Nieuwssite SUN verzint interview met waarnemend korpschef Henry Seedorf

6
Nieuwssite SUN verzint interview met waarnemend korpschef Henry Seedorf
Het bericht over het fake interview met de waarnemend korpschef

De Surinaamse nieuwssite SUN heeft vandaag een interview met waarnemend korpschef Henry Seedorf verzonnen. In dat interview zou Seedorf naar aanleiding van de drukte in de stad op Phagwa dag gezegd hebben ‘We moeten de politie niet de schuld geven‘. Seedorf heeft echter nooit met de nieuwssite gesproken bevestigd hij tegenover de redactie van Waterkant.

De fake uitspraak die SUN toebedeelde aan Seedorf, heeft heel wat stof doen opwaaien waarbij de waarnemend korpschef mikpunt werd van spot en vele vervelende opmerkingen gericht aan zijn adres kreeg.

In het stuk dat door SUN is aangepast stond ook nog “Gisteravond was er een enorme drukte in de binnenstad van Paramaribo in verband met de phagwaviering, ondanks de ministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de samenleving hadden opgeroepen om grote bijeenkomsten te vermijden. Waarnemend korpschef Henry Seedorf zegt dat de regering de enorme drukte had kunnen voorkomen door een verscherpte partiële lockdown aan te kondigen….

De waarnemend korpschef zegt tegen onze redactie dat een collega hem wees op het gewraakte artikel. “Het kwam rauw op m’n dak want ik heb niemand te woord gestaan. Dit is ook niet de manier waarop ik zaken zou aangeven”, zegt Seedorf. Hij maakte contact met de redactie van SUN, waarbij hem werd verteld dat er gesproken is met een andere Seedorf en wel van de brandweer.

De site gaf later op de dag zelf aan dat waarnemend korpschef Henry Seedorf niet de persoon is die geïnterviewd is. Er zou volgens SUNeen andere Seedorf geïnterviewd zijn‘ over hetzelfde onderwerp.

SUN heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor het ontstane ongerief, maar het leed was al geleden getuige de vele vervelende opmerkingen aan het adres van Seedorf en de politie, nadat het bericht massaal werd gedeeld:

6 REACTIES

 1. Nu moet het toch wel duidelyk wezen ,dat we in een heel gevaarlyke Staat wonen waar niemandt meer veilig is, waar je elk moment van alles kan verwachten ,alle ingredienten zyn aanwezig,
  gemodereerd

 2. sun is natuurlijk een afdeling van faya pepre , en maar onrust zaaienstelletje paarse lullemeiers.
  gemodereerd

 3. Gewoon de fik in het gebouw van SUN en alle fake news is verleden tijd. SUN maakt nog steeds deel uit van de fascistische NDP beweging van dictator en kolonisator Bouterse.
  gemodereerd

 4. Rbrown: Nu moet het toch wel duidelyk wezen ,dat we in een heel gevaarlyke Staat wonen waar niemandt meer veilig is, waar je elk moment van alles kan verwachten ,alle ingredienten zyn aanwezig”

  Dat was zo tijdens het wanbewind van jou volks-plee-sident!
  Getuige de 8 dec. moorden, 10 jaar intimidatie, corruptie en een op de vlucht geslagen min. van Financien…ye tak wan lo boegoe-boegoe…
  gemodereerd

 5. Er zou paal en perk gesteld moeten worden aan het verspreiden van nepnieuws. Deze nieuwsites zouden een boete moeten krijgen. Dergelijke berichten zorgen voor maatschappelijke onrust in de samenleving en werken stigmatiserend.
  gemodereerd

 6. Weet de waarnemend korpschef niet dat hij, in het geval SUN onwaarheden over hem verzint en publiceert, een aanklacht bij de POLITIE tegen SUN kan indienen?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.