dorp om problemen aan te horen. Mijn boodschap aan de gehele gemeenschap is om te focussen op eigen verantwoordelijkheid en ervoor te zorgen dat alle ontwikkelingen worden gekoesterd. Het aanleggen van schoon drinkwater in verschillende gebieden in Suriname gaat door. Binnenkort zullen in meerdere gebieden schoon drinkwater voorzieningen worden opgeleverd” aldus Brunswijk.

4 REACTIES

 1. Goed werk , deze regering doet tenminste iets voor de ver gelegen dorpen, de vorige regering deed niets voor het binnenland.
  gemodereerd

 2. @WAT
  Bouta was enkel bezig met zieltjes winnen en het volk verarmen samen met Boefdraad en cornuiten
  gemodereerd

 3. Het geld van het vlok druppelt, naar de gemeenschaps.
  Geduld: het zal stromen.
  Onze regering, zal ons niet bij beloftes laten. Doet al het mogelijke.
  gemodereerd

 4. Serieus, Jullie begrijpen wel dat dit project reeds in de vorige regeringsperiode was gestart. Alles waar in de eerste twee jaren een realisatie plaatsvindt komt uit ht beleid van de vorige regering. Om ht simpel te zeggen een baby wordt niet op dezelfde dag van de bevruchting geboren. Deze regering is nog niet begonnen mt plannen maken naast dat van Surfin. Als u naar de begroting kijkt zult u merken dat alles als begrotingsbedrag 0 heeft. Vertel dan hoe iets zal worden uitgevoerd. Wat ze doen is teren op anderen hun prestaties en de niet zo slimme mensen een rad voor hun ogen draaien. Niet emotioneel doen gewoon niet mt oogkleppen oplopen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.