Ook vp en ABOP wensen Surinaamse gemeenschap Subh Holi

14
Vp Brunswijk hindoe ceremonie
Archieffoto: vp Ronnie Brunswijk tijdens een hindoe ceremonie.

In navolging van de president hebben de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk en zijn partij de ABOP de gemeenschap vandaag ook de gelukwensen overgebracht in verband met het Holi (Phagwa) feest. Holi wordt vandaag gevierd en is een nationale vrije dag in Suriname. Brunswijk zegt daarover: “Aan al onze Surinaamse broeders en zusters een Subh Holi. Moge God je alle kleuren van het leven schenken, kleuren van vreugde, kleuren van geluk, kleuren van vriendschap, kleuren van liefde en alle andere kleuren waar u uw leven mee wilt schilderen.

Zijn partij de ABOP zei daarover:

Het goede gaat overwinnen. Holi is het nieuwjaarsfeest van de Hindoes, het festival van liefde, vrolijkheid en de overwinning van het goede op het kwade. Een van de manieren waarop Holi wordt gevierd, is om elkaar met gekleurd poeder -of vloeistof te besprenkelen. Waardoor huidskleuren worden bedekt, iedereen er hetzelfde uit begint te zien en het verschil in huidskleur niet meer te merken is.   

De gedachte dat mensen met uiteenlopende huidskleuren onderverdeeld zijn in rassen is een misconceptie, een fabel, een mythe. Rassendiscriminatie en rassenhaat is lelijk, onwetenschappelijk, onmenselijk en destructief voor de eenheidswording van een natiestaat.  

Genetisch gezien bestaat er geen fundamenteel verschil tussen mensen met verschillende huidskleuren. Er bestaat geen fundamenteel genetisch verschil tussen een afstammeling van iemand afkomstig uit India, iemand geboren in Afrika, Azië en Europa. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen ongeacht bevolkingsgroep niet in rassen onderverdeeld kunnen worden.  

De wereld kent geen Negroïde, Aziatisch of Angelsaksen ras, maar wordt alleen bewoond door leden van het Menselijk ras. Dit feit en geen sociologische constructie, is de fundamentele gedachte die moet leiden tot verandering van attitudes en algemene opvattingen, waardoor wij onze denkwijze en uiteindelijk ons gedrag gaan veranderen. Zodat wij beter met elkaar omgaan, hoewel onze huidskleur van elkaar verschilt.  

Afgezien van het feit dat verschillende bevolkingsgroepen in ons land wonen en werken, behoren wij allemaal tot hetzelfde Surinaams volk. Surinamers zijn broeders en zusters die een gemeenschappelijke cultuur delen. Welke uit verschillende delen bestaat en waarvan geen enkel cultuur weg te denken is. Wij hopen dat dit bij deze Holi viering, rekening houdend met de COVID-richtlijnen, tot uiting komt.   

Het Holi festival verwelkomt een nieuw begin. Hoewel niemand terug kan gaan en een geheel nieuwe start kan maken, kan iedereen vanaf nu starten om verbetering en vernieuwing te brengen. Het goede pad is meestal niet makkelijk, maar de Phagwa boodschap is dat het goede altijd wint van het kwade. 

De ABOP wenst de gehele samenleving, Subh Holi.

14 REACTIES

 1. De eenheid is terug in Suriname ! Hooghart zal dit, racist zoals hij is, sterk veroordelen want Hooghart houdt niet van blanken en andere kleurlingen meh uitzondering van zijn soortgenoten. Ik heb het altijd al gezegd en blijf het ook nu zeggen.. zolang iets van de fascisten van Bouterse overblijft zal Suriname instabiel blijven.
  gemodereerd

 2. Brunswijk heeft mij positief verrast. De man is gegroeid in zijn rol als VP. Keep up the good work pres 👍
  gemodereerd

 3. Het is allemaal een poppenkast en sensatie. Wanneer de volgende verkiezing nadert zal je zien wie er met een grote mes in de rug van Santokhi gaat steken.
  gemodereerd

 4. Het is Brunswijk geraden om zoveel als mogelijk, stemmen te vergaren. Er worden beweringen gedaan die wetenschappelijk en vanuit een menselijk standpunt bekeken, in tegenstrijd zijn. Echter ,de goede bedoeling achter deze boodschap komt wel naar voren ,mits welgemeend. Ik hoop van harte dat Brunswijk echt verbeterd is. Wat voor hem geldt ,geldt ook voor Bouterse. Accepteert men Brunswijk, is de acceptatie ook gelijk aan Bouterse. Omgekeerd ,idem dito. Laat hij even naar de voormalige weduwe van Kasiram gaan. Hij strooit nu eenmaal met geld. Laat hij dan de weduwe van Kasiram ook belonen. Misschien is zij geen weduwe meer ,but it really doesn’t matter. A tan so!
  gemodereerd

