Surinaamse regering hoopvol gestemd over gezondmaking SLM

11
De nieuwe leiding van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM)
De leiding van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM)

De nieuwe leiding van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft donderdag, in het belang van de gezondmaking van het bedrijf, de huidige stand van zaken gepresenteerd aan de regering. “De presentatie die wij vandaag gegeven hebben is de basis van het herstelplan. Dit is waarmee alle medewerkers, de directie en lijnmanagers dagelijks mee werken”, zegt de nieuwbakken SLM-directeur Paul de Haan (foto).

Over hoe het bedrijf in Suriname gezond te maken, wenst de directeur op dit moment niet uit te wijden. Hij zegt dat in ieder geval president Chandrikapersad Santokhi hoopvol is gestemd nadat de presentatie aan hem is verzorgd. 

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme zegt dat er operationele beleidsmatige zaken gepresenteerd zijn tijdens de sessie, om te zien welke richting er opgegaan zal worden met de SLM. Er is gesproken over uitdagingen en hoe daarop ingespeeld zal worden. Ook is aan de orde gekomen aanpassingen van het routenetwerk aan de hand van de huidige tijdsgeest, besparingen en verdienmogelijkheden.

De minister zegt dat de opdracht van de president is dat er wordt gewerkt aan de levensvatbaarheid van het bedrijf. “Er is een tijdsperiode bepaald waarbinnen duidelijke progressie binnen het traject verwacht wordt vanuit de regering. Er wordt daarbij betrokkenheid verwacht van alle stakeholders binnen het bedrijf en de samenleving.

“We hebben SLM een kans gegeven. Laten we met z’n allen onze neuzen in een richting laten wijzen. Het is een uitdagende periode, maar met dit plan zien we duidelijk welke richting we opgaan, met name het gezond maken van SLM met concrete acties zei Jubithana.

11 REACTIES

 1. Eindelijk komt er een competente directeur bij de SLM. Afgelopen tien jaren kon de caterer, beveiliger of schoonmaker met de juiste connecties om coca te leveren directeur worden.
  gemodereerd

 2. Allereerst het personeelsaantal in overeenstemming brengen met de behoefte. Het ziet er momenteel naar uit dat de SLM een soort opvang instelling is voor werkelozen. Er is altijd hoop als inderdaad alle neuzen in dezelfde richting gericht worden.
  gemodereerd

 3. Goede zaak voor Suriname dat een buitenlander de SLM
  gaat leiden want onze eigen mensen kunnen het niet.
  Al die mensen die de leiding hebben gehad waren amateurs
  die geen verstand hadden van zaken.
  gemodereerd

 4. Hoop dat het lukt. Niet vergeten de rotte appels die in dienst zijn op onze luchthaven eerst te verwijderen. Geen drugstransporten aanboord. Weg met deze zieke geesten. Neem hoogopgeleiden en betrouwbare mensen. Want wat er nu daar werkzaam is op onze luchthaven is om te huilen. Allemaal gajes en oplichters
  die toeristen achtervolgen en beroven.
  gemodereerd

 5. Suc6 met de job.

  Voorzichtig met de naar een baan zoekende suri vrouwen Paul, niet eenvoudig maar doe je best.
  Je staat op nr één op de ‘lekker ding’ lijst.
  Beware!
  gemodereerd

 6. Wat ze moeten doen is de SLM OPDOEKEN.
  Valse Surinaamse trots ay,kost het land teveel!
  gemodereerd

 7. Wie gaat hier een slag slaan? Natuurlijk kunnen alleen de Nederlanders (de Haan) ons redden, zoals ze al ruim 500 jaar doen! De Nederlander de Haan gaat de concurrentie aan met het Nederlandse KLM!! Joepie!!
  gemodereerd

 8. Wat een rare opmerking hier over dat een buitenlander het beter gaan doen.
  Als het zo is dan kunnen we even wachten want Rutte is binnenkort vrijman.
  Kunnen we hem ook een top positie geven in Suriname.
  gemodereerd

 9. Regering stop eerst met geld injecties naar het megabedrijf slm , een vlieg maatschappij met twee vliegtuigjes voor korte afstanden , een top van tientallen nietsnutters , veel piloten en steward(essen) tigtal honderden andere nietsnutters en meer dan 100 miljoen US Dollars in het rood , opzouten met de slm dit is toch geen trots van Suriname maar een flop voor Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.