Aanhouding in zaak waarbij Belg door Facebook ‘schatje’ werd opgelicht en beroofd

3
gevangenis suriname

De 31-jarige verdachte J.L.is op woensdag 24 maart na door de Recherche van Paramaribo te zijn ontboden aangehouden. J.L. wordt ervan verdacht met twee voortvluchtige kompanen een 64-jarige Belg die net in Suriname was geland, met geweld te hebben beroofd van zijn koffers. De benadeelde deed van dit strafbare feit aangifte op het politiebureau Munder meldt het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de 64-jarige man via social media een jonge vrouw leerde kennen, waarop hij smoorverliefd werd. Op slinkse wijze heeft de vrouw kunnen bewerkstelligen dat de vreemdeling grote geldbedragen voor haar overmaakte. Dit om zogenaamd zaken voor hem in orde te maken voordat hij naar Suriname kwam.

Op de dag toen hij in Suriname arriveerde, kon de jonge vrouw hem niet ophalen van Zanderij en werd door twee manspersonen opgehaald. De vreemdeling werd door het tweetal op een locatie te Noord afgezet, waarbij beide manspersonen met geweld zijn koffer namen.

Na de aangifte werd het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd aan de hand van het kentekennummer getraceerd. De eigenares van het voertuig werd op zaterdag 19 maart aangehouden en verklaarde dat het voertuig op haar naam staat geregistreerd, maar door haar man wordt gereden. Daar zij niets met de zaak bleek te hebben, is zij heengezonden en werd J.L. op zijn woonadres opgespoord, doch niet aangetroffen.

Toen hij hoorde dat de politie naar hem op zoek was, meldde hij zich aan op het politiebureau. De verdachte werd direct aangehouden en hij gaf aan slechts de bestuurder van het voertuig te zijn geweest toen de vreemdeling opgehaald moest worden van Zanderij.

Hangende het onderzoek is J.L. na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de twee mannen en de jonge vrouw wordt gewerkt meldt de politie.

3 REACTIES

 1. Goed voor die man, je kan je niet zo laten oplichten door iemand die nooit hebt gezien.
  gemodereerd

 2. En dan wil men toerisme bevorderen. Deze toerist mag blij zijn dat hij nog leeft en zijn verhaal kan na vertellen.
  Deze vrouw die deze man zo wreed heeft opgelicht en hem bijna de dood heeft ingejaagd. Karma slaapt niet.
  Geld is desduivels met haar smeriger vieze vuile. Lage streken. Opvallend is dat juist de ongeschoolden erg geraffineerd zijn oplichten, de boel liegen en bedriegen.
  Wanneer die soort ook wreed worden getroffen in hun leven met de dood inzicht. No takkie tjepotie. Wat je op je kerfstok hebt, zal je ook voor boeten. De hel is niet.in de hemel maar hier op aarde.
  gemodereerd

 3. 10 mrt 2021, mijn commend.

  “Wie hierin trapt?
  In dit geval een verliefde man, maar het gebeurt zeer zeker ook bij vrouwen, iets met cougar’s.

  Moedig v die meneer om aangifte te doen, velen schamen zich en melden dit niet.

  Oplichting, phising, cybercrime is enorm gestegen tijdens covid. De dieven worden creatiever ook hier in de polder.

  Fact check; het is bloedserieus.”
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.