Ambassadeurs Turkije, België en Colombia bieden geloofsbrieven virtueel aan

6
De Surinaamse minister Ramdin
De Surinaamse minister van BuZa Ramdin

De niet-residerende ambassadeurs van Turkije, België en Colombia hebben recent kopieën van hun geloofsbrieven aan de Surinaamse minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking aangeboden. Mede vanwege de reisrestricties in het kader van COVID-19 konden deze diplomaten niet afreizen om deze formele handeling te plegen en is daartoe de mogelijkheid geschapen om dit via een virtueel platform af te handelen. 

Suriname onderhoudt diplomatieke betrekkingen met 141 van de 193 lidlanden van de Verenigde Naties. Dat is ruim 73%. Suriname heeft 19 diplomatieke missies in bijna alle regio’s van de wereld.  Het is voor het land een belangrijke toegang tot de wereld.

De rode draad tijdens de plechtigheden was de goede bilaterale relaties die Suriname onderhoudt met deze bevriende naties. Minister Ramdin en de ambassadeurs hebben gesproken over welke stappen ondernomen kunnen worden om de onderlinge samenwerking te verbeteren en waar nodig uit te breiden.

De Belgische ambassadeur Hugo Verbist gaf aan dat er gekeken zal worden naar welke projecten gezamenlijk kunnen worden uitgevoerd. Er werden samenwerkingsprojecten genoemd in het kader van de watervoorziening en toerisme. De standplaats van deze niet-residerende ambassadeur is Jamaica.

De ambassadeur van Turkije, mevrouw Bengu Yigitguden, memoreerde onder meer samenwerking op onder andere het gebied van industrie, toerisme alsook investeringen op verschillende gebieden.

Martha Cecilia Pinilla Perdomo, ambassadeur van Colombia, heeft onder meer de samenwerking in de mijnbouw, de agrarische sector en capaciteitsversterking geëntameerd alsmede samenwerking in het kader van PROSUR.

Minister Ramdin heeft eerder op 18 februari een gesprek gehad met zijn Colombiaanse collega, Claudia Blum, waarbij diverse zaken zijn besproken om de betrekkingen aan te halen.

De standplaats van de diplomaten van Turkije en Colombia is Port of Spain. Vermeldenswaard is dat deze landenvertegenwoordigers op een nader te bepalen tijdstip hun geloofsbrieven zullen aanbieden aan president Chandrikapersad Santokhi.

6 REACTIES

 1. Wat een geweldige prestatie van deze geweldige regering ZE Santokhi c.s.
  De deuren voor Suriname gaan nu wagenwijd open en het buitenland staat te trappelen om in Suriname heel veel geld te investeren. Het vertrouwen in deze regering is overweldigend. Weg met de ndp fascisten !
  gemodereerd

 2. Beste mensen… Politiek is een spel. Belangen spelen een zeer belangrijke rol… Nederland is super kritisch over de mensenrechten in China, maar China is een belangrijke speler voor de Nederlandse economie… China heeft Nederland ook aangespoord om een spiegel te kopen en in te kijken… . China wordt met de dag belangrijker… De chinese economie draait ondank covid-19 goed… Ook India is kansrijk gewor-den..India probeert een maak-economie te worden . . Mensen probeer altijd zelf iets van te maken in het leven… Politiek, goed bedrijven is maatwerkoplossingen verzinnen … Uiteindelijk gaan zij, de politieke klasse toch voor hun partij en soms persoonlijke politieke belang. Om dat proces waar nodig wat vlotter te laten lopen, kan een zogenaamde onpartijdige derde partij waar mogelijk wat regie op voeren… Landen kennen vaak een economische raad…, een adviesorgaan.. Soms zijn er meerdere adviesorganen… Europa is nu een economische feit… Brussel is zeer belangrijk geworden… Toch zeg ik, de onderlinge vertrouwen tussen de Europese lidstaten en zelfs de Britten blijft een realiteit … De Europese unie zal ervoor zorgen dat het gemeenschappelijke, Europees belang goed in oog wordt gehouden… Mensen voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…
  gemodereerd

 3. Goeie zaak. Suriname ligt op de goede weg gelukkig zijn wij af van cuba. Die kwam alleen maar Geld halen uit suriname
  gemodereerd

 4. Ook de Turken azen op Surinaamse grondstoffen….
  Suriname laat zelf aan alle rovers op de wereld weten dat ze grondstoffen hebben…..
  Als de rovers dan komen om te roven, moet je niet zeuren.
  gemodereerd

 5. Regering U gaat weer met een schurkenstaat in zee , nu turkije , eerder marokko en cuba en venuzuela en china en rusland en noem ze maar op , Regering U zet ons land te koop , gaat U verder in de voetsporen van die bouterse , dat zal U de kop kosten , nu zal het sneller gaan want Fitch heeft de kredietwaardigheid van langlopende buitenlandse schulden van C nar RD gebracht en van de kortlopende kredietwaardigheden naar C gebracht , en dat houdt in Regering U kunt niet de rente en aflossingen betalen en dan wordt U failliet verklaard op 26 april , dus daarom gaat U in zee met al die schurkenstaten om ons land in de uitverkoop te doen en misschien nog wel met korting .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.