 5. Holi is een overwinning feest van het goede op het kwade. En het nw jaar feest van de hindoes. Shub holi.
  gemodereerd

 6. Er valt niet veel te vieren. Overal ellende. Niet omdat er een echt gevreesde en fatale virus of ziekte is uitgebroken, maar gewoon omdat de overheid onder druk van de farmaceutische industrie een variant van de griep – Covid-19 – gewoon tot iets vreselijks heeft verklaard. Kijk maar naar het aantal doden in 2020 en daarvoor. Geen noemenswaardig verschil. Oftewel, de Covid-19 is voor 99,98% van de bevolking niet gevaarlijk. Wat gevaarlijk is, is ondervoeding. Zeker 25% van de wereldbevolking is slecht gevoed of ondervoed. Maar daar doen de regeringen weer niks aan, want dat vinden ze ok.

  Voor degenen die Holi vieren, een gezellige samenzijn en toch nog enige vreugde toegewenst.
  gemodereerd

 7. Er is wat te vieren maar dan mag het niet.
  Vroeger zei men dat alles wat leuk en spannend is, door de Kerk wordt verboden.
  Nu is alles wat leuk, spannend en enerverend is, door de regeringen verboden. Ja, ja, de regeringen zijn de nieuwe Goden geworden. Went u daar maar aan en pas u aan als u het kan.
  gemodereerd

 8. Wanneer gaat men beseffen dat alles politiek is in Suriname al moeten deze mensen hun moeder verkopen om een plaats te krijgen in politiek suriname doen ze dat zonder om na te denken
  gemodereerd

 9. Suhb holi kondremang nanga oema. Ik zou de VP en zijn aanhangers aan te raden om zich ook tot het hindoeisme nader te komen. Zoals al vele afrikanen in Ghana. Hindoeisme is anti koloniaal, imperialisties en is een godsdienst zonder een verleden van bloedbad, geforceerde bekering en slavernij. Bevrijd je ziel van de hebies van de witte mensen en hun zogenaamde superioriteit.
  gemodereerd

 10. Met een hongerige maag holi vieren en hoe veel pampers dragers komen er bij in de komende jaren nog volgens mijn komen volgende jaar nog meer pampers dragers want er is geen toekomst voor Suriname die pampers dragers die krijgen over drie jaar nog geen behandeling ik voorspel dat over een of twee jaar niks beter word en de SRD blijf, een euro en dan krijg je 20 SRD volgende jaar blijft het zelfde en over twee jaar is het nog het zelfde,
  Allemaal aarmoe zaaierssssssssssssssssssssssssssss,
  gemodereerd

 11. Iedereen ziet dat er iets fundamenteel fout is in de staat Suriname, en iedereen is bang om de pynpunt te benoemen,en dit zal niet veranderen,en wel om meerdere redenen.
  er is een misverstandt om mensen etnisch in te delen ,ik ken hier geen Hindu of africaan ,javaan enz.. In suriname wonen Surinamers, vervolgens moet men terade gaan of de staat alle religieuse feest dagen als nationale vrye dagen moet gaan erken.
  de staat moet de zorg dragen dat deze smeltkroes uiteindelyk tot een Natie wordt samen gesmolten,niet makelyk maar dit is een van de opdrachten van alle regeringen die nog moeten komen,zo zullen wy een natie doen ontstaan en een staat waar onze kinderen erg trots naar terug zullen kyken
  gemodereerd

 12. paki-rat-igri , ze moeten jou een bos gekleurde veren in je reet steken en dan moet je je laten zien daar op leonsberg , bouta bevorderd jou tot hoofdhofnar en zal je uitlachen , he gekleurde rat 😈🤡💩
  gemodereerd

 13. Geen gezicht, een verkrachter, moordenaar, bankrover die nu laat zien hoe goed en vredelievend is. Maar de ware aard van deze boef zie je als er iets gebeurt wat hem niet bevalt, dan is hij niet meer zo vredelievend, en zal hij je bedreigen en misschien krijg je wel klappen.
  Misbaksel met een gekochte diploma, crimineel, veroordeelde drugsdealer, weg met deze volk, Su kan deze mensen NIET gebruiken, internationaal sta je voor AAP!!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.