Veiligheidsmaatregelen in Suriname komend Paasweekend aangescherpt

8
Lockdown-controle in Suriname
Archieffoto: controle door de politie.

Het Paasweekend staat voor de deur en om te voorkomen dat er weer sprake is van drukte en misstanden zoals op Phagwadag bij WakaPasi en de Palmentuin, worden de veiligheidsmaatregelen in Suriname de komende dagen aangescherpt. In dit kader is bepaald dat:

Vrijdag 2 april en maandag 5 april gelijkgesteld worden met de zondag. Het uitgaansverbod op vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 april is gesteld van 21:00u – 05:00u. Dit vanwege het feit dat vrijdag 2 en maandag 5 april zijn gelijkgesteld met de zondag.

Alle lokaties landelijk met een openbaar karakter mogen niet meer dan 50 bezoekers toelaten. Dit afhankelijk van de beschikbare capaciteit en met in achtneming van de social distance.

De lokaties WakaPasi en Palmentuin krijgen bewaking. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal hierbij de ondersteuning krijgen van Defensie. De bestuursdienst van Paramaribo Noord-Oost zal ook in dit gebied haar controle uitoefen.

De politiecontrole in de buurten en in het verkeer wordt ook op gevoerd. Bij misstanden zal er niet geschroomd worden om alle ten dienste staande middelen aan te wenden en ook hard op te treden.

Het ministerie van Justitie en Politie doet een beroep op de samenleving om gehoor te geven aan de maatregelen van de regering, zodat wij gezamenlijk de verspreiding van het gevreesde virus kunnen tegengaan.

Deze week weed bekend dat de situatie op Curaçao alarmerend is.

8 REACTIES

 1. Klootzakken. Waarom gewoon vrijdag niet als normaal 23:00 – 05:00?
  Waarom hadden ze dat niet gedaan op Phagwa dag van 21:00 – 05:00?
  Stelletje pannewaaiers.
  Helemaal niet eerlijk hoor.
  Regering door zulke handelingen te plegen, krijgen jullie nog meer mensen tegen u.
  Elke dag is het weer een ander shit.
  gemodereerd

 2. Op phagwadag tot 23.00uur en op Paasweekend 21.00 hoe dan wordt er weer met twee maten gemeten en covid als excuus gebruiken
  gemodereerd

 3. Benne benieuwd. De gasten luisteren toch niet.
  KPS moet getrainde politiehonden meenemen.
  Fikse boetes uitdelen.
  gemodereerd

 4. Nu zijn jullie de kluts kwijt. Zet een covid test punt daar. Ga je zien hoeveel mensen niet komen. Verplicht testen tegen vergoeding. Toch vermorsen jullie de sneltest op zanderij.
  Met het paasweekend kunnen jullie liever de wegen die buiten de stad controleren. Iedereen gaat weg mt long weekend.
  gemodereerd

 5. Veel zuid Amerikaanse landen sluiten hun grenzen. Suriname staat erbij en kijkt rond.
  Ze gaan waka pasie bewaken. Belachelijk
  gemodereerd

 6. Allemaal paniekvoetbal. Toen er net zo veel mensen stierven door de griep, werden er geen maatregelen genomen. Ineens wel. Ineens moet men gevaccineerd worden. Wat een vuile manier om ook jonge gezonde mensen te vervuilen met allerlei ongezonde stoffen die in die vaccins zitten. In Spanje is men helemaal de kop kwijt. Daar moet je nu ook een mondslipje dragen buiten, zelfs als je helemaal alleen bent en er in geen wegen of velden iemand te bekennen is.
  gemodereerd

 7. Wederom een domme fout van de Minister van verkeer in Su, zulke actie moet je nooit van te voren aankondigen! Iederéén hoort en leest dat, en resultaat is nul, nul.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.