‘Stoppen met delen schokkend beeldmateriaal jeugdigen op social media’

6
Laptop-facebook

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) in Suriname, roept de samenleving op te stoppen met delen schokkend beeldmateriaal jeugdigen. Het is volgens het ministerie tegenwoordig een trend om foto’s en videobeelden te delen op social media, ongeacht de aard en ernst daarvan. Het ministerie van AW&J is fel tegen het delen van foto’s en videobeelden van kinderen en jeugdigen die betrokken zijn bij ongelukken, ongevallen, het plegen van geweld of het ondergaan van geweld.

Ook het delen van beelden die in strijd zijn met de zedelijkheid van kind of jeugdige keurt de minister ten zeerste af. Het delen van deze foto’s en videobeelden is strafbaar volgens artikel 307a Wetboek van Strafrecht (S.B. 2020 N0. 40.). Het Ministerie roept op om onze kinderen en jeugdigen in bescherming te nemen en hun situatie niet verergeren door schokkend beeldmateriaal waarin zij betrokken zijn via social media te verspreiden.  

Artikel 307a Wetboek van Strafrecht: Degene die door middel van een geautomatiseerd werk of met gebruikmaking van een communicatiedienst opzettelijk en wederrechtelijk schokkende afbeeldingen van de effecten en gevolgen van ongelukken, geweld of ongevallen, waaronder beelden die strijdig zijn met de zedelijkheid, waarbij een persoon is betrokken of schijnbaar is betrokken, vervaardigt, verspreidt of openbaar maakt of de verspreiding bevordert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden en geldboete van de tweede categorie, hetzij met één van beide straffen.

Het ministerie doet een dringend beroep op de gemeenschap om geen beelden te verspreiden op sociaal media die kunnen zorgen voor ernstige psychische- en sociaal maatschappelijke schade voor de samenleving en in het bijzonder het kind of de jeugdige. 


6 REACTIES

 1. Een straf van 6 maanden of een geld boete deze straf is om heel hard te lachen. Geef dan geen straf want dit stelt echt niet voor. Ze gaan rustig door met schokkende beelden verspreiden.
  gemodereerd

 2. de jeugd is al psychisch en sociaal gestoord
  waarom denk je dat ze zo vaak in het nieuws komen?
  opvoeding normen en waarden zijn ver te zoeken
  de verspreiding van materiaal is niet het probleem
  de opvoeding van de jeugd is het probleem, maar daar hoor je ze weer niet over
  iedereen wordt na het oppakken weer heen gestuurd
  dus wat wil je dan? die 6 maanden krijg je toch niet….. je krijgt van die geldwolven toch die boete aan je reet
  gemodereerd

 3. Dit ben ik volkomen met de bewindsman eens, maar wat ik niet begryp is dat deze zelfde bewindslieden onze grondwet aan hun laars lappen, geld de grondtwet of strafrecht alleen voor de mensen die geen advocaat kunnen betalen,.
  gemodereerd

 4. 80% van de beelden worden door jongeren verspreidt.
  Ze houden van dat soort gruwelheden. Spelen ook van die wrede spelletjes.
  gemodereerd

 5. In Nl heb je van die drill rappers met houwers en enorme messen. Je maakt mij niet wijs dat geen van de ouders er weet van heeft. Het klinkt hard en erg maar zoek als je bij je zoon een mes ziet hulp bij maatschappelijk werk en/of de politie.
  En als je ziet dat je kinderen dergelijke YT’s delen. Praat met ze!!
  Ze zijn heel erg beinvloedbaar en het moet ze duidelijk gemaakt worden dat dit gedrag niet tof is maar compleet gestoord
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.