Suriname presenteert kandidatuur secretaris-generaal CARICOM

1
Suriname presenteert kandidatuur secretaris-generaal CARICOM
Foto (c) caricom.org - Manorma Soeknandan

De regering van de Republiek Suriname heeft de kandidatuur van mevrouw Manorma Soeknandan (foto) bekendgemaakt voor de positie van secretaris-generaal bij de CARICOM. Mevrouw Soeknandan is thans plaatsvervangende secretaris-generaal op het CARICOM Secretariaat in Georgetown, Guyana. 

Deze voordracht is gedaan tegen de achtergrond van het belang dat Suriname hecht aan het regionaal integratieproces, welke een goede basis biedt voor het realiseren van nationale en regionale ontwikkelingsdoelen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), die de brief namens de regering van Suriname heeft verzonden naar de voorzitter van de Gemeenschapsraad (Community Council) van de CARICOM, memoreert dat Suriname eveneens enorme waarde hecht aan de participatie van Surinamers in regionale en internationale organisaties.

De “Community Council”, bestaande uit onder andere ministers van Buitenlandse Zaken, zal medio april 2021 bijeenkomen om de procedure voor de selectie van de uiteindelijke secretaris-generaal vast te stellen.

Hierna zal een advies worden uitgebracht aan de Staatshoofdenconferentie van de Caraïbische Gemeenschap, die het finale besluit zal nemen. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.