Politie zichtbaar aanwezig op Phagwa dag en extra alert op feest overtreders

4
Archieffoto: viering van Phagwa in Suriname.

Het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft vandaag een dringend en urgent advies gegeven om geen Phagwa te vieren in feest verband. De politie zal zichtbaar aanwezig zijn op Phagwa dag en zal extra alert zijn op feest overtreders.

Er zal niet geschroomd worden om op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan de overtreding op het verbod op feesten meldt het ministerie. Vanuit de Surinaamse regering is meerdere malen gewezen op de eigen verantwoordelijkheid om besmettingen tegen te gaan.

Op social media circuleren een aantal uitnodigingen en promo’s voor feesten en/of evenementen op Phagwa dag. Ook zijn er individuen en bedrijven die op prive locaties phagwafeesten organiseren. Een ieder wordt opgeroepen zoveel mogelijk in huiselijke sfeer het holi feest te gedenken.

Tevens wordt de samenleving opgeroepen om de politie te melden indien men over informatie beschikt over privefeesten op Phagwa dag.

Tenslotte wenst het ministerie te verduidelijken dat de berichten als zou er geen lockdown zijn op Phagwa niet op waarheid berusten. Conform het Presidentieel besluit geldt er ook op Phagwa dag een lockdown, welke om 23.00 uur in gaat.

4 REACTIES

 1. ik vraag me afwat dit moet voorstellen als men tydens de lockdown gewoon de boel negeren en de politie is niet bymachte dit te beheersen,waarom zou het op deze dag wel kunnen
  wees eerlyk hoe vaak heb je aanrydingen tydens de lockdown en in de meeste wyken heb je de hele avondt mensen opstraat
  gemodereerd

 2. Kunnen ze gratis rotie en barra eten. Een soft of sopie erbij. Klaar is kees.
  Als je bij rouwvisite of begrafenis of kerk 75 personen mag dan zie ik niet in waarom bij andere zaken niet. Wie geeft deze achterlijke minister die ideeen???
  gemodereerd

 3. wendy,

  Achterlijk is deze minister in dit geval in ieder geval!!
  Hij heeft niet eens door dat Holi Phagwa een groepsfeest, een dorpsfeest is waarbij de hele dorp bij elkaar kwam om alle vetes van vroeger te vergeten en weer eensgezind en vreugdevol samen, met vereende kracht, het nieuwe jaar in te gaan.
  Dan pleit hij voor in huiselijke kring vieren. Daarmee de essentie van het feest geweld aandoend. Hij had beter niks kunnen zeggen. Nu blijkt alleen zijn gebrek aan kennis over dit feest.
  gemodereerd

 4. Er geeft niks zoveel energie als een goed feest. Maar dat mag dan weer niet. Starks hou je alleen maar zombies over.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.