Nederlandse minister van Defensie voor overleg naar Suriname

21
Nederlandse minister van Defensie voor overleg naar Suriname
Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie.

Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (foto) gaat eind volgende week naar Suriname voor overleg over mogelijke samenwerking. Ze gaat op uitnodiging van de Surinaamse regering, meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie.

In het verleden hebben Nederlandse militairen in de Surinaamse jungle getraind. Daar zal vermoedelijk opnieuw over gesproken worden met haar collega, de Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera.

Bijleveld is volgende week donderdag en vrijdag in Suriname. Daarvoor gaat ze ook naar Aruba.

21 REACTIES

 1. Mevrouw Bijleveld, neemt U een extra koffer mee ,kunt U gelijk Uw langverwachte last terug meenemen,,Bouta,,.Kijk naar uit hoeveel overvracht U zult moeten betalen bij de corrupte douane is die ,,failed state,,van meneer Blok.
  gemodereerd

 2. Wat komt deze oorlogsmisdadiger in Suriname doen? Was het niet deze oorlogsmisdadiger die het bombardement op Hawija ( Irak)in de doofpot probeerde te stoppen ? Deze vrouw moet voor het zint. Strafhof gesleurd worden.
  gemodereerd

 3. Een goed begin! Hoop dat de controle in het land beter zal worden met alle hulp Dat geboden word.
  gemodereerd

 4. Zeer graag. Samenwerking met de Nederlandse militairen is zeer gewenst wat mij betreft. Een goed initiatief.
  gemodereerd

 5. Geen oorlogsmisdadigers in Suriname of vinden wij wat in Hawija is gebeurd niet belangrijk ?
  gemodereerd

 6. Komen ze onze militairen wijzen hoe ze terreinen moeten schoonmaken??
  Want ziekenhuis Atjonie ledggedragen. Militairen daar weggehld.
  Onze grenzen bewaken hoeft ook niet. Ik ken mensen die dagelijks se oversteek maken vanuit albina
  gemodereerd

 7. “Geen oorlogsmisdadiger in Suriname “??
  Wat doet Bouta dan in Suriname.
  Ik hoop dat ze hem vandaag enkel reis Sato Boma geven.
  Dan zal dat één van de gelukkigste dag van mijn leven zijn.

  God ik vraag om gerechtigheid.
  gemodereerd

 8. Kan NL leger helpen boefdraad te vinden? Nog mooi dat de demissionaire minister nog een tropiese snoepreis heeft kunnen maken in een bacovenwinkel zonder bacoven, kassa, dak of vloer.
  gemodereerd

 9. @ slachtoffer van roofoverval

  Geeft mij maar 5 redenen dat samenwerking met de Nederlandse defensie. Zelfs Tigri kunnen ze nog geen eens verdedigen, het enige wat ze kunnen is het tegen eigen volk gebruiken. En om te gaan roven en hun eigen vrouw /vriend, dood te schieten! SvR, ik wacht op je antwoordt.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Bijleveld moet voor het Internationale Strafhof gesleurd worden voor oorlogsmisdaden gepleegd door het Ned. Leger in Irak. In mijningenieur zijn deze soldaten niets anders dan moordenaars en terroristen.
  gemodereerd

 11. @Paul, ja hoor droeftoeter, zij heeft de bommenwerper zelf gestuurd?. Het was oorlog tijd. In Suriname hebben we die tijden ook gekend, wie is dan opgepakt? Wat een negativiteit. Jij kunt Suriname zonder hulp opbouwen, doe het dan, laat zien wat je kunt of lik je alleen paars? En demissionair minister kan nog steeds heel veel. Daggoes
  gemodereerd

 12. Robbie je gelijk, sommige mensen weten niet eens hoe groot Suriname is, het inmens een groot jungle gebied, militaire middelen en hulp is gewens, de Brazilianen roven onze goud, in Suriname, er moet hard opgetreden worden, wat in Irak is gebeurd, hebben wij niks mee te maken, democratie kennen zij niet in het Midden-Oosten dan laat ze maar dood vallen, ik zelf ben voor democratie en vrijheid en voor de mensenrechten, bemoei met Suriname,het 200 jaar duren voordat er mensen rechten zijn in het Midden-Oosten, dus mensen AUB sranang na oe kondre ok
  gemodereerd

 13. Paul/Wendy/ Patman……..

  Stelletje paarse, paranoïde en geïndoctrineerde hersenloze, laaggeschoolde brulapen hier op dit forum.

  De corrupte, criminele, veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar DDB heeft schaamteloos en meedogenloos 15 onschuldige en ongewapende landgenoten, gemarteld, gefolterd, verminkt en standrechtelijk VERMOORD.

  Hoezo oorlogsmisdadiger.
  gemodereerd

 14. Patman 31 maart 2021 At 10:37
  Geen oorlogsmisdadigers in Suriname…
  =============================

  AD REM 31 maart 2021 At 14:14
  “Geen oorlogsmisdadiger in Suriname “??
  Wat doet Bouta dan in Suriname.
  =========================================

  AD REM,
  Touché…
  gemodereerd

 15. Robbie
  31 maart 2021 At 21:44
  @Paul, ja hoor droeftoeter, zij heeft de bommenwerper zelf gestuurd?. Het was oorlog tijd. In Suriname hebben we die tijden ook gekend, wie is dan opgepakt? Wat een negativiteit.

  Zij is als minister van defensie zeker mede verantwoordelijk voor het bombardement op Hawija. Je leest niet wat er staat. Ik heb het uitsluitend gehad over het bombardement op Hawijja waarbij tientallen mensen gedood zijn. In die zin was het Nederlands leger op de hoogte gebracht door de USA dat in Hawija geen IS strijders waren. Bijleveld heeft geprobeerd om deze oorlogsdaad in de grote doofpot te stoppen wat dankzij de USA niet is gelukt. Dus Robbie ga eerst even een stuk lezen, denk na wat je gaat schrijven en reageer dan pas. Dat je niet weet dat ik anti Paars ben laat zien dat je een eenvoudige niets nutter bent die niet serieus genomen wordt.
  gemodereerd

 16. Dit is een hele goede stap !
  Surinaamse defensie moet internationaal samenwerken, vooral met de buurlanden, Nederland en Amerika en natuurlijk ook de CFATF. Dit is een absolute must om de reputatie van Suriname weer op te poetsen.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.